Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 86825 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Les Paul
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 04:16:36 μμ »
Το ξυσιμο πηγε αρκετα καλα μεχρι τωρα.Περιμενω να μου ερθει και η καμπυλωτη ξυστρα μαζι με τα αλλα καλουδια.
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ...................ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΧΟΥΝΕ ΡΟΥΤΑΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ Η ΟΧΙ?
ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ , ΠΡΩΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 25, 2014, 05:40:27 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ παιδια.
Κωστα την κληση στο καπακι την εχω κανει πριν το τριψιμο.Η παρακατω φωτογραφια ισως ειναι κατατοπιστικη,μεχρι το σημειο Α ειναι 4,4 μοιρες
απο το Α εως το Β εχω δωσει αλλη μια κληση στις 2,1 μοιρες με βαση το σχεδιο(πλαινο),και απο το Β εως το Γ  που ειναι λιγο πριν τη γεφυρα απλως το εσβησα.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 10:55:27 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά θάνο μπράβο!!!

Παράθεση
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ...................ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΧΟΥΝΕ ΡΟΥΤΑΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ Η ΟΧΙ?

Κώστα δεν υπάρχει στάνταρ σειρά,εγώ την κλίση την έδωσα αφού είχα σκάψει την υποδοχή για το μανίκι,αλλά εγώ πήγαινα και ψάχνοντας σαν πρώτη κατασκευή και έδωσα μία κλίση και όχι δύο όπως ο θάνος απλά το πήγα το ρούτερ μέχρι να <<σβήσει>>μόνο του την κλίση.Πλέον πιστέω πως είναι καλύτερο να το κάνεις όπως ο Θάνος γιατί βολεύει να βάλεις  το πατρόν μετά απλά από πάνω για να σκάψεις την υποδοχή για το μανίκι και όχι με τακάκια από κάτω ώστε να δώσεις κλίση.
Πάντως προσοχή(λέω προσοχή γιατί εγώ το ανακάλυψα μετά... ;D) στην κλίση που πρέπει να δώσουμε και στο σώμα ώστε να εφαρφόσει τέλεια το μανίκι,η οποία πρέπει να είναι ίδια με αυτή που δώσαμε για την υποδοχή του μάνικου.

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 10:16:35 μμ »
Γιαννη ωραιο το σχεδιο, μια παρατηρηση μονο για την γωνια του σκαφους. Στο σκαφος πιστευω δεν αλλαζουμε την γωνια αλλα προσαρμοζουμε την γωνια στο μανικι.

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 10:35:33 μμ »
Και μερικες φωτογραφιες για το μπρατσο,αφου κοπηκε περιμετρικα τοποθετησα το template για ρουταρισμα,μετα τοποθετησα μια σφηνα με τις μοιρες που θελω στο jig.Και με το πριονι εκοψα τις τρεις πλευρες προσαρμογης.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 11:13:56 μμ »
Παράθεση
Στο σκαφος πιστευω δεν αλλαζουμε την γωνια αλλα προσαρμοζουμε την γωνια στο μανικι

Ένα από τα 2 πρέπει να γίνει,ότι βολέψει τον καθένα.Και γω στο μάνικο έδωσα κλίση(όπως εσύ) αλλά και πάλι δεν εφάρμοσε εντελώς και έτρωγα σιγά σιγά το σώμα με τάκο ώστε να έρθει.Επίσης και στην γωνία που δίνουμε στην υποδοχή του μάνικου,εναλακτικά μπορούμε να κόψουμε ευθεία υποδοχή και να έχει κλίση ο τένοντας του μπράτσου.
Μια χαρά πας πάντως ωραίος.

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 11:29:45 μμ »
Γιαννη ωραιο το σχεδιο, μια παρατηρηση μονο για την γωνια του σκαφους. Στο σκαφος πιστευω δεν αλλαζουμε την γωνια αλλα προσαρμοζουμε την γωνια στο μανικι.
Γιαννη η (παρατηρηση) αφορουσε το σχεδιο και μονο.Προς Θεου δεν ειμαι και ο ειδικος να κανω παρατηρησεις στον καθενα εδω μεσα.
(Προς αποφυγη παρεξηγησης)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 11:38:03 μμ »
Μια χαρα παει η κιθαρα....αντε καλη συνεχεια να εχεις !!!!
Εγω ετοιμάζομαι να ξεκινησω ενα μπασο...θα δουμε!!!

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 11:46:41 μμ »
Ευχαριστω George, οσο για το λουστραρισμα που ειχες κανει στην δικια σου τι να πω.Οταν ερθει η ωρα για λουστρα μαλλον θα σε ενοχλησω.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 07:02:58 μμ »
Παράθεση
Γιαννη η (παρατηρηση) αφορουσε το σχεδιο και μονο.Προς Θεου δεν ειμαι και ο ειδικος να κανω παρατηρησεις στον καθενα εδω μεσα.
(Προς αποφυγη παρεξηγησης)

Εντάξει Θάνο δεν παρεξήγησα ούτε καν,μην αγχώνεσαι!!! ;D

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #100 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 08:40:47 μμ »
Μια χαρα παει η κιθαρα....αντε καλη συνεχεια να εχεις !!!!
Εγω ετοιμάζομαι να ξεκινησω ενα μπασο...θα δουμε!!!
Αντε να το δούμε
Θάνο μια χαρά και γω στα ίδια είμαι στη 335 ;)

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #101 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 08:54:02 μμ »
Προ λίγο καιρό σε καποια συζήτηση που είχαμε είχα αναφερθεί για μια lp της οποίας το σώμα που είναι μαόνι, ήταν σε δύο κομμάτια σήμερα λοιπόν είχα συνάντηση με τον άτομο το οποίο την έχει και έτσι τράβηξα της φωτο για να δούμε ότι δεν είναι solid body, αλλά σε δύο μέρη sorry Θάνο αν σου τρώω χώρο αλλά πιστεύω πώς είναι ενδιαφέρων αυτό που θα παρουσιάσω.Επίσεις εκτός του ότι ήταν σε δύο κομμάτια είχε και κάτι ενδιάμεσα.
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:17:14 μμ »
Κωστα νομιζω ότι είναι ένα κομματι καθ υψος και εχει περασμενο ένα φιλετο στο μισο υψος περιμετρικα. Παρατηρησε γυρω γυρω τα νερα να δεις αν διακόπτονται.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #103 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:32:02 μμ »
johny να σου πω ότι έχεις άδικο θα πω μ....κια τώρα να ξέρεις με κάνες να τρέχω...  :'( :'( θα τον πάρω τηλέφωνο να πάω να την παρατηρήσω καλύτερα, γαμώτο μια ζωή βιάζομαι φτουυυυ!!!! αν ανοιξω τα καπάκια που έχει από πίσω λες μπας και δώ τίποτα;
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #104 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 09:33:18 μμ »
επιτηδευμένο design μου φαίνεται .ποιας χρονιάς είναι να το ψάξουμε; αυτό στη φώτο τι είναι;