(ατλα, δεν τα γραφω για σενα....)
1. εκει που πεφτουν οι νοτες, ή οι αρμονικες (αληθεια: του πυθαγορα, του αριστοξενου, ή του ζαρλινο θα βαλει
καποιος για ενα καλοσυγκερασμενο οργανο; στην μεση του παχους του καμαριου,στην αρχη ή στο τελος; δεν
ειναι ταστο, εχει και 5-6 χιλ...) δεν εχουν καμια (μα καμια!) σχεση με το πως ταλαντωνεται ενα καπακι.
αντε και το βρηκες!
2. σε ποια νοτα (ποιας χορδης) θα γινει αυτο; και γιατι να ειναι της νοτας-χορδης, και να μην ειναι της
νοτας-ιδιοσυχνοτητας του καπακιου; γιατι σε σολ, και οχι σε σολ#; γιατι μαμα;
αντε και το βρηκες...
3. και εκει που πας να παιξεις, ολα καλα και ολα ωραια, (να παιξεις και το "ολα καλα και ολα ωραια" του
ακατανομαστου), βλεπεις ολη η ορχηστρα εχει κουρδισει σε 446...
βρε, λες να μου δημιουργησει κανενα προβλημα στον ηχο που εχω φτιαξει με τα καμαρια μου;
(μεχρι τωρα υποτιθεμενα, μιας και το 1-2 δεν προκειται να απαντηθουν απο κανεναν σοβαρο ανθρωπο, εκτος
μεσουσης καλοκαιριου σφιξουν λιγο παραπανω οι ζεστες και βρεθει κανενας...)
ευχομαι στο μελλον να απαντηθουν ολα αυτα, και να υπαρχουν καμαρια μετακινουμενα και οχι κολλημενα, να κανεις οτι γουσταρει η ψυχη σου.
την μια μερα να δημιουργεις, με την ιδια μηχανη και τα ιδια πρωτογενη υλικα, παγωτο βανιλια, και την αλλη σοκολα με σιροπι καραμελα. και για τους μερακληδες προχω, καϊμακι με βυσινο.
αλλα μεχρι τοτε υπομονη...
οσο "προσθετεις" καμαρια (βαρος) κοβεις ταλαντωσεις - ενισχυεις ακαμψια. οποτε αν θελεις "κατι" να κανεις καλυτερα να βαλεις μια πολυ μικρη αρμονικη ακτινα. ΑΛΛΑ: γνωμη μου ειναι να κανεις κατι το τετριμμενο, αφου ειναι το 1ο οργανο, γιατι ετσι θα εχεις λιγοτερες πιθανοτητες "ακουστικης" αποτυχιας...
οσο για την αισθητικη, ερχεται μαλλον για τους περισσοτερους απο εμας λιγο πιο αργα και με την πειρα.
τουλαχιστον θα μπορεις να λες οπως εγω στις πρωτες μου κιθαρες: μπορει να μην βλεπεται, αλλα κοιταχτε πως ακουγεται! (και μετα απο 20 κιθαρες, λεω παλι το ιδιο...)