Τεχνικές ανησυχίες καθοριστικές για την παραπέρα πορεία ...
Φτιάχτηκε μια μικρή σολέρα , τοποθετήθηκε το σύνολο μανικο + τακουνι + πλατη + πλαϊνά ,
όπου χωρίς να πιέζω το μάνικο (προς τα κάτω ή προς τα επάνω ) τούτο εμφανίζει μια αρνητική κλίση ...
[ Invalid Attachment ]
Θυμίζουμε ότι πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω το μανίκι κοντά στο καράολο ,
τότε τα χείλη του σκάφους μετακινούνται όπως δείχνουν τα βελάκια ...
[ Invalid Attachment ]
Αν κολληθεί το καπάκι , η ταστιέρα και όταν θα μπουνε οι χορδές , το μανίκι λογικά θα ανέβει και
τότε τα χείλη του σκάφους θα τείνουν να μετακινηθούν όπως δείχνουν τα βελάκια ( αντίστροφα από πριν )
[ Invalid Attachment ]
Οπως είναι τώρα τα πράγματα, πιέζοντας το μπράτσο ελαφρά κάτω ή επάνω , οι μετακινήσεις που δείχνουν τα χείλη του σκάφους, (τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια ) είναι έντονα αντιληπτές και κατά τη γνώμη μου, λίαν ανησυχητικές για τις δυνάμεις που καλείται να αναλάβει το φουκαριάρικο το καπάκι ...
Η κουκουβάγια δεν είναι Κουταλιανός ... ή αυτή κάπου θα σπάσει ... ή τα πλαϊνά εκεί που στενεύει το σκάφος ... ή και τα δυοοοοοο
Θα μου πεις ίσως ότι άμα κολλήσεις το καπάκι οι δυνάμεις αυτές δεν θα είναι σημειακά φορτία ... κάπως ( ; ) θα κατανεμηθούν ...
Ευπρόσδεκτη (αλλά και ερευνητέα) κάθε πρόταση, παρατήρηση, συμβουλή ...
Κάνω διάφορες σκέψεις. Καταθέτω αυτήν που μου φαίνεται πιο δύσκολη , αλλά και πιο ξεκάθαρη
από το "θολωμένο μου μυαλό"
https://www.youtube.com/watch?v=SYlOYujwafkΞήλωμα υφιστάμενης πλάτης ,
Κατάλληλο βαθούλωμα στη σολέρα για να πάρει την αναγκαία καμπυλότητα και
να μπεί μπρούμυτα το καπάκι
έτσι ώστε να κολληθεί επάνω του το μπράτσο με προσοχή ακολουθώντας τον ίδιο άξονα συμμετρίας καπακιού και σολέρας
Κόλληση νέας πλάτης από κόντρα πλακέ 4 χιλιοστ.