Ωραία και χρήσιμα όλα αυτά!μιας και ηλεκτρικά εργαλεία γιοκ..με το χέρι Πώς το κάνουμε αυτό???καμμία ιδέα μιας και είσαι ειδικός στο χειροποίητο??
ίσιο ή λοξό (ως προς την γέφυρα) δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού το κόκκαλο το ίδιο θα είναι επίσης ίσιο. Η γραμμή που θα χαράξεις θα είναι λοξή. Άλλωστε μπορείς να κολλήσεις λοξά όλη τη γέφυρα όπως είπαμε και η χάραξη του κόκκαλου να είναι παράλληλη με την ακμή της γέφυρας.
Όπως θα έκανες την παράλληλη χάραξη θα κάνεις και την λοξή (είτε με εργαλείο είτε με το χέρι).
Δες εδώ στο 02:07 τον Αλεξανδρή να χαράζει χαλαρά με το χέρι .. εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω αυτό, θα μου βγει .. σερπαντίνα.
Τώρα τις χαράζω με ρούτερ, αλλά στις πρώτες χάραζα με πριόνι (πρέπει όμως το κανάλι του κοκκαλου να 'ξετρυπάει" από τις πλευρές της γέφυρας).
Αυτό γίνεται ως εξής: χαράζεις την πρώτη φορά με πριόνι. Μετά βάζεις μια λάμα ίδιου πάχους με το πριόνι μέσα στην πρώτη χαρακιά και χαράζεις ακριβώς δίπλα. Μετά (αν χρειαστεί ανάλογα με το πάχος του πριονιού και το πάχος του κόκκαλου που θες) γεμίζεις ξανά την χαρακιά με δύο λάμες ή μιά παχύτερη, χαράζεις ακριβώς δίπλα και πάει λέγοντας. Για να καταλάβεις, εγώ χρησιμοποίησα αρχικά ένα πριόνι 0,75 χιλιοστά, για πρώτη λάμα μια ξύστρα 0,75 και στο τέλος ακόμα ένα πριόνι παλιό που είχα 1,5 χιλ (για "γέμισμα" στην τελευταία χάραξη, δεν έκοβα μ' αυτό). Έτσι το πλάτος του καναλιού έγινε περίπου (0,75+1,50 = 2,25), με τις φύρες ~ 2,5 χιλ.
Αν αγοράσεις έτοιμο κόκκαλο, πρέπει αρχικά να είναι λίγο πιο παχύ - το τρίβεις με γιαλόχαρτο 80 άρι, 100 άρι και μετά λίμα μέχρι να μπαίνει λίγο σφηνωτά.
Στο τέλος για να στρώσεις τον πάτο του καναλιού μπορείς να φτιάξεις ένα "σκαρπελάκι" από ηλεκτρολογικό κατσαβίδι (έχει και πολύ μικρά) που θα το έχεις πλανίσει με λίμα από τη μία πλευρα να κόβει καλά και "αδειάζεις" τον πάτο, προσοχή μη σκάψεις παραπάνω ή λοξά - άφησε λίγο περίσσεμα στο κόκκαλο για κάθε ενδεχόμενο.