Στέλιο, Γιάννη, Γιώργο, Γρηγόρη και Δημήτρη σας ευχαριστώ για την ενθουσιώδη υποδοχή του Μαδαγασκαροπαλισάνδρινου σκάφους και τα καλά σας λόγια.
....και μακάρι να μην βάλεις μέσα αυτή τη γάζα για ενίσχυση.
Γιάννη, κάτι πρέπει να βάλω για ενίσχυση του σκάφους εσωτερικά, έτσι γυμνό χωρίς τίποτα δεν το αφήνω. Και ‘γω δεν βρίσκω ότι η γάζα είναι σέξι, ωστόσο οι υπόλοιπες εναλλακτικές (λωρίδες χαρτιού, χρυσόχαρτο, μαυρόχαρτο, και τα σχετικά) επίσης δε μου φαίνονται ελκυστικές. Οπότε…
πως καταφέρνεις κ κάνεις τις δουγιες στο πίσω μέρος του σκάφους τόσο εφαρμοστες, ;;
Γιώργο, το μυστικό είναι η αφιέρωση χρόνου στη διαδικασία σημάδεμα-διαμόρφωση-τοποθέτηση των ντουγών αλλά και η (εκνευριστική

) επιμέλεια στη διαμόρφωση του τάκου.
τονικα τι λέει ο παλισανδρος Μαδαγασκάρης?
Γρηγόρη, με μια μικρή δόση υπερβολής θα πω ότι με το τάπινγκ τα προηγούμενα σκάφη μου ακούγονταν σαν τύμπανα ενώ αυτό ακούγεται πιο πολύ σαν καμπάνα. Θα περάσει αυτή η ιδιότητα και στον ήχο του οργάνου; Το ελπίζω, αλλά κάπως συγκρατημένα. Μένω με την εντύπωση ότι στα σκάφη της κιθάρας (όπου η πλάτη συντονίζεται από το καπάκι) η επιρροή του ξύλου στο ηχόχρωμα είναι πιο εμφανής αλλά στο μπουζούκι όπου έχω καταλάβει ότι το σκάφος πιο πολύ αντανακλά τον ήχο παρά συντονίζεται …θα δούμε.
Που θα βρούμε και εμείς οι πληβείοι ένα σετακι να κάνουμε κιθαρα; 
Δημήτρη εδώ:
MADAGASCAR ROSEWOOD SET CLASSIC
https://maderasbarber.com/tonewood/en/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=MADAGASCAR+ROSEWOOD+set+CLASSIC&submit_search=Αλλά απευθύνεται πιό πολύ σε Πατρίκιους παρά σε Πληβείους