καλημέρες στην εκλεκτή ομήγυρη!
στην καινούργια κιθάρα σκοπεύω να βάλω την βέργα με ρύθμιση του άλλεν από "πάνω" (καράολο, headstock).
Βέβαια το αποφάσισα κάπως αργά (με κομμένο το καράολο) κσι μου βγήκε λίγο η πίστη μέχρι να φέρω την γεωμετρία όπως ήθελα (γίνεται μεγάλο στριμωξίδι πάνω από το κόκκαλο που αρχίζουν οι σχισμές) - και να μου αρέσει κιόλας. Τέλος πάντων τώρα μ΄αρέσουν (σχεδόν) όλα, έχω όμως μιαν ερώτηση
προς τοποθετούνετες βέργες με αυτόν τον τρόπο:το κανάλι για το άλλεν - για μια ακόμα φορά - το έκανα μακρύτερο απ' ό,τι βλέπω να το κάνουν στο ιντερνετ. Θα μου πεις "και γιατί δεν τόκανες όπως το βλέπεις" ?
Επειδή μια φορά άλλαξα βέργα σε μια διαλυμένη Harley Benton, και
την άλλαξα χωρίς να αφαιρέσω ταστιέρα τραβώντας την από πάνω. Δεν θέλω να αφσιρέσω αυτήν την δυνατότητα κι έτσι έχω ένα θέμα. Δυστυχώς δεν μέτρησα τότε, έχω φωτογραφίες αλλά δεν βοηθάνε και πολύ, καθώς είναι βγαλμένες ενώ έχω αρχίσει το τράβηγμα και δεν βλέπω την διαμόρφωση του καναλιού
εδώ στην f holes που το τράβηξα μέχρι έξω και σβήνει στην κλίση. Εδώ δεν με πειράζει, λόγω καράολου "παντόφλας" μπορώ να κάνω μεγάλο καπάκι

στην καινούργια το σταματάω μεν πριν να βρω την κλίση, αλλά πάλι μακρύ μου φαίνεται. Στην φωτο παρακάτω έχω χαρταινία εκεί που τελειώνει το κανάλι και μια μικρότερη εκεί που δεν θα εμπόδιζε το άλλεν να μπει. Θα μπορούσα θεωρητικά να το σταματήσω εκεί, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να είναι φαρύ όσο το κεφάλι της βέργας (εδώ είναι στενότερο μετά το κόκκαλο, όσο η βέργα 6 χιλ. - και όχι όσο το κεφάλι 10 χιλ.)
Που το σταματάτε (όσοι κάνετε) και με τι φάρδος / βάθος ?