Τα παρακάτω μπορεί να είναι λίγο στενάχωρα έως αδιάφορα , τα παραθέτω όμως για να έχω τη γνώμη σας
και ίσως για να προλάβει να γλυτώσει κάποιος άλλος φίλος , από παρόμοιες κακοτεχνίες - αναποδιές .
Ξήλωσα την 8η δούγια και βέβαια , οπως το περίμενα, είδα το ίδιο πρόβλημα και στην 7η ( και στην 6η και στην 5η ... ) Κενό στην εφαρμογή με το καλούπι .
Πιέζοντας με το χέρι εκεί που θα ήθελα να εφαρμόζει , είδα ότι άνοιγε αντίστοιχα προς τα πίσω εκεί στη σύγκλιση. Λογικό μου φάνηκε. Αφού είναι έτσι ...
... του έβαλα εκεί πίσω δυο μικρές σφήνες ( σαν να είχε έναν άλλο, πιο μεγάλο πίσω τάκο ) για να συγκρατήσουν το άνοιγμα .
το κενό της 7ης δούγιας με το καλούπι , μειώθηκε αρκετά .
Δοκίμασα και τοποθέτησα απλά μια 8η δούγια και μου έδειξε ότι θα έχει καλή εφαρμογή με το καλούπι ( και λίγο προβληματική συναρμογή με την 7η )
[ Invalid Attachment ]
Οπότε θα πρέπει να επιλέξω :
1. Σταματώ εδώ , φτιάχνω νέο καλούπι , με τον κατάλληλο πίσω τάκο και πάλι από την αρχή ... ή
2. Προσπαθώ να φτιάξω τον κατάλληλο (ας πούμε σωστό) πίσω τάκο στο υπάρχον καλούπι ...
Υ.Γ. Τοποθετώντας πίσω στο σημείο σύγκλισης τα σφηνάκια ... δεν ξεκόλλησαν καθόλου οι απολήξεις από τις δούγιες ... Λες και γουστάρανε