Πάντως εγώ στις κιθάρες μου έβαλα παχύ φιλέτο στην περίμετρο της ταστιέρας και έτσι αναγκαστικά το δόντι ήταν αρκετά βαθύ. Παρατήρησα ότι κάποια τάστα παρόλο το κτύπημα δεν κάθονται καλά στις άκρες. Έτσι στη δεύτερη κιθάρα έκοψα και το φιλέτο και τα έβαλα κανονικά. Γιαυτό θέλει προσοχή μέχρι ποιο πάχος φιλέτου μπορείς να το κάνεις (π.χ. 1 - 1,5 mm).
Εχω παρατήσει απο καιρό το σφυράκι γιατί κτυπάς απο τη μιά ,σηκώνεται απο την άλλη μερια ιδιαίτερα με φαρδιά και σκληρά ταστα πχ jumbo.
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ πρέσσα και τα τάστα κάθονται γλυκα-γλυκά μέσα στο κανάλι χωρίς να πετάγονται καθολου.
Οι άκρες που δεν έχουν δοντάκι απο κάτω δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, αν κάποια σηκωθεί λίγο έρχεται στη θέση της με ελαφρύ κτύπημα και σταθεροποιείται με κυανοακρυλική.
Τα τάστα που χρησιμοποιώ ειναι medium και έχω φτιάξει με αυτά έξι ταστιέρες με άριστα αποτελέσματα.
Για να καταλάβεις ποσο καλά μπαίνουν τα τάστα με πρέσα, αν τα μετρήσεις, οι μέγιστες διαφορές ύψους απο το ξύλο της ταστιέρας δεν είναι πάνω απο 0,10- 0,15 χιλ καμμιά φορά δεν χρειάζεται καθόλου τελικό λιμάρισμα, ιδιαίτερα σε ακουστικές κιθάρες που δεν έχουν χαμηλό action.