Λάμπρο μια χαρά είναι η παρουσίαση, καταλαβαίνουμε πολύ καλά, δεν την χαλάνε μερικές αστοχίες του συστήματος (σήμερα στο γραφείο έχω μετά βίας ιντερνετ και καθόλου mail, δεν μπορώ να "μπω" στην τράπεζα κτλ κτλ.)
για τις ερωτήσεις, οι δικές μου απόψεις - σίγουρα θα πούνε κι άλλοι
1. προαιρετική επιλογή, εγώ μέχρι τώρα έβαζα αλλά τείνω να την εγκαταλείψω (υπόψη βάζω στενό φιλέτο περιμετρικά). Άλλοι (VAGGES, Γιώργος Χ. και Στέργιος νομίζω, απ΄ όσο μπορώ να θυμηθώ) την θεωρούν απαραίτητη.
2α. ναι
2β. αρχικά σωστή φαίνεται, έτσι τις κάνανε παλιά, τα σύγχρονα μπουζούκια έχουν πιο μεγάλες τρύπες
2γ. μπασάρει
3. όλες οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν και με τα υπόλοιπα στοιχεία υλικών (π.χ. μαλακό / σκληρό καπάκι) και σχεδιασμού (πάχος καπακιού, έντονη ή "μαλακιά" εγκάρσια καμπύλη, "τσάκιση" ή έστω απομίμηση τσάκισης ή "ευθεία" διαμήκης τομή, ύψος/πάχος καμαριών ανάλογα με το υλικό κτλ.). Δυστυχώς δεν υπάρχει έτοιμη πασπαρτού απάντηση, βλέπεις και κρίνεις ανάλογα με τα υλικά που έχεις στη διάθεσή σου και την εμπειρία / διαίσθησή σου.
3α. εγώ το βάζω περίπου στα 3 εκ. (2,8 και 3,2 είναι τα min / max μέχρι τώρα, καθαρή απόσταση)
3β. εξαρτάται και από το μέγεθος της τρύπας, αφού οι θέσεις της τρύπας και του καβαλάρη είναι δεδομένες. Δες αν σε βολεύει ~ 1 εκ. από το τελείωμα (περίμετρο) της τρύπας, και ανάλογα με το πάχος των καμαριών τι σου αφήνει (καθαρό) ενδιάμεσα στο 3ο (της φωνής) και στο 2ο (κάτω από την τρύπα). Στα δικά μου η απόσταση 3ου - 2ου είναι επίσης γύρω στα 3 εκ., αλλά σε άλλα μπουζούκια έχω δει και (αρκετά) μικρότερες και μεγαλύτερες
3γ. καμάρια από 6*12 μέχρι 7*14 νομίζω είναι καλά γενικά. Επειδή το δικό σου σκάφος είναι στενό μπορείς και να τα κοντύνεις (δεν θα τα έκανα κάτω από 13 προσωπικά, ο ΓιώργοςΧ νομίζω κάπου έχει γράψει για 5,5*12 σε μπουζούκι, όπως είπα περίμενε κι άλλες απαντήσεις). Πάντως ισχύει ότι για ίδιο εμβαδόν διατομής τα ψηλά /στενά καμάρια έχουν μεγαλύτερες αντοχές από τα χαμηλά / φαρδειά. Δηλαδή ένα καμάρι 6 φάρδος *12 ύψος (=72) έχει μεγαλύτερη αντοχή από ένα 8,5*8,5 (=72) και ΠΟΛΥ μεγαλύτερη αντοχή από 12 (φάρδος) * 6 (ύψος)
3δ. εγώ το βάζω συμμετρικά με το 2ο (κάτω από την τρύπα) ως προς το κέντρο, μπορεί να είναι και πιο ενισχυμένο (π.χ. 7*14) ειδικά αν απέχει αρκετά από τον τάκο, η ταστιέρα τα ζορίζει εκεί τα πράγματα.