Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.  (Αναγνώστηκε 37025 φορές)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
Απ: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 14, 2014, 02:44:01 μμ »
Εμένα μου αρέσουν και οι σκουράδες του ξύλου σου,και από οτι βλέπω έχεις και παλιά εγαλειάκια,να κάνεις και σκάλισμα γοργόνα με πολύ υπομονή όμως και να προσέχεις τα σκαρπέλα κατά το σκάλισμα.και εαν γίνει και καμοιά μαλακιά να ξέρεις ότι όλα διωθώνονται,
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΝΙΚΟΣ
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 14, 2014, 03:01:42 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Νίκο.Το ξέρω ότι με το ξύλο τα περισότερα προβλήματα λύνονται.Για το σχέδιο αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα μάλον θα πάω σε κάτι ποιό απλό αλλα εξήσου καλό.Μάλον άγκυρα και στόυς γάτζους της τα μονογράμματά μου.Κάτι σαν αυτό:

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 14, 2014, 03:28:49 μμ »
Ρε μάγκα ωραίο λογότυπο αλλά για εξηγησημέ μας,κάνε ας πούμαι μια αποκρυπτογράφηση.
Εγώ Π.Ν. υπηρέτησα σε καράβι μεγάλο και παλιό, αλλα μπουγέλο οι παλιοί οι κουφάλες δεν μου ρίξανε.
ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ .
ΤΟ ΑΙΓΕΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΝΙΚΟΣ.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 14, 2014, 04:01:20 μμ »
Μεγάλη η καψούρα για την θάλασσα ρε Νίκο.Καμία σχέση με πολεμικό ναυτικό δεν είχα.6 χρόνια πρωταθλητισμό σε δίκοπο-τετράκοπο έκανα.Πρωί στις 6:00-8:00 προπόνηση μετά σχολειό και μετά πάλι 16:00-19:00 προπόνηση.Μιά φουσκάλα τα χέρια από το κουπί και πόνος από την αρμύρα στις φουσκάλες.Στην ποιο ευαίσθητη ηλικία μου ήταν η γκόμενά μου.Αυτή με άκουγε,αυτή με τυρανούσε.Μαζί της πέρναγα την μέρα μου.Όσο για το λογότυπο το μόνο που θα έχει είναι τα μονογράμματά μου και την ημερομηνία που το έφτιαξα 2014.Το Κ από αριστερά,το Δ απο δεξιά.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 14, 2014, 07:11:15 μμ »
Το καραολο άτριφτο.Πάχος 3cm και νομίζω ότι είναι λίγο χοντρό.Στο λεπτότερο σημείο του είναι 4cm,στο φαρδύτερο 6cm και στην βάση του 2.7cm.Όλο μαζί είναι 13cm.Υπολογίζω ότι θα φάω περίπου 4-3mm πάχος στο τρίψιμο.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 14, 2014, 11:49:04 μμ »
Δημήτρη για την ρωγμή δεν ξέρω να σου πω, το καράολο ομως 3 εκατοστα πάχος είναι πολύ, φαντάσου δεν θα βγαίνουν καν οι πύροι απ τα κλειδιά απο πάνω, εκτος αν δεν κατάλαβα και λες κάτι άλλο, κατα τα άλλα μια χαρα το βλέπω, καλή συνέχεια.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 14, 2014, 11:55:14 μμ »
συμφωνώ με τον Χρήστο...κάτι κλειδιά που έχω πρόχειρα εδώ το κέντρο της τρύπας είναι περίπου στα 14 με 15 χιλιοστά... οπότε θες αρκετά λιγότερο...

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:08:25 πμ »
Παράθεση
Μεγάλη η καψούρα για την θάλασσα ρε Νίκο.Καμία σχέση με πολεμικό ναυτικό δεν είχα.6 χρόνια πρωταθλητισμό σε δίκοπο-τετράκοπο έκανα.Πρωί στις 6:00-8:00 προπόνηση μετά σχολειό και μετά πάλι 16:00-19:00 προπόνηση.Μιά φουσκάλα τα χέρια από το κουπί και πόνος από την αρμύρα στις φουσκάλες.Στην ποιο ευαίσθητη ηλικία μου ήταν η γκόμενά μου.Αυτή με άκουγε,αυτή με τυρανούσε.Μαζί της πέρναγα την μέρα μου.Όσο για το λογότυπο το μόνο που θα έχει είναι τα μονογράμματά μου και την ημερομηνία που το έφτιαξα 2014.Το Κ από αριστερά,το Δ απο δεξιά.
Μια από τα ίδια φίλε μου,εμένα η σχέση με τα άλμυρα νερά είχαν να κάνουν,με μπάνιο(πήγαινα 1 χιλιόμετρο μέσα)βούτηγμα συνεχώμενο,με μάσκα και βατραχοπέδιλα για συλογή κοχυλιών,βούτηγμα μόνο με μαγιό στα 10-11 μέτρα βάθος,ψαροντούφεκο με βαρίδια,το μεγαλύτερο ψάρι που χτήπησα με τρίενα ήταν μια μουρμούρα γύρω στα 400 γραμάρια(μιλάμε για μεγάλο κατώρθωμα)
Α και το άλλο ξέρεις ποίο είναι εμπνεόμουνα από τες γενέκαις εις τας παραλίας.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:10:10 πμ »
Α και το άλλο ξέρεις ποίο είναι εμπνεόμουνα από τες γενέκαις εις τας παραλίας.

;D ;D ;D

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:11:33 πμ »
Για σου Αχιλέα μερακλή.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:14:37 πμ »
Ευχαρηστώ παιδιά αλλά πόσο τελικά να το κάνω;

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:24:39 πμ »
Γνώμη μου είναι να πας περίπου 12-13 χιλιοστά στο ύψος του κόκκαλου και να σβήσεις στην άκρη 6-7 χιλιοστά...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:48:59 πμ »
Metallika τι ενοείς κόκκαλο;την ένωση με το μανίκι;Το κατέβασα πριν λίγο στο 16mm.Απλός επειδή δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ λεπτό.Σείς κάτι ξέρετε παραπάνω.Μα να το φτάσω στο τελείωμά του και στα 6-7mm;Φωβάμε μην μου έρθει κανένα καράολο στο κεφάλι με το κούρδισμα.Ο μπαγλαμάς βέβαια που έχω,είανι 16mm αλλα έχει τα κειδιά του από τα πλάγια και όχι όπως θέλω να τα κάνω εγώ τώρα.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 15, 2014, 10:58:54 πμ »
Αυτό είναι το κόκκαλο...

[ Invalid Attachment ]

Τώρα για τα υπόλοιπα κάνε ότι νομίζεις σωστό...εγώ την γνώμη μου είπα...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 15, 2014, 11:02:32 πμ »
Ευχαριστώ πολύ metallika.Ακολουθώ την συμβουλή σου.13mm κόκκαλο 7mm άκρη.