Όπως τα είπε ο Μάνος.
Σε μια "συνήθη" ακουστική κιθάρα η γωνία του μπράτσου αναμένεται να είναι πολύ μικρή 1-2
ο και μάλιστα το μπράτσο να πηγαίνει λίγο προς τα πίσω. Ή τιμή αυτή διαφοροποιείται (μέσα σε λογικά πλαίσια) σε αντιστοιχία με τις υπόλοιπες κατασκευαστικές επιλογές μας (επίπεδο καπάκι, καμπύλο καπάκι, 12ο τάστο, 14ο τάστο κτλ κτλ). Το παρακάτω σχήμα είναι από Stewmac:
Στη δική μου περίπτωση η ρύθμιση με το jig μπορούσε να γίνει, αλλά για αναμενόμενο καβαλάρη με λογικό ύψος (1,3-1,5 cm) μου έδινε μια πολύ μεγάλη αρνητική κλίση μπράτσου (δηλαδή το μπράτσο προς τα εμπρός) που θεώρησα ότι δεν είναι μέσα στα αναμενόμενα λογικά πλαίσια.
Το καλούπι μας έχει τις εσωτερικές πλευρές του (εκεί που ακουμπούν τα πλαϊνά) εντελώς κάθετες προς το επίπεδο αναφοράς (π.χ. ο πάγκος μας). Το πρόβλημα είναι ότι στις ακουστικές κιθάρες το φάρδος των πλαϊνών δεν είναι το ίδιο στο μπρος και τον πίσω τάκο. Αν μάλιστα δημιουργηθεί καμπυλότητα τόσο στη πλάτη, όσο και το καπάκι, τότε χάνεται η αντίληψη του επιπέδου αναφοράς, και στην ουσία θα πρέπει κανείς να επικεντρωθεί στην καλή εφαρμογή των πλαϊνών στο καλούπι, τόσο σε όλο το μήκος τους, όσο και στον τρόπο που ενώνονται μεταξύ τους στους τάκους. Φαίνεται ότι αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε από την πλευρά μου με απόλυτη ακρίβεια και έτσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.
Σημείωση:
Το πρώτο σχήμα που είχα βάλει ήταν λάθος, οπότε μη το κατεβάζετε αν φαίνεται ως συνημμένο!