Δεν αλλαζει το βαρος με το στεγνωμα. Θα κοπει και ενα μερος του μανικου, καμμια δεκαρια εκατοστα... αρα μας μενουν 85 γραμ. περιπου. Αν , αντι για τη ρητινη με τα υαλονηματα ειχε ξυλο , θα ζυγιζε περιπου 30 γραμμαρια (φλαμουρι). Αρα βαραινει το ολο θεμα κατα 55 γραμμαρια. Δεν μου φαινεται κακο τελικα...
Γιατι τα λες πολλα, αν η βεργα ειναι 170;;
δεν μου φαίνονται πολλά σε σχέση με τη βέργα αλλά σε σχέση με ό,τι φαντάζομαι για το ίδιο το υλικό. Μια φορά μόνο έπιασα υαλονήματα και μου φάνηκε ελαφρύ πράμα, άρα υπέθεσα ότι το βάρος θα προέρχεται από την κόλλα, γι αυτό ρωτησα "αφού στεγνώσει ? " .. αλλά βέβαια όπως είπα μια φορά μόνο πήρα στο χέρι μου υαλονήματα (αυτό το πλέγμα που μου είχες πει, δεν θυμάμαι πως το λένε, τελικά δεν το έβαλα).
Και μιας και πιάσαμε τα γραμμάρια, χτες ζύγισα τα διαθέσιμα ξύλα για τις ταστιέρες - ακριβώς για να διαλέξω την ελαφρύτερη επειδή έχει την βέργα (*). Δυο ίδια κομμάτια 50*550 (0.0275 m²) * 7 χιλ. πάχος το καθένα.
Ο έβενος μέτρησε 180 γρ. και το βένγκε 140. Κατ' αναλογία, μια κόντρα βένγκε 20*450 χιλ. (0,009 m²) με το ίδιο πάχος 7 χιλ. θα ζύγιζε το ένα τρίτο, περίπου 45 γρ.
(*) δυστυχώς έχω πάχος στο καράολο 12 χιλ. και δεν παίρνει να κάνω σχισμές, υπάρχουν κλειδιά για κιθάρα (35 μμ) με κούφια αξονάκια που ζυγίζουν 20 γρ. λιγότερο από τα μασίφ. Στο κυνήγι του βάρους θα μετρούσαν.