Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.  (Αναγνώστηκε 36926 φορές)

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
Απ: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 08, 2014, 07:47:54 μμ »
Φίλε Κωνσταντίνε καλησπέρα.Επισκέπτωμε συχνά τον τόπο σου λόγο του ότι και οι κουμπάροι μου είναι από την Ζαγορά.Δεν το ήξερα αλλά τώρα που το έμαθα θα κανονίσω να είμαι εκεί.Εάν περάσεις νωρίτερα από εδώ θέλω να γνωριστούμε.Έχω το δίπορτο στην πλατεία της Μακρινίτσας και πού το ξέρεις ,ίσος παίδια να παίξαμε στην Αγιάμαρίνα αφού για 3 χρόνια περίπου ερχόμασταν με τα άλογα από εδώ και ανταμόναμε Πουριανοί και Μακρινιτσιότες στο εκκλησάκι στο πανηγύρι.Σε περιμένω για καφεδάκι-τσιπουράκι.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 08, 2014, 07:58:14 μμ »
Θα χαρώ πολύ φίλε karas να τα πούμε από κοντά να είσαι σίγουρος για την επίσκεψη μου που μάλλον θα γίνει την Πέμπτη προς το απογευματάκι.
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 08, 2014, 08:27:14 μμ »
Θα τα πούμε από κοντά.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 09, 2014, 05:13:49 μμ »
μαστροmetallika σε περιμένω οπωσδήποτε ;D ;D ;D

Θα κάνω τουρ...θα περάσω και από Άγιο Κωνσταντίνο στο κατέβασμα αλλά μην το πείτε στον Κώστα είναι έκπληξη  :-X

αν θες και κάποια υλικά για τον μπαγλαμά μπορώ να σου φέρω εγώ ανεβαίνοντας για το χωρίο και να γνωριστούμε κιολας :)

αδερφέ να σου φέρουμε καμία χορδιέρα και τα σχετικά από Αθήνα γιατί εκεί ούτε ξέρω αν θα βρεις ούτε και τι θα σου χρεωσουν...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 09, 2014, 05:32:44 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Metallika αλλά κάτσε να δω πρώτα πόσα απίδια χωράει ο σάκος μου και μετά λόγο του ότι κατεβαίνω συχνά Αθήνα για πρώτες ύλες αν χρειαστώ κάτι σου ζητάω.Αυτά όμως θα τα αναλύσουμε με τσιπουράκι στο Πουρί.Να ρωτίσω κάτι.Μπορώ να κάνω σκάλισμα στο σκάφος περίπου 0,5mm η όχι.Σκέυτομαι κανένα μικρό βαρκάκι με πανιά,η γοργόνα.Ίσος αν στον πάτο το αφήσω κανένα χιλιοστο παραπάνω.Τι λέτε.Για ροζέτα μάλον θα φτιάξω άγκυρα.Το ξέρω ότι ρωτάω πολλά αλλα μαζεύω σημειώσεις για να μην χαοθώ οταν ξεκινήσω.Απλός το στύνω στο κεφάλι μου.Κάτι σαν αυτό αλλά χωρίς χρώμα.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 09, 2014, 05:36:46 μμ »
Μπορώ να κάνω σκάλισμα στο σκάφος περίπου 0,5mm η όχι.Σκέυτομαι κανένα μικρό βαρκάκι με πανιά,η γοργόνα.Ίσος αν στον πάτο το αφήσω κανένα χιλιοστο παραπάνω.

Άσε παραπάνω από 1 χιλιοστό να δουλέψεις άνετα...απλά την γοργόνα την θέλω λίγο πιο kinky  ;)  :-X

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 09, 2014, 05:40:53 μμ »
Τελειωμένη και χρωματισμένη είναι πολύ kinky.Μέχρι και θυλή έχω σκαλίσει.Ε μα με είχαν πρίξει ότι το στύθος της γοργόνας πρέπει να είναι σαν λεμόνι και τι κάνεις εκεί...ότι γουστάρω εγώ κάνω.Άμα πια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 09, 2014, 06:06:30 μμ από Δημήτρης Καρακασιλιώτης »

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 09, 2014, 05:52:18 μμ »
σαν πεπόνια να είναι...  :-X

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 09, 2014, 06:01:51 μμ »
Γιατί νομίζεις ότι τις καψουρευόντουσαν οι ναυτηκοι;Δέ είχαν που δεν είχαν ντάχντιριντί,να μην έχουν και στύθος πάει πολύ.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 09, 2014, 06:04:40 μμ »
Τι λές για την καστανιά;Το μέγεθός της είναι 8cm x 12cm και μήκος περίπου 1m.Κάνει για bonsai;

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 09, 2014, 06:12:39 μμ »
εννοείται πως κάνει...εγώ τους δικούς μου που φτιάχνω αυτή την εποχή τους κάνω 5 cm πάχος και 7 πλάτος...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 09, 2014, 06:15:26 μμ »
αφού σε πέρνει σε πάχος να το κάνεις γύρω στους 6 εσύ να έχει όγκο...νομίζω είναι καλύτερα...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 12, 2014, 11:11:34 πμ »
Καλημέρα.Αυτά λοιπόν είναι τα ξύλα.οι διαστάσεις τους είναι 12cm x 7,5cm x 60cm.Είναι καστανιά με ωραία νερά και για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι απόλυτο ξερή.Πώς σας φαίνεται;Ξεκινάω;Στο κάτω κάτω αν δεν μου βγει τα κάνω σέσουλες η κουτάλες σκαλιστές.Υπάρχουν όπως θα δείτε στις φωτογραφίες κάποιες σχισμές αλλά όπως τις βλέπω είναι επιφανειακές καθώς και κάποιοι μικροί ρόζοι που δεν με απασχολούν και πολύ.Προσωπικά έχω φτιάξει πράγματα σε πολύ χειρότερη κατάσταση και δεν με εμπόδισαν να φτιάξω αυτό που θέλω.Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει μέσα του ένας ζωντανός οργανισμός σαν το ξύλο.Εμένα όμως η δουλεία μου και η εμπειρία μου είναι σε άλλο τομέα.Εσείς με την δική σας εμπειρία πάνω στην οργανοποιία τι λέτε;Και για κερασάκι στην τούρτα δείτε και μια σέσουλα για να καταλάβετε περίπου τι κάνω.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 12, 2014, 04:07:26 μμ »
Ξεκίνησε το ταξίδι.Καλά ως εδώ;

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 12, 2014, 04:33:33 μμ »
0,5mm-0,6mm πάχος.