Κατά τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων το jig όχι μόνο δεν δημιούργησε προβλήματα, αλλά αντίθετα βοήθησε να αναδειχθούν οι δικές μου κατασκευαστικές ατέλειες που ήταν εκεί, πριν από τη χρήση του jig. Και βέβαια δεν είναι υποχρεωτική η χρήση οποιουδήποτε jig. O καθένας χρησιμοποιεί εκείνα που τον βολεύουν (αν τον βολεύουν) προσαρμοσμένα στο δικό του τρόπο κατασκευής. (Παρεπιπτόντως, το jig αυτό δεν είναι πατέντα του O'Brien. Απλώς ο συγκεκριμένος οργανοποιός το έχει κάνει ευρέως γνωστό λόγω των βίντεο που δημοσιεύει).
Βέβαια οι διαφορετικές οπτικές του καθενός μας είναι ασφαλώς επιθυμητές και εν πολλοίς δημιουργικές.
Απλώς φαίνεται ότι μάλλον δεν πέτυχα το στόχο μου από τη συγκεκριμένη δημοσίευση, που ήταν η ανάδειξη των επιμέρους προβλημάτων που μπορεί να υπάρξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί σε διάφορα κρίσιμα στάδια της κατασκευής και πως μπορούμε να σκεφτούμε προκειμένου να βρούμε κάποια λύση. Τα μπράβο περισσεύουν στο φόρουμ (και αυτό δείχνει πόσο γεναιόδωροι είμαστε όλοι) και θα μπορούσα να πάω κατευθείαν στο επόμενο στάδιο κατασκευής και όλα να δείχνουν τέλεια. Προτίμησα όμως να περιγράψω το πρόβλημα μπας και αυτό βοηθήσει κάποιον άλλον ώστε να μην κάνει το ίδιο λάθος.
Εξ άλλου ... "ερασιτέχναι είμεθα" !!