... κάποια ιδέα - πρόταση για να "διορθώσουμε" ή να "καλύψουμε" τα κενά της κακής συναρμογής ;
Ιωσήφ, ανεβάζω φωτογραφίες από σκάφη τζουράδων (από επαγγελματία οργανοποιό, έτσι για να ξέρουμε που βρισκόμαστε κι εμείς οι ερασιτέχνες

) τα οποία θέλουν παρόμοιες διορθώσεις
απ' έξω 1η
απ' έξω 2η (zoom)
απ' έξω 3η (και φαρμακερή) ... λαμπατέρ
από μέσα extrafort με ψαρόκολλα
και μετά αν θέλεις χάρτωμα, εγώ κάνω μόνο σε τέτοιες ανίατες περιπτώσεις. Με χαρτί περιτυλίγματος όσο πιο σκούρο και λεπτό βρω (μια φορά είχα βάλει ένα Χριστουγεννιάτικο, φόντο μπλε σκούρο με κρεμ αστεράκια, πολύ μου άρεσε και δεν κάνω πλάκα). Το χαρτί για να ταιριάξει το κόβω περίπου σε αυτό το σχέδιο, οι γραμμές είναι τομές ώστε να πάρουν τις καμπυλότητες
ο ίδιος τζουράς μετά το στοκάρισμα εξωτερικά (δεν έχω μεγαλύτερη φωτογραφία, αλλά κάποιος που δεν ξέρει τι ψάχνει δύσκολα θα το βρει)
[ Invalid Attachment ]
Στοκάρισμα εξωτερικά μπορείς είτε με κυανακρυλική είτε με ξυλόκολλα. Το "κακό" της ξυλόκολλας σε στοκάρισμα είναι ότι αποβάλλοντας το νερό της, μικραίνει ο όγκος της και ξανεμφανίζονται εσοχές. Στοκαρισμένες μεν, αλλά χαλημότερα από την τελική επιφάνεια κι έτσι θέλει δυο και τρεις φορές στοκάρισμα. Το "κακό" με την κυανακρυλική είναι ότι κάνει για μικρής έκτασης εφαρμογές - αλλιώς στοκάρεις ώρες. Η κυανακρυλική δεν εμφανίζει τέτοι θέμα συνήθως, επειδή στοκάρεις μικρότερης έκτασης σχισμές στις οποίες πατάς τη σκόνη κατά την τοποθέτηση της κόλλας ώστε να χωθεί "μέσα" στη σχισμή. Πάλι μπορεί να χρειαστεί να ξαναστοκάρεις (π.χ. σε τσαμπουκάδες με περίπλοκο περίγραμμα) και πάντα αφού τρίψεις / επιπεδώσεις, αλλά δεν σου πολυφαίνεται λόγω έκτασης.
Για να περιλάβω και την ερώτηση του Νικηφόρου, μπορείς να ρίξεις πρώτα τη σκόνη ή πρώτα την κόλλα, ανάλογα με την κυανακρυλική (ρευστή ή gel), το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που στοκάρεις και την συσκευασία: αν π.χ. ρίχνεις από παλιά συσκευασία και βάλεις πρώτα την σκόνη και μετά την κόλλα, αν βγει αέρας από την (παλιά) συσκευασία μπορεί να σου πάρει τη σκόνη. Ανθυπολεπτομέρεια

, αλλά θέλω να πω ότι εφαρμόζοντας μαθαίνεις κι ότι δεν υπάρχει "καλός" και "κακός" τρόπος ούτε καλή και κακή κόλλα. Με gel ας πούμε που σου δίνει μεγαλύτερο χρόνο εφαρμογής, δεν είναι καν ανάγκη να ρίξεις κόλλα ή σκόνη στη σχισμή, φτιάχνεις τον στόκο σε σπάτουλα και δουλεύεις από εκεί σαν να είχες ξυλόκολλα (πάντα ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις και την επιφάνεια).