Αποστολέας Θέμα: Καινουργια λυρα  (Αναγνώστηκε 70752 φορές)

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
Απ: Καινουργια λυρα
« Απάντηση #180 στις: Μαρτίου 24, 2013, 12:21:17 πμ »
Αντε εβιβα! Και αμα ειναι για Ροδινο!

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #181 στις: Μαρτίου 27, 2013, 07:30:43 μμ »
Ενα βιντεακι ακομα με τη λυρα μου στα χερια επαγγελματια και διαφορετικο καβαλαρη.
Η λα και η ρε μαλλον ειναι μια χαρα, η σολ ειναι καπως "ξερη" αλλα μολις βρω μια απλη θα βγαλω την ηλεκτρικη να δω αν στρωσει.

Δοκιμη 3.

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #182 στις: Απριλίου 17, 2013, 03:18:05 μμ »
Γεια σας...Ειμαι ο Νικος απο Ηρακλειο Κρητης.. Χαιρομαι πολυ που μπηκα και εγω πλεον στη παρεα σας...Συχγαριτηρια για το φοβερο φορουμ σας και για τις κατασκευες σας!! Απο οτι βλεπω εχετε φτιαξει και γαμο τα λυρακια.... Ασχολουμαι καμποσο καιρο τωρα με την λυρα...Αλλα πιστευω ηρθε η ωρα και για την κατασκευη μιας λυρας, μιας που το ηθελα απο παλιαα..Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε πια εργαλια ειναι απαρετητα ισα ισα για να ολοκληρωσω την λυρα, απο που μπορω να τα αγορασω και ποσο περιπου θα μου κοστισουνεε....; Σας παρακαλω βοηθηστεε!!
Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #183 στις: Απριλίου 17, 2013, 03:41:01 μμ »
αν πας και σου ξεγυρισουν τη λυρα  θες μονο ρασπα και σκαρπελα....παραδοσιακα,φτηνα και πιο σιγουρα...
Ρασπα εδω στο Ηρακλειο εχει παντου αλλα σκαρπελα /σγρομπιες ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ δεν εχει...εχει μονο επιπλοποιιας...απο Αθηνα ..εγω ειχα βρει σε εναν τυπο στην Λεωφορο Ικαρου προν χρονια και ειχα παρει....δεν θυμαμαι επωνυμια...παπαδαντωνακης ισως???
αληθεια τι ξυλα εχεις διαθεσιμα?

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #184 στις: Απριλίου 17, 2013, 04:09:05 μμ »
Ενα κοματι καρυδια που μου εχει βρει ο παππους μου αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη γιατι δεν πηγα ακομη χωριο για να το παρω...αυτο ειναι ενα αλλο θεμα..το που θα βρω ξυλα...ρασπα οπως προανεφερες που θα βρω;

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #185 στις: Απριλίου 17, 2013, 04:36:10 μμ »
φιλε Νικο καλωσορισες! πολυ γενικη η ερωτηση, με πολλες πιθανες (και απιθανες) απαντησεις. κατα καιρους εχουν μπει παιδια που θελουν να ξεκινησουν μπουζουκι η κατι αλλο, και στην ιδια ερωτηση παιρνουν απαντηση μια μακρα λιστα και στο τελος "δυο δυομιση χιλιαρικα". θα ηταν σα να σε κοροιδευω. το ιδιο αισθανθηκα για αυτους τοτε.   πολλα ειναι τα εργαλεια που θα μπορουσαν να χρειαστουν στην πορεια της κατασκευης αλλα, δεν γινεται να τα αγοραζουμε ολα, πολυ περισσοτερο αν ειναι και για ερασιτεχνικη κατασκευη.  και εγω ηθελα ολη την σειρα σκαρπελα της pfeil αλλα την υπολογιζω για πεντε χιλιαρικα! difus_star.gif

οποτε αυτο που χρειαζεται νομιζω ειναι φαντασια! θα κανεις το πρωτο σου οργανο με αυτα που εχεις (πριονια λιμες κλπ) και με οτι μπορεις να δανιστεις απο κανεναν γνωστο σου. και οταν θα ερθει η ωρα θα αγορασεις καποια πολυ λιγα πραγματακια.  Για μενα ξεκινα βρησκοντας ενα καλο ξυλο για σκαφος, πηγαινε σε ξυλουργιο να σου ξεγυρισει το περιγραμμα και στη συνεχεια δωστου σχημα εξωτερικα με πριονια και λιμες. τα χοντρα χοντρα. Μετα τα ξαναλεμε!   ετσι νομιζω ξεκινησαν ολοι τα πρωτα τους οργανα. μπορει βεβαια να μπει καποιος και να σου γραψει ενα ολοκληρο μαγαζι πραγματα, εσυ αποφασιζεις τι θες να κανεις. σουλεω μοναχα οτι η πρωτη λυρα που διαβασες σε αυτο το θεμα, ετσι φτιαχτηκε χωρις εργαλεια πανω σε εναν καταψυκτη!

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #186 στις: Απριλίου 17, 2013, 04:47:05 μμ »
φιλε Νικο καλωσορισες! πολυ γενικη η ερωτηση, με πολλες πιθανες (και απιθανες) απαντησεις. κατα καιρους εχουν μπει παιδια που θελουν να ξεκινησουν μπουζουκι η κατι αλλο, και στην ιδια ερωτηση παιρνουν απαντηση μια μακρα λιστα και στο τελος "δυο δυομιση χιλιαρικα". θα ηταν σα να σε κοροιδευω. το ιδιο αισθανθηκα για αυτους τοτε.   πολλα ειναι τα εργαλεια που θα μπορουσαν να χρειαστουν στην πορεια της κατασκευης αλλα, δεν γινεται να τα αγοραζουμε ολα, πολυ περισσοτερο αν ειναι και για ερασιτεχνικη κατασκευη.  και εγω ηθελα ολη την σειρα σκαρπελα της pfeil αλλα την υπολογιζω για πεντε χιλιαρικα! difus_star.gif

οποτε αυτο που χρειαζεται νομιζω ειναι φαντασια! θα κανεις το πρωτο σου οργανο με αυτα που εχεις (πριονια λιμες κλπ) και με οτι μπορεις να δανιστεις απο κανεναν γνωστο σου. και οταν θα ερθει η ωρα θα αγορασεις καποια πολυ λιγα πραγματακια.  Για μενα ξεκινα βρησκοντας ενα καλο ξυλο για σκαφος, πηγαινε σε ξυλουργιο να σου ξεγυρισει το περιγραμμα και στη συνεχεια δωστου σχημα εξωτερικα με πριονια και λιμες. τα χοντρα χοντρα. Μετα τα ξαναλεμε!   ετσι νομιζω ξεκινησαν ολοι τα πρωτα τους οργανα. μπορει βεβαια να μπει καποιος και να σου γραψει ενα ολοκληρο μαγαζι πραγματα, εσυ αποφασιζεις τι θες να κανεις. σουλεω μοναχα οτι η πρωτη λυρα που διαβασες σε αυτο το θεμα, ετσι φτιαχτηκε χωρις εργαλεια πανω σε εναν καταψυκτη!

Διαβασα το ποστ σου και ενιωσα την αναγκη να σου πω ενα μεγαλο μπραβο για τη συμβουλη σου.... Μπραβο John
Keep on drumming.

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #187 στις: Απριλίου 17, 2013, 04:51:29 μμ »
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!Οποτε με αυτα τα λιγα που εχω θα κανω δουλεια πιστευω..το θεμα τωρα ειναι το ξυλο! Γιατι οπως ειπα σε προηγουμενο σχολιο, μου βρηκε ενα κομματι καρυδια ο παππους μου αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα νε καλο...Που να παω για να βρω ενα ξυλο να ξεκινισω;αν εχετε κατι υποψιν σας εδω στο Ηρακλειο θα με βοηθουσατε ακομα πιο πολυ.. :-)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #188 στις: Απριλίου 17, 2013, 05:05:49 μμ »
 ρε συ Νικολα αμα μας γραφεις απο το ηρακλειο και ρωτας που θα βρω καμια καρυδια, ε τι να πω, γελουν και τα χαρακια!.   παρε τα χωρια στη σειρα και θα βρεις κανενα παλιο κομματι καλο.   μολις κανεις την εξωτερικη διαμορφωση τα ξαναλεμε.

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #189 στις: Απριλίου 17, 2013, 05:16:12 μμ »
Χαχαχαχα εννοω απο καπου(π.χ αποθηκη ξυλειας η κατι τετοιο) να προμηθευτω κανα κομματι ξυλο για να αρχισω να κανω τα βασικα..ε δεν πιστευω τωρα οσοι φτιαχνουν οργανα να γυριζουν τα αμπελοχωραφα για να βρουν ξυλα. :-P συγχωρεστε με αν λεω βλακειες, ειναι η πρωτη φορα που επειχηρω κατι τετοιο κ δεν ξερω τι μου γινεται! :-P

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #190 στις: Απριλίου 17, 2013, 05:21:59 μμ »
αχ μικρο και αθωο δες εδω http://www.luthier.gr/index.php?topic=753.0

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #191 στις: Απριλίου 17, 2013, 05:39:57 μμ »
Αα ωραια.ευχαριστω πολυ Γιαννη!Συγνωμη για το πριξιμο, ελπιζω να μην παει στραφη..απο αυριο θα ξεκινησω να ψαχνω..θα παω και σε δυο οργανοποιους γνωστους μου, καποια γνωση θα παρω και απο αυτους. :-D και μια ερωτηση ακομα..ισως λιγο χαζη βεβαια.. Το ορθογωνιο κομματι που θα κοψω για να ξεπατησω το σχημα πανω τι διαστασεις να εχει περιπου και ποσο παχος; Ευχαριστω και παλι, και οσο για το 'μικρο' που ειπες πριν ειναι αληθεια, 15 χρονω ειμαι και γιαυτο δν ξερω και πολλα.

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #192 στις: Απριλίου 17, 2013, 10:28:20 μμ »
ρε συ αμα εχεις τετοιο μερακι ελα να τα πουμε στο ηρακλειο να σου πω δυο πραγματακια να ξεκινησεις,τα βασικα...τα υπολοιπα οι πιο ειδικοι....

NikosPap

• Newbie
  • *
« Απάντηση #193 στις: Απριλίου 19, 2013, 12:41:50 πμ »
Πολυ θα το θελα! :-D

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #194 στις: Απριλίου 19, 2013, 05:37:13 μμ »
Μπραβο ρε Νικολα που εισαι μονο 15 και εχεις απο τωρα τετοιες ανυσηχιες!!!
Keep on drumming.

Tags: