Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ES 335  (Αναγνώστηκε 77362 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Κατασκευή ES 335
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:09:36 μμ »
ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΝΑΣΟ...............ΜΠΡΑΒΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:16:05 μμ »
ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΝΑΣΟ...............ΜΠΡΑΒΟ
Α ρε Κώστα για να μην είμαι ξυλουργός με εργαλεία   κόβω 7π μαόνι με το Γιαπωνέζικο ! ;D
Μήπως είσαι δω κοντά ?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 03, 2012, 11:54:17 μμ »
Α ρε Κώστα για να μην είμαι ξυλουργός με εργαλεία   κόβω 7π μαόνι με το Γιαπωνέζικο ! ;D
Μήπως είσαι δω κοντά ?

Νάσο, αυτό θα πει χειροποίητο φίλε μου !!!!!! Δεν σου 'χει τύχει να "περπατήσει" η πριονοκορδέλα και να σου τα κάνει όλα χάλια. Πάλι καλά που υπάρχουν και τα γιαπωνέζικα που κόβουν σαν ξυράφι και ελέγχεις πάρα πολύ καλά την κοψιά.

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 04, 2012, 12:43:30 πμ »
Μήπως είσαι δω κοντά ?

Νάσο, αυτό θα πει χειροποίητο φίλε μου !!!!!! Δεν σου 'χει τύχει να "περπατήσει" η πριονοκορδέλα και να σου τα κάνει όλα χάλια. Πάλι καλά που υπάρχουν και τα γιαπωνέζικα που κόβουν σαν ξυράφι και ελέγχεις πάρα πολύ καλά την κοψιά.
Να σου πω, όσο μαθαίνω καλύτερα με τα εργαλεία τοσο το καλύτερο!
Για χρόνια είχα την ψευδαίσθηση οτι μια καλή ξυλουργική ξεχονδριστήρα-πλάνη πλανίζει σε απόλυτη ευθεία μέχρι που έδωσα σε ενα ξυλουργό να πλανίσει τα κομμάτια κελεμπέκι για τη 335 προκειμένου να τα κολήσω μεταξύ τους.
Δεν θα το πιστέψεις τα πλάνισε μπροστά μου δύο ζευγάρια και όταν πήγα να τα ενώσω και τα έλεγξα στο φώς, ήταν στραβοπλανισμένα!
Ετσι λοιπόν αγόρασα ένα ροκάνι μακρύ 35π και με μερικές προσεκτικές κοψιές καλοακονισμένο, έρχεται το ξύλο σε απόλυτη ευθεία!
Αν προσέξεις τις φωτο άλαξα μύτη στο ρούτερ για πιο πολύ κόψιμο και μου πήρε το ξύλο σε δύο σημεία! ευτυχώς έχω αφήσει παραπάνω ξύλο και διορθώνεται ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #124 στις: Μαΐου 04, 2012, 05:14:39 πμ »
Νασο φοβερη δουλεια και παλι! Επισης συμφωνω 1000% για τα "παραδοσιακα" εργαλεια χειρος. Αρχιζω και εγω να τα προτιμω γιατι σου δινουν μεγαλυτερο κοντρολ στο αποτελεσμα, ειναι ασφαλεστερα και πιο απολαυστικα στη χρηση τους, παρα τον παραπανω ιδρωτα  ;D
Προσφατα πηρα ενα σετ scrapers και καταλαβα τι εχανα τοσο καιρο!

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #125 στις: Μαΐου 04, 2012, 07:11:49 πμ »
Νασο φοβερη δουλεια και παλι! Επισης συμφωνω 1000% για τα "παραδοσιακα" εργαλεια χειρος. Αρχιζω και εγω να τα προτιμω γιατι σου δινουν μεγαλυτερο κοντρολ στο αποτελεσμα, ειναι ασφαλεστερα και πιο απολαυστικα στη χρηση τους, παρα τον παραπανω ιδρωτα  ;D
Προσφατα πηρα ενα σετ scrapers και καταλαβα τι εχανα τοσο καιρο!

Εχω τις δύο δεξιά ξύστρες!
Την καμπύλη την προμηθεύτηκα πρόσφατα και με αυτή έξυσα ότι φαίνεται στις φωτο το καπάκι έξω στο χείλος που έχει καμπύλη καί όλο το μέσα!

Ενα καπάκι μου έμεινε ακόμα και μετα μοντάρουμε ;)

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 04, 2012, 10:04:23 πμ »
Νασο συγχαρητηρια κανεις καταπληκτικη δουλεια με πολυ μερακι.Γραφτηκαν σ'αυτο το θεμα  του Νασου καποια πολυ ωραια πραγματα περι ηχητικης του οργανου και συντονισμου,θα ηταν καλο να μεταφερθουν σε αναλογη ενοτητα,ειναι πολυ ενδιαφεροντα και καποιος που θελει να τα βρει δυσκολα θα το καταφερει.Εγω τυχαια τα βρηκα και θα ηθελα να γραψω καποια πραγματα αλλα δεν θελω να "χαλασω" τη ροη της υπεροχης αυτης δουλειας του Νασου.Ας μεταφερθουν αλλου για να συνεχισουμε εκει.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Μαΐου 04, 2012, 04:09:24 μμ »
Μήπως είσαι δω κοντά ?

Να σου πω, όσο μαθαίνω καλύτερα με τα εργαλεία τοσο το καλύτερο!
Για χρόνια είχα την ψευδαίσθηση οτι μια καλή ξυλουργική ξεχονδριστήρα-πλάνη πλανίζει σε απόλυτη ευθεία μέχρι που έδωσα σε ενα ξυλουργό να πλανίσει τα κομμάτια κελεμπέκι για τη 335 προκειμένου να τα κολήσω μεταξύ τους.
Δεν θα το πιστέψεις τα πλάνισε μπροστά μου δύο ζευγάρια και όταν πήγα να τα ενώσω και τα έλεγξα στο φώς, ήταν στραβοπλανισμένα!
Ετσι λοιπόν αγόρασα ένα ροκάνι μακρύ 35π και με μερικές προσεκτικές κοψιές καλοακονισμένο, έρχεται το ξύλο σε απόλυτη ευθεία!
Αν προσέξεις τις φωτο άλαξα μύτη στο ρούτερ για πιο πολύ κόψιμο και μου πήρε το ξύλο σε δύο σημεία! ευτυχώς έχω αφήσει παραπάνω ξύλο και διορθώνεται ;D

Δεν ξερω που μενεις φιλε Νασο εγω μενω στον αγιο κων/νο κοντα στα καμενα βουρλα αν ξερεις.Τωρα για το ....αλλο που λες θα σου πω το εξης.......αν ερθει ενας στο μαγαζι μου και μου πει θελω δουλεια, το πρωτο που θα τον βαλω να κανει ειναι να πλανισει ενα στραβο κοματι ξυλο.Εκει θα φανει αν ειναι μαστορας και στα τσιμπουκια καστορας.Δεν κατηγορω τον μαστορα που πηγες, αλλα απο την πλανη αν δεν βγει ισιο το ξυλο, η δεν του κοβει, η πιθανοτατα να μην ειναι σε απολυτη ευθεια οι δυο πλακες εμπρος και πισω απο τα μαχαιρια( ρυθμιζονται). Τοχω παθει διοτι το ζωον ο βοηθος μου πριν απο χρονια βρηκε παιχνιδι την ροδα ρυθμισης της πλανης, επαιξε λιγο και μετα την αφησε σε λαθος σημαδι

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #128 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:13:04 μμ »
Νασο συγχαρητηρια κανεις καταπληκτικη δουλεια με πολυ μερακι.Γραφτηκαν σ'αυτο το θεμα  του Νασου καποια πολυ ωραια πραγματα περι ηχητικης του οργανου και συντονισμου,θα ηταν καλο να μεταφερθουν σε αναλογη ενοτητα,ειναι πολυ ενδιαφεροντα και καποιος που θελει να τα βρει δυσκολα θα το καταφερει.Εγω τυχαια τα βρηκα και θα ηθελα να γραψω καποια πραγματα αλλα δεν θελω να "χαλασω" τη ροη της υπεροχης αυτης δουλειας του Νασου.Ας μεταφερθουν αλλου για να συνεχισουμε εκει.
Χρήστο ευχαριστώ, έχεις δίκιο αν μπορεί να τα μεταφέρει κάποιος καλά θα είναι, αυτά με τους συντονισμούς δεν τα κατέχω, ούτε και με κούρδισμα καπακιών αλλά έχουν αρκετό ενδιαφέρον!

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #129 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:23:12 μμ »

Δεν ξερω που μενεις φιλε Νασο εγω μενω στον αγιο κων/νο κοντα στα καμενα βουρλα αν ξερεις.Τωρα για το ....αλλο που λες θα σου πω το εξης.......αν ερθει ενας στο μαγαζι μου και μου πει θελω δουλεια, το πρωτο που θα τον βαλω να κανει ειναι να πλανισει ενα στραβο κοματι ξυλο.Εκει θα φανει αν ειναι μαστορας και στα τσιμπουκια καστορας.Δεν κατηγορω τον μαστορα που πηγες, αλλα απο την πλανη αν δεν βγει ισιο το ξυλο, η δεν του κοβει, η πιθανοτατα να μην ειναι σε απολυτη ευθεια οι δυο πλακες εμπρος και πισω απο τα μαχαιρια( ρυθμιζονται). Τοχω παθει διοτι το ζωον ο βοηθος μου πριν απο χρονια βρηκε παιχνιδι την ροδα ρυθμισης της πλανης, επαιξε λιγο και μετα την αφησε σε λαθος σημαδι
Εγώ είμαι Πειραιά, και δυστηχώς ο Αγ Κωνσταντίνος πέφτει λιγο μακρια  ;D
Ο συγκεκριμένος ξυλουργός μου είχε κόψει και πλανίσει και άλλη φορά χωρίς πρόβλημα, μάλλον θα είχε απορυθμιστεί το εργαλείο.
Ωχ τώρα εσύ σαν επαγγελματίας θα βλέπεις τις πατατες που κανουμε και θα ξεκαρδίζεσαι στα γέλια!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #130 στις: Μαΐου 04, 2012, 11:10:38 μμ »

Φίλοι μου, μια που έχετε εντοπίσει τις δημοσιεύσεις που μπορούν να αποτελέσουν το νέο θέμα που λέτε, απλώς γράψτε τις σε μια δημοσίευση ώστε να τις "κόψουμε" και να το "ράψουμε".

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #131 στις: Μαΐου 04, 2012, 11:51:03 μμ »
Εγώ είμαι Πειραιά, και δυστηχώς ο Αγ Κωνσταντίνος πέφτει λιγο μακρια  ;D
Ο συγκεκριμένος ξυλουργός μου είχε κόψει και πλανίσει και άλλη φορά χωρίς πρόβλημα, μάλλον θα είχε απορυθμιστεί το εργαλείο.
Ωχ τώρα εσύ σαν επαγγελματίας θα βλέπεις τις πατατες που κανουμε και θα ξεκαρδίζεσαι στα γέλια!

Ισα ισα που σας βγαζω το καπελο φιλε Νασο. Ξερεις εγω παρ οτι ακομα ψαχνομαι, οταν ξεκινησα να φτιαχνω οργανα δεν ειχα βασικα προβληματα να αντιμετοπισω, γιατι ηξερα να χειριζομαι τα εργαλεια, ηξερα πως πιανουν το σκαρπελο, και γνωριζα απο την αρχη βασικες αντιδρασεις και καπριτσια των ξυλων λογο της δουλειας μου.Γι αυτο θαυμαζω εναν ανθρωπο που ενω ας πουμε εχει δουλεια γραφειου η ασχολειτε με κατι εντελως διαφορετικο φτιαχνει αριστουργηματα.Κι αν γινει και καμια πατατα..................τι εγινε? Εδω κανουν οι επαγγελματιες, εμεις δεν θα κανουμε?

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #132 στις: Μαΐου 05, 2012, 12:12:49 πμ »
Σωστος ο Κωστας......
Σημασια εχει οτι δημιουργουμε με τα χερακια μας οργανακια που αγαπαμε και γουσταρουμε,με τα ισια και τα στραβα τους.....αν δεν πεσεις στα βαθια δεν μαθαινεις κολυμπη....χαχαχα
Το σημαντικο ειναι να μην ξανακανουμε το ιδιο λαθος,οχι μονο στην κατασκευη αλλα και στην ζωη μας....!!!

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #133 στις: Μαΐου 06, 2012, 04:55:04 μμ »
Συνεχίζουμε το μπράτσο, κολάμε ενα κομμάτι παλίσανδρο-rosewood στο headstock και ανοίγουμε κανάλι για το πλαστικό που θα κολήσουμε γύρω γύρω πριν βέβαια απ αυτ'ο έχουμε ισιώσει το headstock πάνω και κάτω και το έχουμε φέρει στο επιθυμητό πάχος 13 χιλ περίπου.
Μετά προετοιμάζουμε τη τοποθέτηση του logo σημειώνοντας τη θέση που θα σκάψουμε με το dremel.
Σκάβουμε πολύ προσεκτικά τοποθετούμε , κολάμε με super glue gel και τρίβουμε να κλείσουν τα κενά .
Τοποθετούμε τα πλαινά τα κολάμε με την ίδια κόλα , ξύνουμε με τη ξύστρα και έτοιμο το headstock - καράολο ;D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #134 στις: Μαΐου 06, 2012, 05:12:52 μμ »
Για  να τελειώσει η δουλειά πρέπει να κάνουμε και τις τρύπες για τα κλειδιά, αποφάσισα λοιπόν να κάνω οσο καλύτερη δουλειά μπορώ για να αποφύγω τα σπασίματα του ξύλου στις άκρες.
Σημαδευτηκαν οι θέσεις, ανοίχτηκαν τρύπες οδηγοί με ψιλό τρυπάνι και μετά με κόντρα ξύλο απο κάτω και κεντράρισμα και σφίξιμο στη θέση ανοίχτηκαν μια μια προσεκτικά για να μη χαλάσουμε την έως τώρα δουλειά  :)