Τη Δευτέρα επιστρέψαμε από τα βόρεια όπου ως γνωστόν είχα παει για την παρουσίαση του βιβλίου (παρεπιπτόντως ήταν πολύ καλά, με αρκετό κόσμο, συγκίνηση, μουσικές κτλ). Επίσης είχαμε και και μια ωραία βραδυά με το Μάνο την περασμένη Παρασκευή

. Αφού λοιπόν με την επιστροφή εκτέλεσα και όλες τις εκκρεμούσες εντολές για διάφορες οικιακές εργασίες (κατέβασε τα χαλιά, στρώσε τα χαλιά, ΚΤΕΟ, ασφάλιση, κλπ

) ) τις δυό τελευταίες μέρες έχουμε προόδους. Εν τω μεταξύ το έτοιμο σκάφος περίμενε υπομονετικά αρκετές μέρες τη συνέχεια.

Δημιουργήθηκε το μπράτσο. Χρησιμοποιήθηκαν δύo διαφορετικά κομάτια από μαόνι (το ένα ήταν σε λίγο ανοιχτό χρώμα, χωρίστηκε στα δύο και χρησιμοποιήθηκε στα δύο ακριανά τμήματα, ενώ το άλλο που ήταν πιό σκούρο στη μέση) και δυό κόντρες από κελεμπέκι.
Διαμορφώθηκε το καράολο και κολλήθηκε το τακούνι (έκανα και τα τσαλιμάκια μου με κόντρες από κελεμπέκι

).
Έγιναν οι τρύπες και τα κλειδιά μπήκαν πρόχειρα για δοκιμή.
Έψαξα να βρώ κοντή βέργα (truss rod) που να ταιριάζει στη μικρή κλίμακα 61,5 cm που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν βρήκα. Σκέφτομαι να μη βάλω καθόλου βέργα και να αξιοποιήσω μια πληροφορία που μου είχε δώσει ο Μάνος. Αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ότι ο Γιάννης Αλεξανδρής για τα μπράτσα στις κιθάρες ψάχνει να βρει ξύλα με νερά που να σχηματίζουν μισό κύλινδρο και δεν χρησιμοποιεί βέργα. Τα μαόνια που χρησιμοποίησα έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Πιστεύω ότι και λόγω της μικρής κλίμακας δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εξ άλλου και η πρωτότυπη κιθάρα του Απαρτιάν δεν είχε βέργα.
[ Invalid Attachment ]