... γι αυτό φταρνιζόμουν χτες ?

ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά κι εγώ την πάτησα όπως κι άλλοι πριν από μένα. Απλώς εγώ λόγω επαγγέλματος (και βίτσιου) τα "οπτικοποιώ" κιόλας - διαβάζοντας τις εμπειρίες παλιότερων - και καθώς διόρθωνα έφτιαχνα και σχεδιάκια για να θυμάμαι τι έκανα....
αυτά έχω ανεβάσει κατά καιρούς:
τάκος με τις ντούγες φαγωμένες για μείωση πλάτους (μόνο στην άκρη τους, όπως περιγράφει ο sakkalis). Επειδή αναρωτιέσαι για το πάχος, από τα παραπέτια αφήνω μέχρι και 1 χιλιοστό - ίσα να κρατάει το διακοσμητικό φιλέτο που βάζω μεταξύ παραπετιών και ντουγών "κυρίως σκάφους". Άλλωστε μιλάμε μόνο για το τελευταίο εκατοστό του μήκους τους, βρίσκω ότι δεν θα έχει θέμα. Βέβαια τα δικά σου παραπέτια είναι ήδη αρκετά μεγαλύτερου πάχους (3,5 αν θυμάμαι καλά, εγώ αρχίζω με 2,2 - 2,5).
διαστάσεις μόρσου όπως το κάνω εγώ, σε τάκο διαμορφωμένο όπως παραπάνω
και δυο εφαρμογές με "γέμιση" όπως περιγράφει ο john2004 και παλιότερα ο ΚαΠα (ιδέα του οποίου είναι το διακοσμητικό φιλετάκι ενδιάμεσα που φαίνεται στο πρώτο μπουζούκι, όταν έχεις διαφορετικού χρώματος ξύλα)
και μια με ίδιου χρώματος ξύλα, όπου σκάλισα την "γέμιση" ώστε στα πλαϊνά της να μοιάζει με απολήξεις παραπετιών. Αφού μπει και το φιλέτο (πλαστικό κορδόνι βάζω) δεν φαίνεται τίποτα αν δεν ξέρεις τι να ψάξεις.
[ Invalid Attachment ]
... και τα δυο είναι μετατροπές από τετράχορδα σε τρίχορδα, στο ένα δεν έβαλα καν γραβάτα, στο άλλο μια μικρή - και φαίνονται μια χαρά και τα δύο