Αποστολέας Θέμα: καινουριο μπουζουκι  (Αναγνώστηκε 56351 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: καινουριο μπουζουκι
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 04:04:12 μμ »
Aφου κολησε η ενησχιση της τρυπας , με το σκαρπελο να κοβει καλα λεπταινουμε τα πλαινα της με την φορα που δειχνω, γιατι αλλιως φευγει κοματι ολοκληρο. Μετα με το γυαλοχαρτο το γλυκαινουμε ετσι
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 04:08:55 μμ »
Με την σεγα χειροτεχνιας αφαιρουμε το κοματι της τρυπας που δεν μας χρειαζεται, και παλι αφηνοντας λιγο ψαχνο.Σειρα εχει το εργαλειο αυτο με το γυαλοχαρτο μπροστα, οπου απο την πισω μερια αφαιρουμε χωρις να αγκιξουμε καν το εμπρος καπακι.Για να γινει αυτο, το εργαλειο εχει αυτην την κλιση

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 04:13:30 μμ »
Στην συνεχεια κολαω το ξυλακι που συνδεει τα δυο κοματια του καπακιου, αφου το χαραξω λιγο με τη φαλτσετα.Σφιξιμο με ξυλακια απο τις δυο πλευρες , και αυριο τα καμαρια

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 05:06:26 μμ »
Ζαρκαδα εισαι ωραιος,δωσε πραμα στο λαο...

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 05:52:26 μμ »
Έτσι μπράβο μάστορα με φωτογραφίες και να εξηγείς, γιατί δεν τα πιάνω και εύκολα, ;D να σου πω αν το καπάκι είναι μονοκόμματο φαντάζομε  ότι το ξυλάκι που κολλάς εκεί δεν χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει ένωση έτσι; Ρωτάω γιατί στο τζουρά θέλω να το κάνω μονοκόμματο το καπάκι. και την ενίσχυση στην τρύπα την κάνουμε είναι δεν είναι το καπάκι μονοκόμματο να υποθέσω για τον λόγο που μου εξήγησες έτσι;
ΥΓ εκείνο το μηχανάκι πίσω τι είναι; γιατί έτσι όπως είναι μακρινή η φωτογραφία δεν βγάζω άκρη.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 11:04:42 μμ »
Ρε Ζαρκάδα,
άσε και κανένα μυστικό για τους επαγγελματίες ρε!!!! ;D ;D ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 11:32:59 μμ »
Έτσι μπράβο μάστορα με φωτογραφίες και να εξηγείς, γιατί δεν τα πιάνω και εύκολα, ;D να σου πω αν το καπάκι είναι μονοκόμματο φαντάζομε  ότι το ξυλάκι που κολλάς εκεί δεν χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει ένωση έτσι; Ρωτάω γιατί στο τζουρά θέλω να το κάνω μονοκόμματο το καπάκι. και την ενίσχυση στην τρύπα την κάνουμε είναι δεν είναι το καπάκι μονοκόμματο να υποθέσω για τον λόγο που μου εξήγησες έτσι;
ΥΓ εκείνο το μηχανάκι πίσω τι είναι; γιατί έτσι όπως είναι μακρινή η φωτογραφία δεν βγάζω άκρη.

για μονοκοματο καπακι ρε φιλε...με πιανεις αδιαβαστο.Ας μας πει καποιος που κατεχει καλυτερα, αν και νομιζω οτι εκτος του να κραταει τα δυο κοματια, το ξυλακι εχει και ρολο καμαριου εκει κατω.Μην ξεχνας οτι απο πανω του βρισκετε ο καβαλαρης και σπρωχνει με δυναμη.Το μηχανακι που ειδες ειναι ενα pocket-bike   το ειχα αγορασει το 2006 250€ σε μια πανελληνια συγκεντρωση μοτοσυκλετας, παιρνει εμπρος με σχοινι σαν ξυλοκοπτικο, και παει με εμενα στα καλα μου γυρω στα 70 klm. Μην γελας δεν ειναι ευκολο διοτι αναρτηση δεν υπαρχει και αν βυξεις αλαζει πορεια.Θ ανεβασω φωτο να δεις ποσο μικρο ειναι γιατι οτι και να σου πω δεν θα το πιστευεις

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 11:54:41 μμ »
για μονοκοματο καπακι ρε φιλε...με πιανεις αδιαβαστο.Ας μας πει καποιος που κατεχει καλυτερα, αν και νομιζω οτι εκτος του να κραταει τα δυο κοματια, το ξυλακι εχει και ρολο καμαριου εκει κατω.Μην ξεχνας οτι απο πανω του βρισκετε ο καβαλαρης και σπρωχνει με δυναμη.......................

Κώστα,
κι εγώ πριν το ξεκαθαρίσω, πίστευα ότι εκτός της συγκόλλησης η "γλώσσα" παίζει και ρόλο στατικής του καπακιού απ' την πίεση του καβαλάρη.

Οι διαστάσεις της είναι περίπου 1,5-2,5 εκ. πλάτος και 2 χιλ. πάχος και διαμορφώνεται έτσι ώστε τα πλαϊνά της να "σβήνουν" επάνω στο καπάκι και δεν συγκολλείται ούτε στον πίσω τάκο ούτε στο τρίτο καμάρι.

Αν και ακόμα έχω αμφιβολίες, δυο οργανοποιοί μου είπαν ότι η ενίσχυση της γλώσσας στο καπάκι στο σημείο εκείνο είναι μηδαμινή και ο μοναδικός λόγος που τοποθετείται είναι η ενίσχυση της συγκόλλησης των δυο κομματιών του καπακιού που λόγω των δονήσεων θα ξεκολλούσε πολύ γρήγορα.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 12:29:24 πμ »
Κωστα εισαι ωραιος, περιμενω την συνεχεια.
υ.γ. καλα ρε εσυ 70χλμ πανω στο μινι μοτο, δεν φοβασαι? τουλαχιστον φρενα εχει η βαζεις το ποδι στην ροδα  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 01:11:28 πμ »
Για τον Ηλια τον φιλο μου. Το μηχανακι εχει φρενα αλλα εχω βγαλει το πισω γιατι δεν ...ακουγε τιποτα.Για να καταλαβεις το μεγεθος του , εβαλα επανω του το μπουζουκι που φτιαχνω τωρα

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 01:15:34 πμ »
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ.... ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΟΞΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ . ΕΧΕΙ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 01:17:53 πμ »
ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ  ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 01:23:07 πμ »
ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΜΑΡΙ ( ΑΚΟΛΗΤΟ ΑΚΟΜΗ) ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ  ΠΟΣΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 03:17:09 πμ »
θελω να κανω βολτα με το μηχανακι και ενα ταξιμι με το μπουζουκι οταν το τελιωσεις(το μηχανακι τσιμα-τσιμα το φτανω)

Μουζίκος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 03:39:20 πμ »
φίλε Ζαρκάδα... είσαι ποτάμι ρε φίλε!
να σαι καλά μάγκα μου!

Tags: