Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ  (Αναγνώστηκε 45322 φορές)

Niavent

• Jr. Member
  • **
Απ: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:15:58 μμ »
Καλησπερα κι απο εμενα.
 Να εξηγησω λοιπον γιατι εγραψα το μυνημα μου σε αυτο το υφος
ερχονται το τελευταιο διαστημα οργανα στο μαγαζι για επισκευη τα οποια φτιαχτηκαν απο ερασιτεχνες και πουληθηκαν απο 750 μεχρι 1900 ε.
  Βλεπω μεσα σε αυτον τον χωρο διαφορους να δινουν συμβουλες και να γραφουν πραγματα για την οργανοποιοια λες και ειναι στραντιβαριους.
  Διαβαζω θεωριες που λεγονται οι οποιες δεν ευσταθουν στην πραξη.
Κουφα πραγματα τα οποια με βαζουν σε σκεψεις εαν πρεπει να βοηθαει καποιος επαγγελαματιας εναν ερασιτεχνη η χομπιστα στην  κατασκευη ενος οργανου.
  Γιατι αφου του πεις πεντε πραγματα θεωρει οτι μπορει να κατασκευασει και να πουλησει.με πεντε κατσκευες στο ενεργητικο του,1200 και 1500 ε ενα οργανο.
  Προσφατα βγηκε καινουργιος οργανοποιος στην πολη μας.πρωην εμπορος μουσικων οργανων και νυν οργανοποιος ο οποιος με 7 κατασκευες στο ενεργητικο του πουλαει 1200 ε το οργανο.
  Αντιπαραθεση προσωπικα ειχα με ολους τους επαγγελματιες οργανοποιους και ειδικα με αυτους της αθηνας και ακομη περισσοτερο με τους art louthier.
  Και θα συνεχισω να εχω οσο υπαρχω κανοντας μια οπροσπαθεια μπας και καταλαβει ο κοσμος οτι εχει φαει πολυ παραμυθι μεχρι τωρα.
  δεν θα ηθελα ομως να εχω καμμια αντιπαραθεση με τους ερασιτεχνες γιατι εχω περασει απο αυτο το σταδιο και ξερω.
Το μονο που μπορω να κανω για να βοηθησω λοιπον ειναι βασικα να δινω καποιες συμβουλες μηπως και καποιος απο ολους αυτους καταλαβει και με χαμηλους τονους και πολυ δουλεια προχωρησει παραπερα.
  Γιατι αυτο ειναι που λειπει απο τους περισσοτερους ερασιτεχνες σε αυτον τον χωρο.
Δεν ακουν ,δεν παραδεχονται ειναι εγωιστες και νοιμισζουν οτι αν
φτιαξουν 5 οργανα ειναι ετοιμοι να παρουν παραγγελια 1500 ε.
  Προσωπικα εκανα 6 χρονια ερασιτεχνης χαριζοντας τα περισσοτερα οργανα που κατασκευασα η πουλωντας για να βγαλω μονο τα υλικα.
  Οταν εκανα για πρωτη φορα επισκευη σε οργανο του  βαρλα για ταστα και καβαλαρη εκανα τρεις μερες να συνελθω απ την τρεμουλα και τον φοβο για την εκβαση της επισκευης.
  Ακουω λοιπον σημερα καποιους εδω μεσα οχι μονο να μην ξερουν τι τους γινεται αλλα να εξηγουν και πως θα κανεις μια επισκευη,Χωρις να ξερουν βεβαια,και να μην δεχονται ουτε καν να ακουσουν καποια αλλη εκδοχη ουτε καν απο επαγγελματια.
  Λυπαμαι πολυ αν μιλησα σε τονο που δεν επρεπε .
Προσωπικα ακουω παντα με προσοχη ακομη και τον τελευταιο ασχετο τι εχει να μου πει και πολλες φορες βγηκα οφελημενος αντλωντας ιδεες που με βοηθησαν να προχωρησω.
 Το ιδιο συνιστω και για ολους οσους ασχολουνται με την οργανοποιοια ειδικα των οργανων της οικογενειασ του μπουζουκιου.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:30:52 μμ »
μολις διαβασα ολο το αρθρο μιας και ειχα καιρο να κατσω και να διαβασω θεματα στο φορουμ λογω δουλειας (να βγαλουμε και κανενα φραγκο γιατι με τα πριονιδια μονο χαλαμε  ;D ). θελω καταρχην να τοποθετηθω στο θεμα του αντισκευρωματος, η σηκωμα της ταστιερας στο κεντρο. ο niavent νομιζω οτι κανει μεγαλο λαθος στο οτι δεν υπαρχει επιστημονικη εξηγηση για το καθε τι που συμβαινει σε ενα οργανο. δεν ξερω τι γνωσεις φυσικης εχει, αλλα θα συμφωνησω με τον θεοδορωπουλο που οπως διαβασα ειναι και φυσικος. να προσθεσω οτι δεν εχω πολλες γνωσεις οργανοποιιας μιας και ασχολουμε περιπου 2 χρονια και ειμαι και αυτοδιδακτος. εχω σπουδασει ομως πολιτικος μηχανικος και εχω και μεταπτυχιακο σε στατικα και μπορω να πω οτι κατι καταλαβαινω απο δυναμεις. με λιγα λογια οταν το μπρατσο εχει παρει πισω (αντισκευρωμα) με το να βαλεις χοντρυτερα ταστα μεγαλωνεις το προβλημα. Ο δημητρης Ανδρεου (που ειναι και καλος φιλος  ;) )πιστευω οτι εχει παρεξηγησει κατι στην διαδικασια. ο δημητρης βαζει χοντρυτερα ταστα αφου πρωτα εχει φερει στα ισια την ταστιερα με πλανισμα. σωστο ειναι αυτο που κανει αλλα θα μπορουσε κατα την γνωμη μου να αποφυγει το πλανισμα με ενα ελαχιστο και χρησιμοποιωντας τα ιδια ταστα, το μπρατσο απο την ταση των χορδων θα ειχε την ταση να 'σκευρωσει' αρα και να ισιωσει. με αυτον τον τροπο δεν λεπταινεις και την ταστιερα.
τελος επειδη και εγω ειμαι ερασιτεχνης και κατα καιρους εχω πει την αποψη μου για θεματα μεσα στο φορουμ, οτι λεω εγω προσωπικα το εχω διαβασει σε βιβλια οργανοποιων (του εξωτερικου φυσικα), και δεν με ενδιαφερει αν καποιος επαγγελματιας 'στραβωνει' διοτι δεν εχω πουλησει ουτε ενα οργανο , αρα δεν τους 'φορτωνω' με επισκευες και  γιαυτο και θα συνεχισω να ασχολουμε και να μιλαω για θεματα οργανοποιιας. μακαρι να μας βοηθαει καποιος επαγγελματιας αλλα οχι με ειρωνιες, προσωπικα ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

bacharikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:37:43 μμ »
Δηλαδή φίλε niavent εσύ μέσα από αυτό το forum κατάλαβες ότι οι ερασιτέχνες δεν έχουν χαμηλούς τόνος και νομιζουν ότι είναι φτασμένοι οργανοποιοί?
Γιατί εγώ βλεπω το αντίθετο.. Ο ένας να ρωτάει τον άλλον και μέσα από δοκιμές να προχωράμε όλοι.. Μάλλον ήρθες στην παρέα μας φορτωμένος με άλλα πράγματα στο μυαλό σου.. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε, οι κακοί δεν τραγουδούν..

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:43:33 μμ »
Μόλις τώρα μπήκα στο θέμα και βλέπω ότι η κουβέντα παρεκτράπηκε.

Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί τόσα νεύρα; Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε παραπάνω από γνώσεις σε μια ενασχόληση που είναι κοινό μεράκι όλων μας.

Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος που είναι ο τρόπος διόρθωσης του συγκεκριμένου προβλήματος. Δεν θα πάρω το μέρος κανενός και αυτή τη στιγμή, το ξεκαθαρίζω, μιλάω ως απλό μέλος και με καμία άλλη ιδιότητα.

Εδώ μέσα νοιώθω ότι είμαστε όλοι ίσοι. Ερασιτέχνες, επαγγελματίες, γνώστες, άσχετοι, ειδήμονες και μη, όλοι μπορούμε και λέμε το κοντό μας και το μακρύ μας και προσωπικώς μεσ' στην ασχετοσύνη μου ξέρω ότι έχω πει πολλά και κοντά και μακρυά. Ο καθένας έχει τον προσωπικό χαρακτήρα του και αυτό φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που θα διατυπώσει ένα απλό απρόσωπο κείμενο σε ένα ιστοχώρο όπως ο δικός μας. Αυτό τον χώρο οφείλουμε να τον προστατέψουμε πολλές φορές δίνοντας και "τόπο στην οργή" καθώς δεν ξέρουμε αν ο φίλος που απαντάει από την άλλη μεριά είναι σε κατάσταση νηφαλιότητας.
Μπορεί σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση να βρήκε αφορμή από μια τοποθέτηση να ξεσπάσει "χτυπώντας το σαμάρι ενώ του φταίει ο γάϊδαρος". Είμαστε άνθρωποι και στην κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία μας αυτός εδώ ο χώρος (μιλάω για μένα προσωπικώς) είναι μια όαση όπου μπαίνω λέω δυο κουβέντες με κάποιους φίλους που δεν τους γνωρίζω και κυριολεκτικώς ξεχνιέμαι.

Που είναι η κατανόηση και το χιούμορ μας ρε παιδιά; Εντάξει μπορεί ο κάθε επαγγελματίας, ακούγοντας το κοντό και το μακρύ μας να "του πέφτουν τα μαλλιά". Πολλές φορές η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία δεν μπορεί να αποδεχτεί εύκολα κάτι που ακούγεται "ακραία άσχετο". Φυσιολογικό είναι. Δεν λέω αν ο Παναγιώτης (Στάμκος) έχει δίκιο ή άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προσωπικώς θα εκμεταλλευόμουν στο έπακρο τις γνώσεις και τις εμπειρίες του Παναγιώτη (που μόνο απ' τις τοποθετήσεις του εδώ και στο ρεμπέτικο γνωρίζω) με ερωτήσεις και απορίες, αναγνωρίζοντας την όποια προσφορά ενός επαγγελματία και στο τέλος εν είδει υστερόγραφου με πολύ χιούμορ θα του έδινα και μια συμβουλή ότι για να γλυτώσει τα μαλλιά του "καλά θα είναι να τα δέσει κόμπο από μέσα".

Αν με ρωτήσετε, δεν θέλω να φύγει κανείς όσο "ιδιαίτερος" και αν είναι ο τρόπος που λέει αυτά που θέλει να πει. Είπαμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι ως χαρακτήρες, δεν βρισκόμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση και πιστεύω ακράδαντα ότι κανείς μας όταν ξεκινάει την αρχική του τοποθέτηση σε ένα θέμα δεν έχει ως πρωταρχικό σκοπό να θίξει κανέναν.

Και κάτι άλλο: Όταν νοιώθω να θίγομαι από μια ανταπάντηση, δεν απαντώ αμέσως, αφήνω να περάσει λίγος χρόνος ή ακόμα και μια μέρα, δίνοντας χρόνο στον εαυτό μου πρώτα να ηρεμήσει και μετά να σκεφτεί αν πραγματικώς υπάρχει λόγος να θιχτώ.

Και θα τελειώσω απευθύνοντας στον εαυτό μου μια κρητική παροιμία :

"  Έκεια που πολυαγαπάς να μη πολυπηαίνεις,
    μα κι αν πολυπηαίνεις να μη πολυμιλείς,
    μα κι αν πολυμιλείς να κατέεις ίντα λες".

Υ.Γ. Ως συντονιστής δεν βρίσκω κανένα λόγο ούτε να κλειδωθεί το θέμα, ούτε να διαγραφεί οποιαδήποτε δημοσίευση ή λογαριασμός. Όλα όσα ειπώθηκαν, με όποιο τρόπο και αν ειπώθηκαν είναι μάθημα για όλους μας.

MakriManikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 01:13:35 πμ »
Πολύ αισχρή η επίθεση του niavent στους 2 συμφορουμίτες...

Απορώ με εσάς τους γλυκανάλατους που υπερασπίζεστε αυτόν τον άνθρωπο!!

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 02:02:31 πμ »
μολις διαβασα ολο το αρθρο μιας και ειχα καιρο να κατσω και να διαβασω θεματα στο φορουμ λογω δουλειας (να βγαλουμε και κανενα φραγκο γιατι με τα πριονιδια μονο χαλαμε  ;D ). θελω καταρχην να τοποθετηθω στο θεμα του αντισκευρωματος, η σηκωμα της ταστιερας στο κεντρο. ο niavent νομιζω οτι κανει μεγαλο λαθος στο οτι δεν υπαρχει επιστημονικη εξηγηση για το καθε τι που συμβαινει σε ενα οργανο. δεν ξερω τι γνωσεις φυσικης εχει, αλλα θα συμφωνησω με τον θεοδορωπουλο που οπως διαβασα ειναι και φυσικος. να προσθεσω οτι δεν εχω πολλες γνωσεις οργανοποιιας μιας και ασχολουμε περιπου 2 χρονια και ειμαι και αυτοδιδακτος. εχω σπουδασει ομως πολιτικος μηχανικος και εχω και μεταπτυχιακο σε στατικα και μπορω να πω οτι κατι καταλαβαινω απο δυναμεις. με λιγα λογια οταν το μπρατσο εχει παρει πισω (αντισκευρωμα) με το να βαλεις χοντρυτερα ταστα μεγαλωνεις το προβλημα. Ο δημητρης Ανδρεου (που ειναι και καλος φιλος  ;) )πιστευω οτι εχει παρεξηγησει κατι στην διαδικασια. ο δημητρης βαζει χοντρυτερα ταστα αφου πρωτα εχει φερει στα ισια την ταστιερα με πλανισμα. σωστο ειναι αυτο που κανει αλλα θα μπορουσε κατα την γνωμη μου να αποφυγει το πλανισμα με ενα ελαχιστο και χρησιμοποιωντας τα ιδια ταστα, το μπρατσο απο την ταση των χορδων θα ειχε την ταση να 'σκευρωσει' αρα και να ισιωσει. με αυτον τον τροπο δεν λεπταινεις και την ταστιερα.
τελος επειδη και εγω ειμαι ερασιτεχνης και κατα καιρους εχω πει την αποψη μου για θεματα μεσα στο φορουμ, οτι λεω εγω προσωπικα το εχω διαβασει σε βιβλια οργανοποιων (του εξωτερικου φυσικα), και δεν με ενδιαφερει αν καποιος επαγγελματιας 'στραβωνει' διοτι δεν εχω πουλησει ουτε ενα οργανο , αρα δεν τους 'φορτωνω' με επισκευες και  γιαυτο και θα συνεχισω να ασχολουμε και να μιλαω για θεματα οργανοποιιας. μακαρι να μας βοηθαει καποιος επαγγελματιας αλλα οχι με ειρωνιες, προσωπικα ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

ωραια ολα αυτα περι φυσικης και επιστημονικης αναλυσης.Ποσο ομως μπορει να σε βοηθησει ως προς την σκληροτητα και την αντοχη των συγκεκριμενων ξυλων που εχεις στο μανικι.και πως θα σου δωσει απαντηση ποσο χοντρο ταστο θα πρεπει να βαλεις για να μην σκευρωσει η παει πισω ?
Συμπερασμα.
Ασε φιλε μου τις θεωριες και πανε στην  πραξη.Καθε μανικο ειναι διαφορετικο και θελει συγκεκριμενη μεταχειρηση.
  Ο τροπος που προτεινεις με τα ιδια ταστα ειναι λαθος και δεν προκειται να βοηθησει ιδιαιτερα.
Οταν κανουμε μια τετοια επισκευη θα πρεπει να δουμε σε βαθος χρονου.ετσι οπως προτεινεις  κατα την γνωμη σου θα εχεις πολυ σοβαρο προβλημα με την πρωτη μεγαλη πτωση της υγρασιας στην ατμοσφαιρα.
  προταση μου για μονιμη λυση του προβληματος ειναι η τοποθετηση βεργας αλουμινιου.

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 02:05:52 πμ »
Πολύ αισχρή η επίθεση του niavent στους 2 συμφορουμίτες...

Απορώ με εσάς τους γλυκανάλατους που υπερασπίζεστε αυτόν τον άνθρωπο!!

Ελα ρε μεγαλε.Ουτε εβρισα ουτε μιλησα ασχημα.Λιγο ειρωνικα μιλησα οπως αλλωστε και πολλοι αλλοι εδω μεσα.
Παντως για να με υποστηριζουν κατι θα ξερουν αυτοι. 
  Επ ευκαιρειας περνα και απο το μαγαζι μιας και εισαι απο την θεσσαλονικη να κερασω κανα τσιπουρακι να γουσταρουμε

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 02:09:47 πμ »
κριμα για τον οργανοποιο(σταμκος).εχει καταλαβει σε τι ειδους σαιτ φραφει?εχει καταλαβει οτι η πιο μεγαλη μαλακια που θα πει ενας ερασιτεχνης για μενα ειναι σημαντικη πληροφορια?εκτος απο την κριτικη και την διαφημηση μπορει να βοηθησει εναν ερασιτεχνη που με ενα σκαρπελο και ενα γυαλοχαρτο προσπαθει να κανει την καυλα του?κριμα γιατι τα γραπτα σου στο ρεμπετικο φορουμ ηταν κεφαλαιο για μενα αλλα μπρος στο χρημα τι να μας πουν τα ξυλα?

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 03:44:57 πμ »
απιστευτο που σε ενα χορο οπου μπορεις να ξεχαστεις για ωρες διαβαζοντας σχολια και ιδεες απο ανθρωπους που πριν απο σενα εχουν αντιμετωπισει τα ιδια προβληματα και προσπαθουν να σε βοηθεισουν οσω μπορουν, να ακουγοντε τετοια σχολια. οπως γραφει ο κουρος παραπανω το συγκεκριμενο φορουμ σε βοηθαει να ξεχνιεσαι λιγο απο οσα συμβαινουν στην καθημερινοτητα, οχι να βαλουμε και αλλους νταλκαδες στο κεφαλι μας.

Υψηλοτατε αν καποτε καταφερει καποιος απο το φορουμ να πουλησει ενα οργανο 100 ευρω και οχι 1500 και του το γυρισουν πισω σκευρωμενο θα στενοχωρηθει τοσο που δεν θα μιλιεται για μερες. ενω εσεις θα βγαλεται δελτιο της ΕΜΙ για πτωση της υγρασιας και χαμηλο βαρομετρικο 

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 03:50:25 πμ »
κριμα για τον οργανοποιο(σταμκος).εχει καταλαβει σε τι ειδους σαιτ φραφει?εχει καταλαβει οτι η πιο μεγαλη μαλακια που θα πει ενας ερασιτεχνης για μενα ειναι σημαντικη πληροφορια?εκτος απο την κριτικη και την διαφημηση μπορει να βοηθησει εναν ερασιτεχνη που με ενα σκαρπελο και ενα γυαλοχαρτο προσπαθει να κανει την καυλα του?κριμα γιατι τα γραπτα σου στο ρεμπετικο φορουμ ηταν κεφαλαιο για μενα αλλα μπρος στο χρημα τι να μας πουν τα ξυλα?
   Αποστολε νομιζω οτι δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα.ειπα οτι λυπαμαι για το υφος του μυνηματος καθως και οτι εχω μαθει να ακουω και τους πιο ασχετους γιατι παντα εχεις κατι να παρεις
  Δηλ τι θα επρεπε να κανω ρε φιλε για να με εχεις εσυ και ολοι οι υπολοιποι σε υποληψη.
Να καθομαι να ακουω ενα σωρο ανακριβειες απο ανθρωπους που στην ουσια δεν εχουν καθολου εμπειρια και γνωσεις?Να συμφωνησω και να χαιδεψω αυτια για να με εχετε σε υποληψη.
  Αν ειναι ετσι τοτε χιλια χρονια να μην με εχεις ουτε εσυ ουτε κανενας σε υποληψη.
Γιατι κραζεις εμενα που σαν επαγγελματιας θελω να βοηθησω και δεν κραζεις κανεναν ασχετο που λεει ενα καρο ανακριβειες?
  αν ειναι να μην μπορω να πω την γνωμη μου τοτε ρε φιλε γιατι ειμαι μελος του συγκεκριμενου φορουμ?
 Στο ρεμπετικο φορουμ δεν μιλησα μονο με θεωριες αλλα με πραξεις πραγμα που δεν εκανε κανενας αλλος.
Επειδη λοιπον ειμαι γενικα μαστορας των πραξεων προκαλω τους φιλους συμφορουμιτες σε αυτο το φορουμ να αποδειξουν τα λεγομενα τους με εργα και πραξεις.
  Αποδειξε μας κυριε θεοδωροπουλε αυτο που υποστηριζεις με τα ιδια ταστα και θα σου βγαλω το καπελο.Κανε μας και μια αναλυση επιστημονικου περιεχομενου για την εν λογω επισκευη για να δουμε ποσο βοηθαει η θεωρια την πραξη στο συγκεκριμενο θεμα.
  αποστολε αν θυμασαι στο ρεμπετικο απεδειξα οτι ολα τα ξυλα ειναι καλα για κατασκευες μουσικων οργανων και οτι η βεργα οχι μονο δεν επηρεαζει τον ηχο αλλα τον καλυτερευει καθως και οτι το βαρος που προστιθεται ειναι το πολυ 90 γραμμαρια.
  Δεν το εκανα για να με εχει κανενας σε υποληψη αλλα για να μπουνε καποιοι στην θεση τους.
Θα περιμενω τις επομενες μερες οποιος εχει τα κοτσια να μας αποδειξει εμπρακτα αυτα που υποστηριζει.
Καλο βραδυ

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 03:57:05 πμ »
απιστευτο που σε ενα χορο οπου μπορεις να ξεχαστεις για ωρες διαβαζοντας σχολια και ιδεες απο ανθρωπους που πριν απο σενα εχουν αντιμετωπισει τα ιδια προβληματα και προσπαθουν να σε βοηθεισουν οσω μπορουν, να ακουγοντε τετοια σχολια. οπως γραφει ο κουρος παραπανω το συγκεκριμενο φορουμ σε βοηθαει να ξεχνιεσαι λιγο απο οσα συμβαινουν στην καθημερινοτητα, οχι να βαλουμε και αλλους νταλκαδες στο κεφαλι μας.

Υψηλοτατε αν καποτε καταφερει καποιος απο το φορουμ να πουλησει ενα οργανο 100 ευρω και οχι 1500 και του το γυρισουν πισω σκευρωμενο θα στενοχωρηθει τοσο που δεν θα μιλιεται για μερες. ενω εσεις θα βγαλεται δελτιο της ΕΜΙ για πτωση της υγρασιας και χαμηλο βαρομετρικο

αγαπητε John εδω Υψηλοτατος.
  Το νοημα του μυνηματος σου ειναι ολα τα λεφτα.να σαι καλα και παντα καλες κατασκευες.

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 06:26:09 πμ »
συνεχιζω να υποστηριζω την αποψη του κ. θεοδοροπουλου μιας και ειναι ΣΥΜΦΩΝΗ με τους νομους της φυσικης. αν δεν μπορειτε να την καταλαβετε δεν ειναι δικο μου προβλημα. δεν σημαινει οτι αν υπαρχει μια λυση, αυτη ειναι και η μονη σωστη. και στην περιπτωση μας που μιλαμε για αντισκευρωμα (σηκωμα στη μεση) θελω να μου απαντησετε το μεγαλυτερο νουμερο ταστα τι προσφερει? σκευρωμα η αντισκευρωμα?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 08:36:11 πμ »
Ηλία,
χωρίς να έχω τις επιστημονικές γνώσεις τις δικές σου ή του Δημήτρη (Θεο) και απλώς με τη λογική (τη δική μου) θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί χρειάζονται μερικά (μπορεί και όλα) παχύτερα τάστα.

Αν ξαναδιαβάσεις το θέμα κι εγώ στην αρχή έβρισκα τη συγκεκριμένη λύση μάλλον ανάποδη. Επειδή όπως είπα ρώτησα και κάποιους ντόπιους οργανοποιούς που μέσες-άκρες τη δέχονται αυτή τη λύση, ψάχτηκα λιγάκι και κατέληξα στο εξής.

Κατ' αρχάς το μάνικο με το να πάρει μια μόνιμη κλίση προς τα πίσω βρίσκεται σε ισορροπία (κακή βεβαίως) με την σταθερή τάση των χορδών. Όταν βγάλουμε τις χορδές η καμπούρα θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Γι' αυτό και έθεσα τον όρο πιο πάνω να υπάρχει αρκετό "ψαχνό" ώστε να λεπτύνουμε την ταστιέρα χωρίς να φτάσουμε στο μάνικο.

Όταν ισιώσουμε την ταστιέρα, η οποία έχει μικρή ή μεγάλη καμπούρα, αδυνατίζουμε συνολικώς το μάνικο, επηρεάζοντας κάποιους παράγοντες της προηγούμενης ισορροπίας. Άρα τοποθετώντας όλα τα τάστα που βγάλαμε στις εγκοπές που θα έχουν ήδη φαρδύνει, καθιστούμε το μάνικο με την ίδια τάση των χορδών (δεν θα τις κουρδίσουμε χαμηλότερα), ευπαθές πλέον στο να πάρει κλίση μπροστά (σύμφωνα με την επικρατούσα εδώ άποψη που αποδέχομαι, να σκευρώσει).

Χαμηλώνοντας (ή ψηλώνοντας γιατί και αυτό παίζει κάποιες φορές) και τον καβαλάρη, επηρεάζουμε ακόμα περισσότερο τους παράγοντες της όλης ισορροπίας οπότε το όλο θέμα γίνεται (θεωρητικώς) ακόμα πιο περίπλοκο.

Μια πρακτική λύση λοιπόν, είναι με κάποια παχύτερα τάστα να του δώσουμε μια μικρή κλίση προς τα πίσω ώστε να εξισορροπήσουν την τάση των χορδών και να έχουμε ξανά ισορροπία και ίσιωμα της ταστιέρας. Ξεκινάμε και βλέποντας και κάνοντας.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2012, 04:02:11 μμ από Κούρος »

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 08:44:12 πμ »
συμφωνω με αυτα που λες τριανταφιλε, αν δεις ειπα οτι σωστα το κανει ετσι ο Δημητρης Ανδρεου αλλα το θεμα ειναι οτι μπορεις να τα αποφυγεις ολα αυτα. επειδη οι περισσοτεροι επαγγελματιες προτεινουν αυτη την λυση δεν σημαινει οτι ειναι και η μονη σωστη. στην λυση αυτη που μου περιγραφεις χρειαζεσε πραγματι χοντρυτερα ταστα αφου με το πλανισμα εχεις πλεον ισιο μανικι και μαλιστα αδυνατισμενο. εγω λοιπον υποστηριζω οτι ειναι προτιμοτερο να ΄φας΄λιγο την ταστιερα (οχι να την ισιωσεις τελειως) και να μη βαλεις χοντρυτερα ταστα ωστε το οργανο να εχει την ταση να σκευρωσει, αρα και να ερθει σε ισοροπια. ετσι θα γλυτωσεις τη λεπτυνση της ταστιερας. καταλαβαινεις τι θελω να πω?

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 09:58:48 πμ »
Παρατηρω οτι πολυ ευκολα ο γραπτος λογος παρερμηνευεται,ειμαι σιγουρος οτι εαν καθομασταν σε ενα τραπεζι και τα συζητουσαμε αυτα θα φερναμε σε περας το θεμα με δυο κουβεντες.Ο Ηλιας τα ειπε ολα,χωρις σπουδες χωρις εμπειρια απο οτι λεει χωρις τιποτα,με βαση τι λογικη και την αντιληψη του η οποια φαινεται να ειναι οξυτατη.Συμφωνω με οσα ειπε ,και να προσθεσω οτι ειναι ο λιγοτερο επεμβατικος τροπος ,παιζουμε με ταστα και μονο εαν το προβλημα εκτιμαμε οτι θα διορθωθει μονο με αυτο.Τα εχω αναφερει με παρομοιο τροπο και εγω εδω περα: 
Παράθεση
Οταν το μπρατσο ερθει μπροστα, δηλαδη η πρωτη εικονα, χρειαζεται ή παχυτερα ταστα ή πλανισμα η ταστιερα προς το καραολο ή και τα δυο.Οταν παει πισω δηλαδη η τριτη εικονα, πλανισμα στο κεντρο της ταστιερας ή ταστα που να μην μπαινουν σφηνωτα ή και τα δυο.Εφοσων ενα μπρατσο ειναι καταδικασμενο να ερθει μπροστα εαν απο την αρχη της κατασκευης βαλουμε μη σφηνωτα ταστα αυτοματως σημαινει ο,τι  εαν για καποιους λογους παει πισω (αφου εχει ηδη σφηνωτα ταστα) και τα αφαιρεσουμε και  βαλουμε μη σφηνωτα,  θα επανελθει

Παράθεση
Εαν εχει παρει μπροστα το μπρατσο, το παχυτερο ταστο ειναι αυτο που θα  το παει πισω ξανα, για μικρες αποκλισεις και πλανισμα στο καραολο για μεγαλυτερες.
Παράθεση
Φιλε Δημητρη (ανδρεου)εκτιμω οτι αυτο θα ειναι το αποτελεσμα πραγματικα αν γινει ισια εντελως η ταστιερα,αρα αν την κανουμε ισια σιγουρα σφηνωτο ταστο για να πιεσει το μπρατσο πισω, αρκετα σφηνωτα θα ελεγα.εαν αφησουμε κλιση προς τα πισω ικανη ωστε μην να κανει κοιλια αργοτερα η ταστιερα ισως να μπορει και χαλαρα  να μπει  ταστο,εννοειται να μην βγαινει απο την εγκοπη.Το ποσο πισω και ποσο σφηνωτα η χαλαρα θα μπει το ταστο ειναι ολη η μαστορια και εγκειται στην  αντιληψη και εμπειρια του  οργανοποιου.Και κατι ακομη οτι επισκευη τετοιου ειδους γινει στο μπρατσο ή και κατασκευη, κανονικα πρεπει να γινει στις ιδιες συνθηκες υγρασιας που θα λειτουργει το οργανο.

Tags: