Θα ήθελα να κάνω μερικές(=? πολλές ερωτήσεις).
1ον: Οι αποστάσεις στο σκάφος είναι σωστές?
2ον: Τι μήκος/πλάτος/ύψος πρέπει να έχει ο τάκος που συνδέει το μανίκι με το σκάφος?
3ον: Τι κλίση πρέπει να έχει ο αρσενικός μόρσος του μανικιού καθώς και τι κλίση η ένωση μανικιού με το ξύλο που μπαίνουν τα κλειδιά των χορδών?
4ον: Αυτά στις άκρες του σκάφους που πατάει το καπάκι πως λέγονται και πως φτιάχνονται? Είναι απαραίτητα και τι πάχος πρέπει να έχουν?
καλημέρα!
πρώτον πριν από το 1ον: δεν βλέπω το σχέδιο που λες, ούτε αποστάσεις.
2ον: υπάρχει ένας χοντρικός κανόνας που λέει ότι χωρίζοντας το μήκος του σκάφους στα τρία, βρίσκεις τις θέσεις της τρύπας (κέντρο) και του καβαλάρη. Π.χ. αν το σκάφος σου είναι 15 εκ., το κέντρο της τρύπας θα είναι 5 εκ. και ο καβαλάρης 5+5=10 από την ένωση. Αφού λοιπόν βρεις το κέντρο της τρύπας, αφαιρείς την ακτίνα προς την ένωση, αφήνεις και κάποια χιλιοστά κενό (όσο σου επιτρέπει η κατάσταση) και βρίσκεις το μήκος του τάκου. Π.χ. με τις προηγούμενες διαστάσεις, αν αφαιρέσεις R=12.5 χιλιοστά (για τρύπα Φ25) από τα 5 εκ. θα σου μείνουν (50.0-12.5) = 37.5 χιλιοστά => τάκος ~ 35 χιλιοστά.
3ον: στο πρώτο όργανο μην παιδεύεσαι με κλίσεις στο μόρσο, είναι λίγο μπελάς. Κάνε ίσιο το μόρσο και μετά αφαιρείς υλικό από την περίμετρο του σκάφους από την περιοχή της τρύπας και πίσω προς τον χορδοκράτη. Έτσι θα δώσεις κλίση στο καπάκι πολύ πιο εύκολα (*). Το πόσο υλικό θα αφαιρέσεις (και επομένως τι κλίση θα δώσεις) εξαρτάται από το επιθυμητό ύψος του καβαλάρη, το πάχος του καπακιού, το πάχος της ταστιέρας, το πόσο κοντά στον χορδοκράτη σου βγαίνει ο καβαλάρης κλπ. Δεν απαντιέται εύκολα έτσι "στον αέρα", ψάξε λίγο τις δημοσιεύσεις, υπάρχουν σίγουρα συζητήσεις γι αυτό το θέμα αλλά δεν θυμάμαι τώρα που (αν θυμηθώ θα τις βάλω).
4ον: κατά την γνώμη μου, η περίμετρος του σκάφους καλό είναι να έχει πάχος ~ 4χιλ,\. για να μην έχεις κανένα ατύχημα (π.χ. ξετρύπημα καπακιού καθώς βάζεις τα περιμετρικά κορδόνια). Δεν είναι απαραίτητα τα εσωτερικά (kerfing) αλλά βοηθάνε και σε άλλα πράγματα - όπως να "χαντρώσεις" (να κάνεις εγκοπές και να χώσεις μέσα στο σκάφος τις άκρες από) τα καμάρια
(*) μην ξεχάσεις τις εγκάρσιες κλίσεις - καμπύλες από το κέντρο στις άκρες του καπακιού. Το σκάφος πρέπει να "φαγωθεί" λίγο περισσότερο στα πλαϊνά (από την περιοχή της τρύπας προς τα πίσω) απ' ότι στην νοητή ευθεία (ταστιέρα - χορδοκράτης). Τα καμάρια πρέπει να έχουν προφανώς την ίδια καμπύλη, από κει θα δεις πόσο περισσότερο πρέπει να κατέβεις: π.χ. αν το καμάρι σου είναι 1 χιλ. ψηλότερο στη μέση από τα άκρα, τα χείλη του σκάφους αριστερά - δεξιά θα πρέπει να κατέβουν ανάλογα. Κάνεις πρώτα την "ίσια" κλίση (ταστιέρα - χορδοκράτης) και μετά κατεβάζεις περισσότερο τα πλαϊνα έτσι ώστε να ¨φιλάει" το καπάκι στο σκάφος αρμονικά.
5ον: ουφ, κουράστηκα
