Σας ευχαριστώ, έχω φτιάξει κάποιες κιθάρες και τα χέρια τώρα πάνε μόνα τους
Η αλλαγή στη βέργα έγινε γιατί απλά δεν δούλευε καθόλου

Έκανα την δοκιμή χωρίς να κολλήσω την ταστιέρα ευτυχώς και με μεγάλη έκπληξη είδα ότι σε δύο μπράτσα που έφτιαχνα ταυτόχρονα δεν δούλευε, σφήνωνε η κυλινδρική κόντρα στο ξύλο καργάριζε στο σφίξιμο και δεν έκανε κιχ
Κοίταξα τις παλιές μου κατασκευές κάτι παλία βιβλία, λέω δεν ειναι δυνατόν πρέπει να δουλεύει, έπαθα κρίση ταυτότητας

Βασικά είχα ακολουθήσει κατα γράμμα ένα σχέδιο από το νετ και μάλλον εκεί ειναι το θέμα πρέπει να είναι λάθος οι κλίσεις η συνολική κλίση ήταν 3-3,5 χιλ διαφορά ενώ στις παλιότερες κατασκευές μου και στα βιβλία έβλεπα διαφορά 6 χιλ
Να σκεφτείτε ότι σε παλιό σχέδιο για την Les Paul 59 η κλίση φαίνεται ακόμα μικρότερη γύρω στα 3 χιλ
Έβγαλα τη βέργα και έβαλα μια που είχα πάρει έτοιμη παλιότερα και είχε απλή κόντρα στο πίσω μέρος λίγο ποιό φαρδιά από αυτή που είχα φτιάξει
Και αυτή τα ίδια
Τρίτη αλλαγή δεν άντεξα είχα τη υλικά και δεν είχα την κιθάρα, έκανα τις απαραίτητες μετατροπές βούλωσα τα βαθουλώματα τα στο Καράολο με το ίδιο ξύλο και ξανά ρουτάρισα για την νέα βέργα- διπλή δουλειά!!
Αλλά δύο αξιοσημείωτα θέματα ειναι οι τρύπες για τα ποτενσιόμετρα
Αφού έκανα τη μια τρύπα και έφυγε κομμάτι ευτυχώς από την κάτω μεριά στο μαόνι κατάλαβα ότι πρέπει να ξεκινάνε και από πάνω και από κάτω και να συναντάει η κοπή στο μέσο για να μην ξεφτίζει το ξύλο πουθενά
Επίσης το πέρασμα του πλαστικού κορδονιού επειδή ειναι 2.3 χιλ χοντρό στο σημείο που ειναι η μεγάλη κλίση θέλει να το μορφοποιήσεις πριν το βάλεις με πιστόλι θερμού αέρα πρώτα
Αυτά και άλλα πολλά αλλά κάθε κατασκευή έχει τα δύσκολα σημεία της και για αυτό είμαστε εδώ για να τα συζητάμε
Να είστε καλά!