Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2021  (Αναγνώστηκε 16146 φορές)

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2021
« Απάντηση #105 στις: Μαρτίου 17, 2021, 09:41:22 μμ »
Μιλαμε το επιπεδο εχει πιασει ταβανι.δεν εχει αλλο.!!!!!!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #106 στις: Μαρτίου 17, 2021, 09:43:58 μμ »
Να πω ότι υπάρχουν και τα κομματάκια που λείπουν από το κλειδί, αλλά βαρέθηκα να τα βάλω.  Η ουσία δεν ήταν εκεί, ήταν στις γραμμές του πενταγράμμου και στις νότες που ειναι περίπου 0,7 του χιλιοστού.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #107 στις: Μαρτίου 17, 2021, 10:30:03 μμ »
Πολυ λεπτομερεια Γιαννη. Μπραβο.
Να υποθεσω πως τα σχεδιαζεις εσυ στον υπολογιστη, ή μπορεις να αντιγραψεις και απο φωτογραφια;

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #108 στις: Μαρτίου 17, 2021, 10:31:45 μμ »
   Λοιπόν, ήρθε η ώρα να δείξω κι εγώ την πρόοδο μου, βέβαια έχει ανέβει τόσο το επίπεδο στη σελίδα (και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία) που αισθάνομαι σαν να σας δείχνω ζωγραφιές απο παιδάκι δημοτικού... ας είναι όμως ;D

Project1
Είχα μία έμπνευση για φιγούρα με πεταλούδα, φανταζόμουν οτι θα ήταν δύσκολο. Ήταν αρκετά πιό δύσκολο στην πράξη.
Άρχισε να καθαρίζει το καπάκι απο στόκους κλπ...άρχισε να προβάλλει η φιγούρα και εγώ να χαίρομαι που τα πήγα λίγο καλύτερα απο όσο είχα φανταστεί.
Μένει τρίψιμο, χορδιέρα, κλειδιά, καβαλάρη και γομαλάκα...κοντά στην τελική ευθεία!

Project2
Με την εμπειρία απο το σκάψιμο της προηγούμενης φιγούρας έκανα τα σκαψίματα σε αυτό και πήγαν πάρα πολύ καλύτερα. Βέβαια σε αυτό το σκάφος που είχα κάνει πριν χρόνια υπάρχουν μικρά σφαλματα συμμετρίας κι εύχομαι να μην είναι τόσο ορατά.
Εδώ έχουμε δρόμο ακομα... και ένα θέμα στην κλίση μάνικου σκάφους που προσπαθώ να λύσω

Project3
Έκλεισε το σκάφος απο μουριά...και είχα την πολύ κακή ιδέα να βάλω κολάντζα wenge....λύγιζε για μερόνυχτα, με ζέστη και νερό, μερόνυχτα με σφικτήρες και κόπο, με πέθανε για να κάτσει...εν τέλει έκατσε!
Κι εδώ πολύ δρόμο...μα με τα σφάλματα απο τα πρηγούμενα ελπίζω για τα καλύτερα.

ΥΓ- Γιάννη δώσε φιγούρες στο λαό σου!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 17, 2021, 10:35:59 μμ »

Δευτερον ολα γινονται!

Τριτον για τον φιλο Γιωργο Χ.  αυτο δεν μπορει να το κανει το λειζερ, αν αναλογιστεις πως η διασταση ειναι 63χ27 χιλιοστα.

Γιάννη προφανώς όλα γίνονται αλλά για κάποιον που τα γνωρίζει καλά όπως εσύ :)
Κάποιες δουλειές γίνονται πιο εύκολα με το ρούτερ και κάποιες άλλες φυσικά με το laser.

Του konsaw για να κόψει την φιγούρα του πήρε 10 μέρες, γιατί δεν μπορούσε να κάνει πιο γρήγορα αφού του έσπαγαν τα φρεζάκια, γι αυτό είπα ότι δεν ενδείκνυται το ρούτερ........αν είχε laser θα την έκοβε σε μισή ώρα!
Θα συμφωνήσω απόλυτα βέβαια , μαγκιά είναι  όποιος τις κάνει με το χέρι !

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 17, 2021, 10:37:54 μμ »
Μπράβο ρε Μπλεκ!

Δημήτρη το σχέδιο είναι από το διαδίκτυο, από φωτογραφία γίνεται να αντιγράψεις, ουσιαστικά να σχεδιάσεις πάνω της, αλλά θέλει πολύ ξεμάτιασμα.
Απευθείας από κάποιες φωτογραφίες γίνεται αλλά με όχι καλή ποιότητα να πάρεις το σχέδιο.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 17, 2021, 11:19:56 μμ »

Γιάννη προφανώς όλα γίνονται αλλά για κάποιον που τα γνωρίζει καλά όπως εσύ
Κάποιες δουλειές γίνονται πιο εύκολα με το ρούτερ και κάποιες άλλες φυσικά με το laser.

Του konsaw για να κόψει την φιγούρα του πήρε 10 μέρες, γιατί δεν μπορούσε να κάνει πιο γρήγορα αφού του έσπαγαν τα φρεζάκια, γι αυτό είπα ότι δεν ενδείκνυται το ρούτερ........αν είχε laser θα την έκοβε σε μισή ώρα!
Θα συμφωνήσω απόλυτα βέβαια , μαγκιά είναι  όποιος τις κάνει με το χέρι !

Γιωργο φανταζομαι το ξερεις πως θαυμαζω την δουλεια σου, και ιδιαιτερα στα σκαφη και τις φιγουρες. Δεν θεωρω οτι γνωριζω καλα.  Απλα οταν δω κατι πεισμωνω, ψαχνω και βρησκω τον τροπο να το καταφερω.
Καλο παιχνιδι ειναι το λειζερ, αλλα να ξερεις πως το ρουτερ εχει δυνατοτητες που δεν τις φανταζεσαι.

Ο Σαββας θα ειχε τελειωσει σε μια μερα αν χρησημοποιουσε αλλον τροπο κοπης και διαφορετικα κοπτικα.

Για τον οργανοποιο - Δεν εννοουσα οτι τις κοβει με το χερι, με cnc ειναι.  Απλα θεωρω οτι ακομα και ετσι ειναι μαγκια του γιατι χρειαζεται να χρησημοποιησεις μη συμβατικους τροπους σχεδιασης και κοπης για να το καταφερεις.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #112 στις: Μαρτίου 17, 2021, 11:36:46 μμ »
έχει ανέβει τόσο το επίπεδο στη σελίδα (και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία) που αισθάνομαι σαν να σας δείχνω ζωγραφιές απο παιδάκι δημοτικού... ας είναι όμως ;D

κι εγώ σαν παιδάκι του δημοτικού αισθάνομαι στην οργανοποιία ... κι ας έχω μπει στα 62 ...

Οπως και να΄ναι ...  Μπράβο για όλα σου !
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #113 στις: Μαρτίου 18, 2021, 12:11:31 πμ »
Το ουσιαστικό είναι να προσπαθεί κανείς. Το αποτέλεσμα απλώς μας δίνει το κουράγιο για να συνεχίσουμε!

Μπράβο ρε παιδιά!

κι εγώ σαν παιδάκι του δημοτικού αισθάνομαι στην οργανοποιία ... κι ας έχω μπει στα 62 ...

Εγώ να δεις! Θεωρώ ότι ακόμα μπουσουλάω!

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #114 στις: Μαρτίου 18, 2021, 09:17:09 πμ »
Πολύ ωραία η πεναριά  με την φιγούρα και τ' "αυτιά" ! οπως επίσης ο συνδιασμός τους με το ξύλο της ροζέτας !
Μπράβο Blekos!!

γιατι χρειαζεται να χρησημοποιησεις μη συμβατικους τροπους σχεδιασης και κοπης για να το καταφερεις.

.... άρα πως θεωρείς  ότι δεν γνωρίζεις καλά!
Για να φθάσεις να σχεδιάζεις τους μη συμβατικούς τρόπους, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις καλά τους συμβατικούς ;D

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #115 στις: Μαρτίου 18, 2021, 10:45:11 πμ »
Μπράβο ομορφιές από όλους.
Μπλέκο, το βέγκε είναι περίεργο ξύλο, με έχει δυσκολέψει και το αποφεύγω. Εχω πάρει ένα μαδέρι και το χρησιμοποιώ μόνο για κόντρες ή ταστιέρες.
Πάντως άμα του βγουν τα νερά σωστά είναι πολύ όμορφο από εμφάνιση.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #116 στις: Μαρτίου 18, 2021, 03:36:35 μμ »
   Ο ένας λόγος που με δυσκόλεψε ήταν ότι είχε λοξά σε σχέση με τη γεωμετρία της κολαντζας νερα. Πανέμορφο θα βγει δεν το συζητώ....ακόμα και με λοξά νερά.

Θέλω μια βραδιά βοηθεια. Στο project 2 έχω ένα σκάφος που έχω κολλησει το μανίκι, χωρίς κλίση όμως.
Όταν εφαρμόζω το μανίκι σε ευθεία επιφάνεια, εφαρμόζει και το σκάφος. Πόση πρέπει να είναι περίπου η κλίση;
Πρέπει να τρίψω το μανίκι η το σκάφος;
Η μήπως και τα δύο;
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #117 στις: Μαρτίου 18, 2021, 05:32:30 μμ »

Θέλω μια βραδιά βοηθεια. Στο project 2 έχω ένα σκάφος που έχω κολλησει το μανίκι, χωρίς κλίση όμως.
Όταν εφαρμόζω το μανίκι σε ευθεία επιφάνεια, εφαρμόζει και το σκάφος. Πόση πρέπει να είναι περίπου η κλίση;
Η μήπως και τα δύο;

Αν κατάλαβα αυτό που ρωτάς .

Τα παρακάτω αφορούν σε κιθάρα αλλά η σύνδεση μάνικου με σκάφος έγινε όπως κάνουμε στα μπουζούκια

Ισως χρειαστεί να τρίψεις λίγο το αρσενικό μόρσο του μάνικου από την κάτω πλευρά

http://www.luthier.gr/index.php?topic=3795.210

Ελέγχεις με μια μακριά ρίγα την κλιση που θέλεις και ίσως χρειαστεί να ¨φας " λίιιιγο και από το καπάκι μόνο εκεί που θα πατήσει η ταστιέρα

http://www.luthier.gr/index.php?topic=3795.msg72551#msg72551

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #118 στις: Μαρτίου 18, 2021, 05:41:48 μμ »
   Ο ένας λόγος που με δυσκόλεψε ήταν ότι είχε λοξά σε σχέση με τη γεωμετρία της κολαντζας νερα. Πανέμορφο θα βγει δεν το συζητώ....ακόμα και με λοξά νερά.

Η μήπως και τα δύο;

Αν καταλαβαίνω καλά εφαρμόζει καλά το μάνικο αλλά δεν έχει κλίση με συνπεπεια να δίνει ας πούμε μηδενικού ύψους καβαλάρη.
Διόρθωσε με αν κατάλαβα λάθος.
Στην περίπτωση αυτήν κολλάς μια σφήνα στο καπάκι που θα κολλήσει η ταστιέρα πάνω και με το ροκάνι τρως το μανίκι για να δώσεις την επιθυμητή κλίση στο μάνικο. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις ψωμί στο μάνικο.
Εάν μιλάμε για κάτι τέτοιο λύνεται εύκολα. τέτοια σφήνα εγώ χρησιμοποιώ πάντα στα όργανα είτε πιο μικρή είτε πιο μεγάλη. 
Δημήτρης Σ.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #119 στις: Μαρτίου 18, 2021, 05:47:29 μμ »
Δες και μια φωτογραφια απο την μπουζουκομανα που εφτιαξα τελευταια.
Αν θες βαλε και καμια φωτγραφια να το δουμε καλυτερα.

Στάλθηκε από το SM-A715F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημήτρης Σ.

Tags: