Παναγιώτη τις έχω δει τις συζητήσεις, αλλά μόνο ένας (νομίζω) αναφέρει τις συγκεκριμένες χορδές, κι αυτό χωρίς πολλά πολλά. Θα πρέπει να τις δοκιμάσω, όταν βρεθούμε θα κάνουμε τέστ.
Περί χορδών γενικά, στην πρώτη κιθάρα δοκίμασα όλες τις χορδές που βρήκα εδώ στην αγορά της πόλης (υλικά και μάρκες που ακριβώς προτείνονται στις συζητήσεις που έβαλες), καμιά 12αριά σετ θυμάμαι άλλαξα. Από την αρχή στ' αυτιά μου ξεχώρισαν οι phosphor bronze, τις οποίες και έκτοτε προτιμώ. Που και που δοκιμάζω κι άλλες (silver, silk and steel κτλ.) αλλά πάντα επέστρεφα στις phosphor bronze. Σ' αυτήν την τελευταία κιθάρα (φωτο παρακάτω) είναι η πρώτη φορά που μου άρεσαν περισσότερο οι silver plated (11άρες) και όπως είπα είναι ευτυχής συγκυρία γιατί το καπάκι δεν σηκώνει ούτε τις 11άρες phosphor - χτες δοκίμαζα χορδές πάλι.
.........
Παρένθεση: αηδίασα με τα κλειδιά, τα διάλεξα γιατί είναι χρυσαφιά με μαύρα κουμπιά και τάχα θα ταίριαζαν καλύτερα στα χρώματα της κιθάρας (μεχρι και Pins με δαχτυλίδι μπρούτζινο βρήκα), και δεν είναι και τίποτα φτηνά του σωρού - τα κλειδιά εννοώ. Ε λοιπόν δύο στα έξι έχουν πρόβλημα στο κουμπί (φαγώνεται το πλαστικό, είναι με βίδα στον άξονα και τετράγωνη τρύπα να ταιριάζει σε τετράγωνο στέλεχος του άξονα) και μου κόπηκαν και δύο βίδες (πακέτο με τα κλειδιά χρυσαφιές), παρόλο που στο κελεμπέκι ανοίγω τρύπα γιατί το ξέρω τι διάολος είναι. Τέλος πάντων, για αλλαγή πάνε - μια φορά ρε παιδί μου "να πάνε όλα καλά σε ένα όργανο", δεν γίνεται.
Τρέμα η γκρίνια, φωτογραφίες: κέδρος - κελεμπέκι - ζεμπράνο:
και αυτή η "όρθια" που μ' αρέσει πάντα