Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2019  (Αναγνώστηκε 28302 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2019
« Απάντηση #135 στις: Μαρτίου 24, 2019, 12:19:04 μμ »
Ναι Ζαρκαδα και το χαραγμα της ταστιερας με οδηγο ειναι jig...Και το jig για τα περιμετρικα φιλετα που χρησιμοποιεις ειναι jig. Και ναι Ζαρκαδα εχουν βγει νεα εργαλεια , ιδεες και jig εμπορικα και μη απο το 2004 που μπορει να μην ειχες φανταστει ποτε. Η αντιγραφη δεν ειναι κακο πραγμα. Ειναι οπως βολευει τον καθενα ειτε απο συνηθεια ειτε απο βιτσιο. Οταν μιλησα για αντιγραφη συγκεκριμενου jig μιλησα για κατι που δεν υπηρχε το 2004 και δεν το χρησιμοποιουν οι μπουζουξηδες.
Να πεταξω και εγω ενα "χωρις παρεξηγη" στο τελος του μηνυματος για να δειξω οτι δεν παρεξηγηθηκα...

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 24, 2019, 02:55:02 μμ »
Νασο το εχω δει. Εχω ξεψαχνισει σχεδον ολα τα θεματα κατασκευης. Το θεμα ειναι οτι δεν βαζω το router απο πλεον στο τραπεζι μεχρι να παρω καποιο σοβαρο απο αυτο του lidl που εχω. Ασε που προυποθετει και κοπτικο που να αλλαζω το ρουλεμαν κατι που εκανα στην πρωτη και ηταν και θεμα συζητησης και αναζητησης με τον Μανο για διαμετρους κλπ.
Σε αυτο που θα κανω θα βαλω ενα ρουλεμαν στην κατασκευη που θα πηγαινει μπρος πισω χωρις να απαιτει αλλαγη κοπτικου. Ειναι η ευκολια που λεμε. Εδω σκεφτομαι να παρω και δευτερο ρουτερ χειρος για να μην αλλαζω collet απο 6mm σε 1/4 ...
Κατάλαβα πως το κάνεις
Συστήνω να κάνεις τον κόπο να προμηθευτείς κοπτικό που να αλλάζει ρουλεμάν
Είναι πολιτισμικό σοκ σε σχέση με τον κλασικό τρόπο κοψίματος του ρούτερ και απίστευτα ασφαλές
Ότι και να κάνεις θά κόψει μόνο το προφίλ του ξύλου που ειναι υπολογισμένο
Έχω και γω το router του lidl μια χαρά ειναι μην το υποτιμάς στον πάγκο όμως έχω ένα θηριώδες Makita από το 70-80 (του πεθερού μου ) με collet έως μισή ίντσα

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 24, 2019, 09:51:42 μμ »
Ναι Ζαρκαδα και το χαραγμα της ταστιερας με οδηγο ειναι jig...Και το jig για τα περιμετρικα φιλετα που χρησιμοποιεις ειναι jig. Και ναι Ζαρκαδα εχουν βγει νεα εργαλεια , ιδεες και jig εμπορικα και μη απο το 2004 που μπορει να μην ειχες φανταστει ποτε. Η αντιγραφη δεν ειναι κακο πραγμα. Ειναι οπως βολευει τον καθενα ειτε απο συνηθεια ειτε απο βιτσιο. Οταν μιλησα για αντιγραφη συγκεκριμενου jig μιλησα για κατι που δεν υπηρχε το 2004 και δεν το χρησιμοποιουν οι μπουζουξηδες.
Να πεταξω και εγω ενα "χωρις παρεξηγη" στο τελος του μηνυματος για να δειξω οτι δεν παρεξηγηθηκα...

Ναι μωρε οκ .........μη μας δειρεις κιολας.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 26, 2019, 04:57:54 μμ »
Καλημέρα ! Εξυπνο και απλό το jig .  Ωραίος  songless  !

...

Εχει τη δουλίτσα της και η περιμετρική κοπή στο καπάκι ... κακώς την είχα υποτιμήσει ...

( μ αρέσει που ονειρεύομαι να φτιάξω και κιθάρα , τρομάρα μου )

[ Invalid Attachment ]
Κάτσε να ετοιμάσω το jig για τα φιλέτα της κιθάρας και μετά θα το αντιγράψετε και οι μπουζουξήδες.
Ελα μεγάλε σε περιμένουμε!!! Άντε να προλάβω και την έκθεση

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 26, 2019, 06:50:07 μμ »
Καλημέρα ! Εξυπνο και απλό το jig .  Ωραίος  songless  !

...

Εχει τη δουλίτσα της και η περιμετρική κοπή στο καπάκι ... κακώς την είχα υποτιμήσει ...

( μ αρέσει που ονειρεύομαι να φτιάξω και κιθάρα , τρομάρα μου )

[ Invalid Attachment ]
Κάτσε να ετοιμάσω το jig για τα φιλέτα της κιθάρας και μετά θα το αντιγράψετε και οι μπουζουξήδες.
Ελα μεγάλε σε περιμένουμε!!! Άντε να προλάβω και την έκθεση
Καλησπέρα. Θέλει να το δοκιμάσω, λογικά αύριο . Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στα μπουζούκια το σκάφος σας δεν έχει κάθετα πλαϊνά για να πατήσει το ρουλεμάν όπως της κιθάρας. Εκεί θα είναι δική σας πατέντα .

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #140 στις: Μαρτίου 26, 2019, 08:17:57 μμ »
με κινδυνο να θεωρηθει οτι ειρωνευωμαι, τρολαρω η οπως θες πες το, θα πω οτι κι εγω ετσι τραβαω τα φιλετα στις κιθαρες και στα μπουζουκια.Με τη μονη διαφορα οτι απλα εγω κραταω το ρουτερ στο χερι.Ειναι τοσο απλο σαν το αυγο του Κολομβου.Για ποιο λογο να φτιαξω ολοκληρο τετοιο συστημα?Ενα τετοιο συστημα λοιπον χρειαζεται κατα τη γνωμη μου οταν εχεις να κανεις με Archtop  κιθαρες οπως ειναι ας πουμε η Less Paul h αυτη που επισκευαζω αυτη τη στιγμη.Περιμενα οτι θα δειξεις κατι καινοτομο.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #141 στις: Μαρτίου 26, 2019, 08:32:34 μμ »
1. Δεν είναι μόνο για καπάκια με θόλο.
2. Είναι και για καπάκια με θόλο .
(Απλά δεν σε νοιάζει...)
3. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι λάθος όπως να σου φύγει το router από το χέρι γιατί κλοτσησε για τον Χ ψ λόγο ( μου έφυγε στην πρώτη κιθάρα ) ή να παραπατησεις κλπ.
4. Σε γλυτώνει από αναζήτηση συγκεκριμένων κοπτικών και ρουλεμάν . Το μόνο που σε νοιάζει είναι το απλό κοπτικό σου να είναι ίσο ή μικρότερο από το ρουλεμάν που θα βάλεις .
5 . Μπορείς να βάλεις και το ακριβό κοπτικό που αλλάζει ρουλεμάν.
6. Κόβει πάντα κάθετα .
7. Κοστίζει 30€ και 2 ώρες κατασκευής και το έχεις για πάντα .

Δεν υπάρχει καινοτομία . Η ιδέα είναι παλιά . Η υλοποίηση είναι που προσπάθησα να φτιάξω κάτι οικονομικό, απλό , λειτουργικό με υλικά που 90% είχα πεταμένα στο εργαστήριο και μπορεί κάποιος να τα πάρει όλα από το Leroy .

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #142 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:01:47 μμ »
Εχουμε ηδη μια αντιπαραθεση Αθηνα -Θεσσαλονικη με τους Σταμκο- Βαρλα.Δεν θα ανοιξω κι αλλη εδω. Απλα ετσι οπως μου απαντησες σε προηγουμενο μηνυμα νομισα οτι θα παρουσιασεις κατι καινοτομο.Ειμαι ανθρωπος που ακουω να ξερεις.Ακουω απο τον πιο μεγαλο μεχρι τον αρχαριο.Νομισα οτι θα δειξεις κατι που δεν θα ειχαμε ξαναδει.......

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #143 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:10:02 μμ »
Ο ξεκαρφωτος να ρωτήσω κάτι? Δρόμοι συρταριου είναι οι μεταλλικές ράγες?Το ύψος την ώρα που δουλεύει το ρούτερ είναι μεταβλητό?ακολουθεί το ύψος της κιθαρας?

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #144 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:15:48 μμ »
Ο ξεκαρφωτος να ρωτήσω κάτι? Δρόμοι συρταριου είναι οι μεταλλικές ράγες?Το ύψος την ώρα που δουλεύει το ρούτερ είναι μεταβλητό?ακολουθεί το ύψος της κιθαρας?
Ναι και ναι.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #145 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:22:15 μμ »
Εχουμε ηδη μια αντιπαραθεση Αθηνα -Θεσσαλονικη με τους Σταμκο- Βαρλα.Δεν θα ανοιξω κι αλλη εδω. Απλα ετσι οπως μου απαντησες σε προηγουμενο μηνυμα νομισα οτι θα παρουσιασεις κατι καινοτομο.Ειμαι ανθρωπος που ακουω να ξερεις.Ακουω απο τον πιο μεγαλο μεχρι τον αρχαριο.Νομισα οτι θα δειξεις κατι που δεν θα ειχαμε ξαναδει.......
Τον ανακάλυψαν άλλοι τον τροχό για εμάς . Απλά κάποιοι βολεύονται με κάρα και άλλοι με αυτοκίνητα.
Όταν φτιάξω κοπτικό με laser θα στο παρουσιάσω .
Όπως είπα η ιδέα υπάρχει .η υλοποίηση και το κόστος είναι το θέμα . Αυτό που κάποιος μπορεί να πει " έτσι είναι πιο εύκολο" ή " δεν το είχα σκεφτεί αυτό το σημείο ετσι"  . Δεν είμαι από αυτούς που παρουσιάζουν κάτι για να μου πούνε μπράβο , αλλά για να βοηθήσω άλλους .

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #146 στις: Μαρτίου 26, 2019, 09:41:38 μμ »
Τον ανακάλυψαν άλλοι τον τροχό για εμάς . Απλά κάποιοι βολεύονται με κάρα και άλλοι με αυτοκίνητα.
Όταν φτιάξω κοπτικό με laser θα στο παρουσιάσω .
Όπως είπα η ιδέα υπάρχει .η υλοποίηση και το κόστος είναι το θέμα . Αυτό που κάποιος μπορεί να πει " έτσι είναι πιο εύκολο" ή " δεν το είχα σκεφτεί αυτό το σημείο ετσι"  . Δεν είμαι από αυτούς που παρουσιάζουν κάτι για να μου πούνε μπράβο , αλλά για να βοηθήσω άλλους .

Φίλε songless_bird δεν είναι θέμα κάρου ή αυτοκινήτου...όπως κι εσύ διαπίστωσες το σκάφος του μπουζουκιού είναι διαφορετικό από της κιθάρας και δεν μπορεί να βοηθήσει η κατασκευή σου, την οποία έχουμε δει πάρα πολλοί εδώ μέσα είμαι σίγουρος - καθώς όλους μας έχουν απασχολήσει τα περιμετρικά φιλέτα και η ακρίβεια στην τοποθέτηση-. Χρειάζεται διαφορετική κατασκευή λοιπόν . Συμφωνώ με την αντιγραφή καθώς όπως είπες είναι θέμα οικονομικό αλλά και δημιουργίας θα έλεγα εγώ . Αυτό που πρότεινες για την κοπή κύκλων για παράδειγμα υπάρχει σε πολλά ξένα σάιτ αλλά ξεκινάει από τα 50 ευρώ και ανεβαίνει.....όπως και η κατασκευή για τα φιλέτα από 200 ευρώ και πάνω. Οπότε ναι τα χρήματα είναι σοβαρός λόγος για να φτιάξει κάποιος τα δικά του jig. Απλά δεν κάνουν όλα για όλα τα όργανα. Η τρύπα για παράδειγμα στις κιθάρες είναι κατά 99% κυκλικές....στα μπουζούκια το χάος...!!!! Οπότε πέφτει χέρι αναγκαστικά...
Ένα laser θα μας σώσει όλους !!!!!!!!!!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #147 στις: Μαρτίου 26, 2019, 10:36:19 μμ »
Εμένα προσωπικά αν και δεν θα φτιάξω μπουζούκι πότε είναι πλέον πρόκληση να κάνω το jig να κόβει για για σκάφος μπουζουκιού , έτσι από περιέργεια αν γίνεται . Πρώτα θεωρητικά , μετά η πρόκληση της υλοποίησης και τέλος το αποτέλεσμα.
Μπορείς κάποτε να μου την βιδωσει και να φτιάξω κανένα αναγεννησιακό λαούτο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #148 στις: Μαρτίου 27, 2019, 07:25:41 πμ »
Κυριε songless  ειλικρινα δεν βγαζω ακρη μαζι σας.Εν αναμoνη λοιπον του laser που θα μας λυσει τα χερια αλλα και της εκθεσης που θα γνωριστουμε, εγω το σταματαω.Μεχρι τοτε ......................αγαπη μονο!!!!!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #149 στις: Μαρτίου 27, 2019, 08:56:00 πμ »
Τι άκρη να βγάλεις ρε ζαρκαδα. Σου μπήκε μια "μύγα" . Σε ενόχλησε το "μπουζουξήδες" προσωπικά ενώ δεν είχε ούτε απαξιωτικό ούτε ειρωνικό ύφος.  Το γύρισες στο απόλυτο και γενικό ότι οι όλοι απαξιουν τα jig επειδή έτσι εσύ βολευεσαι . Ενώ χρησιμοποιείς jig . Και μηχάνημα να φτιάξω που κάνει την δουλειά από πείσμα θα το βγάλεις αχρηστο με ύφος 10 καρδιναλίων. Εσύ είσαι αυτός που το συνεχίζει και πετάς ειρωνίες . Αν αρχίσω και εγώ δεν θα σου αρέσει γιατί άλλο να νομίζεις ότι ειρωνευτικα και άλλο να το κάνω και θα το καταλάβεις πολύ καλά όταν το κάνω . Γιατί μπορεί να είμαι νέος στο φόρουμ και στο χόμπυ αλλά το μάτι μου κόβει και έχω διαβάσει σχεδόν όλο το φόρουμ.

Tags: