Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2020  (Αναγνώστηκε 14925 φορές)

letasos

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2020
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 20, 2020, 11:50:36 πμ »
Δεν ξερω τι λετε σεις , αλλα βλεποντας κανεις αυτες τις κατασκευες του Μανου , του Γιωργου , του Δημητρη ( αναφερω μονο τις προσφατες , να μην γεμισω σελιδες !... )  αντιλαμβανετε ποσο ιδιαιτερες ειναι . Κι αυτο γιατι τις Δημιουργουν Ιδιαιτεροι - Ξεχωριστοι ανθρωποι . Νιωθω τυχερος , που μπορω να κλεβω καθε μερα ματιες και να ξεσκαω λιγο απο τα καθημερινα .....

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 20, 2020, 12:32:08 μμ »
Καλημέρα !

....  Μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά θα το 'χω υπόψη για την επόμενη (μου άρεσε η ζωγραφική, θα το ξανακάνω) και κάτι θα βρω αφού το ξέρω τώρα   .....

Μάνο ίσως μια τέτοιου τύπου μέγγενη σαν του Δημήτρη ( Songless - bird )

λίγο μεγαλύτερη σε μήκος , ντυμένη από μέσα με φελλό , νομίζω ότι θα σε βοηθούσε να ζωγραφίζεις εύκολα τα πλαϊνά   :)

... ασε που σίγουρα μπορεί να μας καλύψει αποτελεσματικά και σε άλλες εφαρμογές

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 20, 2020, 02:14:17 μμ »

λίγο μεγαλύτερη σε μήκος , ντυμένη από μέσα με φελλό , νομίζω ότι θα σε βοηθούσε να ζωγραφίζεις εύκολα τα πλαϊνά   :)

όχι δεν θέλω τέτοιο πράγμα γιατί πρέπει ούτως ή άλλως να κουνάω (και περιστροφή και μπρος-πίσω) το σκάφος συνέχεια, ανάλογα το πως βολεύει να σύρω τις καμπύλες με το μολύβι ή να γεμίσω με το πινέλο... εγώ φαντάζομαι ένα "έξτρα πάχος" π.χ. από φελιζόλ ή dow ή κάτι τέτοιο για να είναι σχετικά στιβαρό αλλά ελαφρύ, κομμένο σε ίδιο περίγραμμα και κολλημένο πάνω στην κιθάρα ώστε να μπορώ και να περιστρέφω το σκάφος και να έχω στήριξη "έξω" από τα πλαϊνά αλλά στο ίδιο επίπεδο, αυτό είναι το θέμα

...κατά τα άλλα βέβαια, πολύ θα ήθελα να έχω μια τέτοια μέγγενη  :-*

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 20, 2020, 02:49:49 μμ »

όχι δεν θέλω τέτοιο πράγμα γιατί πρέπει ούτως ή άλλως να κουνάω (και περιστροφή και μπρος-πίσω) το σκάφος συνέχεια, ανάλογα το πως βολεύει να σύρω τις καμπύλες με το μολύβι ή να γεμίσω με το πινέλο... εγώ φαντάζομαι ένα "έξτρα πάχος" π.χ. από φελιζόλ ή dow ή κάτι τέτοιο για να είναι σχετικά στιβαρό αλλά ελαφρύ, κομμένο σε ίδιο περίγραμμα και κολλημένο πάνω στην κιθάρα ώστε να μπορώ και να περιστρέφω το σκάφος και να έχω στήριξη "έξω" από τα πλαϊνά αλλά στο ίδιο επίπεδο, αυτό είναι το θέμα

Εγω νομιζω οτι πρεπει να φτιαξεις κατι τετοιο. :p

https://youtu.be/BJNeraBOLn4

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 20, 2020, 04:20:28 μμ »
Μπράβο σας παιδιά!!! αυτή η κιθάρα Μάνο πάντως η ζωγραφική που έχει είναι εξαιρετικά όμορφη και καλαίσθητη,καλή συνέχεια παιδιά και καλό καλοκαίρι,(αν και είμαστε ήδη στα μισά του καλοκαιριού).
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 20, 2020, 07:10:15 μμ »
μανο, αυτο εννοουμε οταν γραφουμε "ζωγραφισες παλι"  ;D :13: :13: :13:

γεια σου ρε νικολα! καλο καλοκαιρι!
ριχνε ομως ρε αδελφε  και καμια σκαρπελια!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 20, 2020, 08:01:58 μμ »

Τι φτιάχνει ρε παιδιά το μυαλό του ανθρώπου τελικά.....!!!!! Απίστευτο εργαλείο....!!!!

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 21, 2020, 09:07:01 πμ »

πολύ ωραίο κι αυτό, αλλά εγώ άλλο πράγμα λέω. Αν και το κουράσαμε το θέμα και δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρει, το ραβδί που έλεγα παραπάνω είναι αυτό

https://www.hobby.gr/art-2/agiografia-2/ergalia-2/berga-stirigma-zografikis-2

και η χρήση του είναι αυτή:

όταν έχεις λεπτομέρειες, πρέπει κάπου να στηρίζεται το χέρι. Ειδικά τα περιγράμματα πρέπει να είναι καθαρά (κι όχι τρεμάμενα). Επειδή δεν ζωγραφίζεις επίπεδη επιφάνεια και δεν χρειάζεται καβαλέτο ή άλλη στήριξη (μια χαρά στηρίζεται το σκάφος στην αγκαλιά ή στα γόνατα), βολεύει να μην είναι σταθερά στερεωμένη η κιθάρα γιατί κάθε καμπύλη έχει άλλα προβλήματα (στις καμπάνες κρέμεται το χέρι έξω και στην μέση εμποδίζουν οι καμπάνες κι έτσι αλλάζεις συνεχώς θέση μέσα - έξω, μπρος -πίσω κτλ.). Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλίσεις στήριξη έτσι ώστε να μην χρειάζεται ούτε να ασφαλίσεις την κιθάρα (θα την αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο) ούτε να αλλάζεις θέση στο όποιο βοήθημα συνέχεια.

Αυτό είναι που έλεγα, ένα dow (ή κάτι τέτοιο ελαφρύ και σταθερό), κομμένο στο περίγραμμα της κιθάρας και στερεωμένο πρόχειρα (με χαρτοταινία ας πούμε), που θα στηρίζει το χέρι όπου κι αν κινείται στην περίμετρο:

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 21, 2020, 09:25:03 πμ »
και μιας και πιάσαμε τις μόρσες, η πιο εντυπωσιακή που έχω δει είναι μια που είχε παλιά το Stew Mac. Λεγόταν "ultimate vise", αλλά τώρα που έψαξα να την βρω την έχει κατεβάσει. Πιθανολογώ κάποιο πρόβλημα με την πατέντα γιατί έχει κατέβει από παντού, ούτε σε You Tube υπάρχει, ούτε σε φωτο στο ιντερνετ, εντύπωση μου έκανε αυτό.

Τέλος πάντων το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στο Stew Mac είναι αυτό το εικονίδιο (αλλά σου ανοίγει το link σε άλλη μόρσα)

και η χρήση της είναι αυτή (από φωτογραφίες που είχα κατεβάσει μέσα από την σελίδα του Stew Mac, δεν υπάρχουν ούτε αυτές πια)

και η μοναδική που βρήκα σήμερα στο ιντερνετ

η μόρσα είναι όντως ultimate πάντως, την στερεώνεις όπως θες (οριζόντια, κάθετα, σε στύλο), περιστρέφεται κυριολεκτικά παντού και σου αφήνει χώρο να δουλέψεις ... κύριος

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 22, 2020, 05:53:25 μμ »
-   Γιώργο Κατσίγιαννη, θαύμασα το μπουζούκι σου! Το φινίρισμά του και τον «σκαστό» ήχο του. Μ’ αρέσει και η τασταριστή χροιά του που πλέον επιδιώκω και ‘γω.
Και τι δεξιοτεχνία!
Συγχαρητήρια!

-   Για τη ζωγραφιστή κιθάρα σου Μάνο, τα έχω ξαναπεί. Στο τέλος θε να ιδρύσω λέσχη θαυμαστών της! Ανοίγεις δρόμο…!
Ζήλεψα και θέλω να μάθω να κάνω και γω τέτοια πράγματα.

.........................
Στο μεταξύ έκλεισε και ένα σκάφος ακόμα -το 8ο- αυτή τη φορά από παλίσανδρο Μαδαγασκάρης και φιλετάκια σφενδάμι.
Κάπως βαρύς για παλίσανδρος ο Μαδαγασκάρης (0,9 gr/cm3) και μάλλον δύσκολο ξύλο στο δούλεμά του. Αρκετά λιπαρό για να «βουλώνει» τα γυαλόχαρτα, επίσης στομώνει τα εργαλεία, το κύρτωμα δεν γίνεται εύκολα και θέλει συνεχή ύγρανση γιατί τσακίζει.
Αλλά πολύ εύηχο ξύλο -καμπάνα- και η εμφάνισή του μ’ έχει κερδίσει. Χαλάλι οι ταλαιπωρίες…

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 22, 2020, 06:09:36 μμ »
μου φτιαξες τ απογευμα.....  :-* :-* :-*
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 22, 2020, 11:09:34 μμ »
Και μου φαίνεται ότι τις έχεις και μια πιο σκούρα μια πιο ανοιχτή συμμετρικά τοποθετημένες....!!!!! Τι να πει κανείς γι αυτή τη δουλειά..... :undecided2: Επαναλαμβάνομαι αλλά νομίζω το μπράβο είναι πολύ λίγο για ένα τέτοιο σκάφος. Σε αντίθεση με τους περισσότερους (που υποστηρίζουν οτι το καπάκι είναι όλα τα λεφτά....) πιστεύω  ότι θα δεις σημαντική διαφορά στον τελικό ήχο αυτού του μπουζουκιού σε σχέση με τα προηγούμενα. Ταπεινή μου άποψη αυτό....και μακάρι να μην βάλεις μέσα αυτή τη γάζα για ενίσχυση. Καλή συνέχεια φίλε σ αυτή την υπέροχη αυτή κατασκευή.

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 23, 2020, 12:18:20 πμ »
Αμάν βρε Στέργιο, πως καταφέρνεις κ κάνεις τις δουγιες στο πίσω μέρος του σκάφους τόσο εφαρμοστες, ;;   δεν μπωρο να το καταλάβω ούτε κ να το χωνέψω πως το κάνεις και είναι έτσι.  Τι να πω.... δεν εχω λόγια.

Συγχαρητήρια.....

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 23, 2020, 01:15:09 πμ »
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά..!σκαφαρα!!τονικα τι λέει ο παλισανδρος Μαδαγασκάρης?

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 23, 2020, 06:44:04 πμ »
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!! Που θα βρούμε.και εμείς οι πληβείοι ένα σετακι να κάνουμε κιθαρα;

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Tags: