Αποστολέας Θέμα: Καινουργια λυρα  (Αναγνώστηκε 70747 φορές)

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: Καινουργια λυρα
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 28, 2013, 09:24:32 πμ »
Πολυ καλο ηχο και στο καταληλο μερος για τεστ ντραιβ!! Μπραβο για την κατασκευη περιμενουμε και παρουσιαση με φωτογραφιες και τα σχετικα!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #211 στις: Μαΐου 29, 2013, 12:48:09 πμ »
Γιάννη,
εσύ κι ο Δημήτρης (Μακρής) θα με κάνετε ν΄αρχίσω να συμπαθώ τις λύρες!!!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 30, 2013, 12:29:18 πμ »
Δημητρηδες (kriti-Ανδρεου-Βλαχος-theodoropoulos) Κωστακη Αλεξανδρε Νασο Βαγγελη Χρηστο και Γιαννηδες ευχαρηστω για τα καλα σας λογια.

Γιάννη,
εσύ κι ο Δημήτρης (Μακρής) θα με κάνετε ν΄αρχίσω να συμπαθώ τις λύρες!!!

Τριανταφυλλε καλο θα ειναι αυτο αμα το πετυχουμε! Μονο που υπαρχει μια τεραστια διαφορα. Ο Δημητρης παιζει ο ιδιος οταν παρουσιαζει τις λυρες του, και μαλιστα πολυ καλα, ενω εγω ακομα γρατζουναω!

Γεια σου ρε συνονοματε, ειμαι σιγουρος οτι ειναι αριστουργημα και με το καλο να τη δουμε και απο κοντα στην εκθεση!

Γιανναρε οτι θα την δουμε, θα την δουμε. Τωρα για το αριστουργημα μη βαλεις και το χερι στην φωτια!

καπου εδω κλεινει λοιπον ο κυκλος ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΥΡΑ. Τρια λυρακια απο εκθεση σε εκθεση. Δεν ειναι ασχημα αλλα αν ειχαμε και λιγο χρονο παραπανω κατι καλυτερο θα καταφερναμε.

σκαφος καρυδια ελληνικη
καπακι κεδρος καναδα
γλωσσα αμυγδαλια μαλλιωτικια!
καβαλαρης αμερικανικη καρυδια
πανω καβαλαρης και σημαδια γλωσσας εβενος
χορδοδετης αμυγδαλια

Στα ματια εφταπλο φιλετο απο καπλαμα καρυδια και βαμενης οξυας, οχι και πολυ πετυχημενο.
και στην περιφερεια του καπακιου πενταπλο με ενα εξωτερικο πιο παχη.

βερνικι ειναι γομαλακα διαφανη που χρησιμοποιησα για πρωτη φορα και ενω με την κοκκινη μεχρι τωρα εκρυβα και καμια ατελεια με αυτην τις τονιζα. Με αποτελεσμα σε καποια σημεια να φαινεται σαν λερωμενη, που σημαινει οτι θελει ολη παλι τριψιμο να μαζευτουν καποια χτυπηματα και ξανα βερνικι. Αμα προλαβουμε αλλιως μετα την εκθεση!
στην γλωσσα και στο χορδοδετη ΤΕΑΚ ΟΙΛ που ειχε προτεινει ο φιλος Σταματης, το οποιο σε σκουρα αλλα και κοκκινοπα ξυλα κανει θαυματα.

[ Invalid Attachment ]

το σκαφος ειναι το πρωτο απο τα 6 ομοια που ειχα διαμορφωσει εξωτερικα με τον παντογραφο.
η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι αυτο που φανταζομουν πως θα εφτιαχνα μεχρι την εκθεση, αλλα ειναι πλεον πολυ περιορισμενος ο χρονος και η βιασυνη μου με εκανε να κανω αρκετα λαθη και τσαπατσουλιες. Και στα τρια λυρακια ενα θεμα με την εμφανιση το ειχα. Δεν πειραζει θα ερθουν και αλλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2013, 01:05:06 πμ από john 2004 »

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 30, 2013, 02:12:17 πμ »
ρε συ μια χαρά είναι το λυράκι σου πολύ όμορφο και να σου πω και κάτι, είχα και εγώ θέμα με τις ατέλιες στον μπαγλαμά και έλεγα γαμώτο πως θα τον φέρω στην έκθεση και τι θα πουν τα παιδιά, αλλά μου σφύριξε η Βάσω δυο φωνίεντα γιατί την έπριξα την γυναικα και ήρθα στα ίσα μου, μου είπε καταρχήν είσαι ερασιτέχνης, 2ον τον έκανες όλον στο χέρι με ότι εργαλεία είχες και 3ον στα χειροποίητα η ομορφιά είναι στις ατέλιες.
λοιπόν το λυράκι σου είναι γαμάτο και είσαι άξιος συγχαρητιρίων γιατί κατάφερες να δώσεις σχήμα στη μυγδαλιά ρε φίλε, μιλάμε για στριμένο ξύλο τώρα οχι μαλακίες, το χρώμα της τα σπάει, πριν την περάσεις το λάδι πως ηταν; έχεις φωτογραφία;

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 30, 2013, 04:15:04 πμ »
Οπως τα ειπε ο Χρηστος, η λυρα ειναι πανεμορφη και μονο ο βαθμος δυσκολιας που εχει ενα τετοιο οργανο που γινεται αποκλειστικα στο χερι, αξιζουν συγχαρητηρια σε οποιον το κανει!

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #215 στις: Μαΐου 30, 2013, 07:35:38 πμ »
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 30, 2013, 08:37:08 πμ »
Πολύ ωραία john και για το τσαμπί θα πιώ μια κούπα κράσο μαρουβά στην υγειά σου.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 30, 2013, 11:00:45 πμ »
Από ήχο τα είπαμε. Από εμφάνιση απόλυτα πετυχημένος αισθητικά συνδιασμός ξύλων και χρωμάτων, χωρίς πλαστικά και αχρείαστα υλικά. Το σκαλιστό άψογο. Δεν ξέρω για τι ατέλειες μιλάς. Εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα και αν είχα λύρα έτσι θα ήθελα να είναι. Πολλά συγχαρητήρια.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 30, 2013, 01:49:33 μμ »
Χρηστο κατα αρχην μην πριζεις την φιλη μου τη Βασω!
Δευτερον σου ειπα προχθες απο κοντα οτι ηταν ευκολη στην κατεργασια η αμυγδαλια και για μενα πολυ καλυτερη απο τον πανακριβο εβενο. Και σε δουλεμα και σε εμφανιση, ασε που νομιζω οτι ειναι και κοντα σε θεμα σκληροτητας και σταθεροτητας. θα μας φωτισει καποιο απο τα παιδια μελετανε γενικοτερα τις ιδιοτητες των ξυλων. Δες το πως ηταν πριν

και πως εγινε με ενα περασμα τεακ οιλ το οποιο αφηνει και πολυ καλη αισθηση στην αφη, για γλωσσα-ταστιερα. Εδω βεβαια ειναι χωρις τριψιμο.

[ Invalid Attachment ]

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 30, 2013, 01:50:26 μμ »
Οπως τα ειπε ο Χρηστος, η λυρα ειναι πανεμορφη και μονο ο βαθμος δυσκολιας που εχει ενα τετοιο οργανο που γινεται αποκλειστικα στο χερι, αξιζουν συγχαρητηρια σε οποιον το κανει!

Γιαννη ο βαθμος δυσκολιας ειναι μεγαλος σε ολα τα οργανα. η υπομονη και η προσοχη που δινεις σε καθε ενα οργανο ειναι που αλλαζει το αποτελεσμα. Σε λιγοτερο χρονο απο μενα εκανες και εσυ τρια οργανα που βρησκονται σε ανωτερο απο επαγγελματικο επιπεδο! Ενω εγω εχω και στα τρια καποιες εμφανησιακες αστοχιες.... για να μην τις πιανει το ματι μαλλον το κανω! ;D

Πολύ ωραία john και για το τσαμπί θα πιώ μια κούπα κράσο μαρουβά στην υγειά σου.

Νικολα να σαι καλα, να την πιεις! Για να το λες ετσι (μαρουβα) μαλλον απο χανια μερια εισαι.  Εγω θα προτιμησω τα ευγενη ποτα του
 Λασιθιου ;D

Από ήχο τα είπαμε. Από εμφάνιση απόλυτα πετυχημένος αισθητικά συνδιασμός ξύλων και χρωμάτων, χωρίς πλαστικά και αχρείαστα υλικά. Το σκαλιστό άψογο. Δεν ξέρω για τι ατέλειες μιλάς. Εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα και αν είχα λύρα έτσι θα ήθελα να είναι. Πολλά συγχαρητήρια.

Βαγγελη ευχαριστω και παλι! Τα πλαστικα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δεν μπορω να βλεπω λυρες με αυτο το αντιαισθητικο ασπρο πλαστικο γυρω γυρω και στην γλωσσα. Οποτε φτιαχνω κατι καινουργιο το παω να το δει ο δασκαλος μου στη λυρα και μου λεει, αν θες καποια στιγμη να δωσεις ενα οργανο παραπερα θα πρεπει να πας με την πεπατημενη, εννοωντας αυτο το φιλετο και το κλασικο σχημα της γλωσσας. Αμ δε!
αν θελει να ερθει η πεπατημενη σε εμενα! Οσο για πετυχημενους αισθητικα συνδιασμους (κοιτα ποιος μιλαει) μην ξαναλεμε τα ιδια.  Καλα τα ξυλα αλλα αμα δεν τα περιποιηθεις και λιγο...  μηπως να φτιαξω μια εσωτερικα και να στην αφησω να την απογειωσεις με το εμφανησιακο κομματι? Θα βγει σουπερ το εργαλειο! Μετα με βλεπω να μετακομιζω στο Ηρακλειο να φτιαχνουμε λυρες!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2013, 02:31:21 μμ από john 2004 »

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 30, 2013, 02:33:32 μμ »
Γιάννη εγώ έκανα μια απόπηρα να την επεξεργαστώ (την μυγδαλιά) αλλά μου έβγαλε την παναγία, το μισό βγήκε άχρηστο, κάτι άλλα κομμάτια έχουν παρουσιάσει στρεβλωση και τελικά από ένα κορμό 50 εκατοστών σε μήκος κατάφερα μετά από πολύ δουλειά να βγάλω 4 δούγιες, μου είχε περάσει απ το μυαλό να κόψω ταστιέρα για μπαγλαμά αλλά αυτό το ξύλο στρεβλώνει οπως η έλικα του DNA και το φοβήθηκα, άσε που οταν είναι ξερό είναι σαν σίδερο, πάντως έχει και γαμώ τα χρώματα επεξεργασμένο. έχω κάτι κομμάτια στο κτήμα κομμένα αλλά δεν μου τα κόβουν στα ξυλουργεία, αυτό να φανταστείς το είχα σκήσει πέρσι και το επεξεργάστηκα με εργαλεία χειρός, μάλλον γι αυτό το πήρα από φόβο.
πόσα χέρια λάδι το πέρασες για να φτάσεις σ αυτό το αποτέλεσμα;

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 30, 2013, 02:44:49 μμ »
ειναι αρκετα τα χερια, δεν θυμαμαι αλλα σιγουρα πανω απο 7-8. και τριψιμο ενδιαμεσα.  Μιλαμε παντα για ξερη, μπορει να ηταν ψιλοφρεσκια αυτη που δοκιμασες γιαυτο σου βγηκε αχρηστη. Εχεις και μια ταση να βιαζεσαι να δουλεψεις τα ξυλα πριν στεγνωσουν τελειως!  Για ταστιερα το προτεινα, οχι για δουγιες.  Αυτο το κομματι ειναι πανω απο δεκα χρονια κομμενο, και που θα βρουμε αλλο.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 30, 2013, 09:50:10 μμ »
Γιάννη το κομμάτι που πάλευα εγώ δεν είχε κλήσει ούτε χρόνο κομένο γι αυτό και έκανε τα δικά του,έχω γνώση στις μαλακίες που κάνω, αλλά λόγο του ότι έχω τσακωθεί με την υπομονή δεν δίνω και τόσο σημασία, έχω και κάτι αλλα κομάτια κομμένα 1,5χρόνο αλλά τα αφιλότιμα έχουν σκασίματα παντού, δεν ξέρω αν βγαίνει κατι καθαρό από εκεί, είναι και μικρά...... >:( 36 είναι το μεγαλύτερο αν θυμάμαι καλά.
να σε ρωτήσω τώρα ρε Γιάννη, τα σημάδια της ταστιέρας τα εβένινα, πως τα δίνεις σχήμα δίσκου για να τα βάλεις φυτευτά;
ο συνδιασμός ταστιέρα αμυγδαλια σημάδια έβενος είναι απ τα πιο τεριαστά που έχω δει πάντως.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 30, 2013, 09:57:21 μμ »
...............
να σε ρωτήσω τώρα ρε Γιάννη, τα σημάδια της ταστιέρας τα εβένινα, πως τα δίνεις σχήμα δίσκου για να τα βάλεις φυτευτά;
ο συνδιασμός ταστιέρα αμυγδαλια σημάδια έβενος είναι απ τα πιο τεριαστά που έχω δει πάντως.

Χρηστάρα για δες εδώ.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #224 στις: Μαΐου 30, 2013, 10:12:32 μμ »
η αληθεια ειναι οτι σκιζεται ευκολα και οτι σαπιζει ευκολα. Ειχα δυο κομματια αλλα το ενα μολισ το εσκισα ειδα οτι ειχε γινει σαν σφουγγαρι απο μεσα. Οποτε το αφηνεις οσο πιο μεγαλο κομματι γινεται και οταν ερθει η ωρα του ... σκιζεις και βλεπεις τι σοι καρπουζι αγορασες!  Τα σημαδια περιπου με τον τροπο που περιγραφει ο Τριανταφυλλος. εγω του τρωω τα πολλα με λιμα και μετα το πιανω στο κολωνατο και συνεχιζω με γυαλοχαρτο μεχρι το επιθυμητο παχος.  Κανω τις τρυπες στην γλωσσα ( οχι οπως εδω που ειναι στραβες, αλλα ειπαμε για το ματι) φυτευω κοβω και παω με το ιδιο ξυλακι στην επομενη τρυπα. με ενα κομματακι 3-4 ποντους εχεις κανει ολη την γλωσσα.

Tags: