Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ  (Αναγνώστηκε 45330 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:39:39 μμ »
και μενα ...ο νοων νοητω...

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:46:39 μμ »
σωστα κυριε δημητρη...εγω εκανα καποτε μια τεοια επισκευη,ηταν η μονη τετιου στυλ...ως επιτοπλειστον ασχολουμαι με σεταρισματα,αλλαγες ταστων ,ταστιερες,βεργες κ.λ.π....δεν ειχε τυχει να διορθωσω ποτε σκευρωμενο μπρατσο..και τη μια φορα που προσπαθησα το εκανα με μια παραπλησια μεθοδο οπως στο λινκ που παραθετει ο γιαννης( immortalx) μονο που ζεσταινα απο πισω και απο σχετικη αποσταση,απο μπροστα φοβηθηκα να ζεστανω μην ξεκολησουν τα ταστα η μην καει το binding....mε τη ζεστη και στο σφιξιμο ηρθε,ισιωσε,αλλα επαιξε για καμια βδομαδα και ξαναπηρε....λογικο ηταν,εγω δεν ηξερα ολες αυτες τις στρατηγικες που προαναφερατε (ξυσιματα ,πλανισματα,"αερα" στην ταστιερα ,χοντρυτερα ταστα,,και γιαυτο ξεκινησα το θεμα για να μαθω!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 08:44:47 μμ »
Φίλοι μου,
λόγω της δικής μου αρχικής παρανόησης που μπορεί να δημιούργησε και κάποια ένταση και λόγω του ότι μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί με επισκευή "καμπούρας" ταστιέρας, αισθάνθηκα την ανάγκη να πάρω κάποιες συμβουλές από δυο ντόπιους οργανοποιούς.

Κατ' αρχάς τους όρους "σκεύρωμα" και "αντισκεύρωμα" ακόμα και οι ίδιοι τους μπερδεύουν. Συνηθίζεται εδώ, λόγω περισσότερων περιστατικών λόγω υγρασίας, "σκεύρωμα" να ονομάζεται η "καμπούρα" όπως προείπα. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό είναι το σοβαρό στο παρόν θέμα.

Ο τρόπος επισκευής λοιπόν που προτείνουν και οι δύο είναι αυτός που λέει και ο Δημήτρης Ανδρέου. Με έναν και μοναδικό όρο. Η ταστιέρα στη μέση της να έχει αρκετό "ψαχνό" ώστε να μη γίνει "καπλαμάς". Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερο να βγεί η ταστιέρα να γίνουν κάποιες επεμβάσεις στο μάνικο (μέχρι και πάχυνσή του με προσθετική καπλαμάδων) και να ξανατοποθετηθεί η ίδια ή άλλη ταστιέρα αναλόγως με το πάχος της παλιάς.
Ο ένας απ' τους δύο μου είπε ότι σε μια περίπτωση λόγω πολύ μεγάλου προβλήματος, έβγαλε την ταστιέρα, έκανε λοξό καθ΄ύψος λούκι τρώγοντας με φρέζα την παλιά κόντρα και "έμπηξε" καινούργια, παχύτερη κόντρα από έβενο (αυτό θα ήθελα πολύ να το δω καθώς νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο). Τον ρώτησα τι κόλλα χρησιμοποίησε και μου είπε "φυσικά TITEBOND".

Τα τάστα τώρα, επειδή τα παλιά έχουν ήδη δημιουργήσει φάρδεμα της παλιάς τομής, μου είπαν ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλαχτούν και όλα με παχύτερα. Αυτό το ελέγχουμε σταδιακώς και αλλάζουμε τόσα ώστε να έχουμε ένα τελικό κενό μεταξύ χάρακα και μάνικου στο καράολο συνήθως 0,5 χιλ. (σε τρίχορδο) και το πολύ 1 χιλ. (σε τετράχορδο) χωρίς βεβαίως να έχουν τοποθετηθεί οι χορδές. Όπου αναγκαστικώς απαιτείται, δεν απαγορεύεται και η χρήση στιγμιαίας κυανοακρυλικής κόλλας (LOGO) για κόλλημα χαλαρών τάστων.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 10:23:59 μμ »
Παιδιά έχουμε και εδώ ένα θέμα που ξεκινήσαμε παλιά, σχετικό με τις κλίσεις:http://www.luthier.gr/index.php?topic=43.0

kostaslaouto

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 01:02:27 πμ »
Μηπως πρεπει να ξαναδιαβασουμε τους νομους Νευτωνα
Αντισκευρωμα απο που βγαινει με βαση τον Νευτωνα

bacharikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 02:23:51 πμ »
Φίλοι, τα πράγματα είναι απλά.
ΣΚΕΥΡΩΜΑ (Σκίτσο1 από κ. Theodoropoulo) -> Μεγαλύτερα τάστα και σφηνωτά στα σημεία της μέγιστης καμπυλότητας (τουλάχιστον) ώστε το μανήκι να επιστρέψει στην ευθεία.

ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ (Σκίτσο3 από κ. Theodoropoulo) -> Κοινή κατάσταση σε καινούργια όργανα. Λύση με αναπτήρα ανάμεσα σε χορδές και ταστιέρα για λίγες μέρες στο επίμαχο σημείο, ή και ζέστη με λάμπα αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχουν μυστικά, πραγματικά. Τα μυστικά δείχνουν αδυναμία και φόβο, χαρακτηριστικά που δεν αφορούν πραγματικούς μάστορες.
Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε, οι κακοί δεν τραγουδούν..

bacharikos

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 02:27:53 πμ »
Επίσης όταν ένα όργανο είναι αρματωμένο:
Η ζέστη βοηθάει το σκεύρωμα
Το κρύο βοηθάει το ξε-σκεύρωμα

Εξού και ο μπαγλαμάς στο ψυγείο που αναφέρεται παραπάνω. Ο μπαγλαμάς προφανώς ήταν σκευρωμένος και βάζοντάς τον στο ψυγείο ξεσκεύρωσε (τουλάχιστον προσωρινά)
Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε, οι κακοί δεν τραγουδούν..

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:15:43 πμ »
  Τι αλλο θα ακουσουμε ρε παιδια?
τα μπουζουκια στα ψυγεια,αναπτηρες στο μπρατσο αναλυσεις επιστημονικου επιπεδου και ποιος ξερει τι αλλο αυριο η μεθαυριο.

Στο συγκεκριμενο θεμα εχουν λεχθει πολλες ανακριβειες με μεγαλυτερη αυτη που θα πρεπει να βαλεις ιδιο νουμερο ταστο οταν ειναι το οργανο σκευρωμενο.
  Δεν υπαρχει κατ εμε επιστημονικη αναλυση ουτε απαντηση οπως προσπαθησε να μας αναλυσει ο φιλος θεοδωροπουλος.
Το ξεσκευρωμα και η επισκευη του καθε μανικου ειναι παντα ξεχωριστη μιας και σε ολες τις περιπτωσεις δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε την ιδια τεχνικη.Αναλογα στην περιπτωση λοιπον ο μαστορας θα πρεπει να επεμβει και να διορθωσει την βλαβη που συνηθως ειναι το σκευρωμα προς τα μεσα με διαφορετικο τροπο ανα περιπτωση.
  Βγαζουμε λοιπον τα ταστα και συνδιαζουμε πλανισμα ταστιερας με μεγαλυτερο νουμερο ταστα για να πετυχουμε το ξεσκευρωμα.
  Αυτος ειναι ο σωστος τροποσ τουλαχιστον για το μπουζουκι εαν δεν εχουμε βεργα υποστηριξης του μανικου.
να προσθεσω επισης οτι ουδεμια σχεση εχει το μπουζουκι με την ηλεκτρικη κιθαρα κυριε Θεοδωροπουλε.
  Επισης κυριε μπαχαρικο οταν εχουμε ζεστη συνηθως εχουμε και υγρασια οποτε σε φυσιολογικες συνθηκες το μανικο παει πισω.
σε κρυο κλιμα η υγρασια πεφτει ειδικα οταν εχει πεσει χιονι και το μανικο παει μπροστα.
  Οσο για τον μπαγλαμα εχω να πω οτι στο ψυγειο μεσα υπαρχει υγρασια απο τα διαφορα τροφιμα και ειναι φυσικο να ηρθε πισω το μανικο του μπαγλαμα.
  να δωσω και μια συμβουλη γιατι σε λιγο θα μας πεσουν τα μαλλια απο αυτα που ακουμε.
Εαν δεν μπεις στην διαδικασια να καταλαβεις και να μαθεις ολες τις ιδιαιτεροτητες και ιδιοτητες των ξυλων τοτε ειναι δυστυχως πολυ δυσκολο να προχωρησεις στον χωρο της οργανοποιοιας.
  οποτε συνιστω καλη σπουδη πρωτα σε αυτο το κομματι και μετα ολα τα αλλα οπως το να παιρνεις θεση και να δινεις συμβουλες για τοσο σοβαρες επισκευες.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 08:40:42 πμ »
Τι αλλο θα ακουσουμε ρε παιδια?
τα μπουζουκια στα ψυγεια,αναπτηρες στο μπρατσο αναλυσεις επιστημονικου επιπεδου και ποιος ξερει τι αλλο αυριο η μεθαυριο.

Κυριε παναγιωτη δειξτε λιγη κατανωηση  ερασιτεχνες ειμαστε ολοι εδω μεσα.Χωρις να θελω να βγαλω τον κωλο μου απο οσα ειποθηκαν να πω οτι αυτο με τους αναπτηρες και τα σχετικα, μου το ειπε επαγγελματιας παιχτης κι οχι μαστορας, και το κανουν οταν πανε καπου να παιξουν και το οργανο εχει παρει πισω, δεν ειπα οτι το εκανα εγω.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 09:11:41 πμ »
Niavent,
Γιατί τέτοια επίθεση;
Ερασιτέχνες είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα και εκφέρουμε την γνώμη μας ή μεταφέρουμε κάτι που έχουμε ακούσει.
Δεν θα μας πάρετε και το κεφάλι αν ειπώθηκαν και ανακρίβειες.Διαφορετικά σταματάμε να μιλάμε και αναδημοσιεύουμε μόνο επιστημονικές μελέτες.

Με εκτίμηση

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 10:36:56 πμ »

Παράθεση
Το ξεσκευρωμα και η επισκευη του καθε μανικου ειναι παντα ξεχωριστη μιας και σε ολες τις περιπτωσεις δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε την ιδια τεχνικη.Αναλογα στην περιπτωση λοιπον ο μαστορας θα πρεπει να επεμβει και να διορθωσει την βλαβη που συνηθως ειναι το σκευρωμα προς τα μεσα με διαφορετικο τροπο ανα περιπτωση.
  Βγαζουμε λοιπον τα ταστα και συνδιαζουμε πλανισμα ταστιερας με μεγαλυτερο νουμερο ταστα για να πετυχουμε το ξεσκευρωμα.
  Αυτος ειναι ο σωστος τροποσ τουλαχιστον για το μπουζουκι εαν δεν εχουμε βεργα υποστηριξης του μανικου.
Φιλε Παναγιωτη Σταμκο  νομιζω στα γραφομενα μου δεν διατυπωνω κατι το διαφορετικο απλα αναφερω τις περιπτωσεις.Δεν ξερω αν για εναν οργανοποιο ειναι απαραιτητη μια επιστημονικη καταρτηση ,  γνωση  καποιων θεματων φυσικης που αφορουν της δυναμεις και κυριως  τις ταλαντωσεις και τον ηχο,μιλαμε παντα για φυσικη σε αντικειμενα που εμπλεκονται στην οργανοποιια( δεν ειναι και κακο να τα ξερει ), το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να γνωριζει τις φυσικες ιδιοτητες των υλικων που δουλευει  , να εχει μεγαλη αντιληψη για το  τι συμβαινει στην καθε περιπτωση και να εχει ταλεντο.Για μενα ειναι μεγαλος πλουτος εαν επισης  γνωριζει και ιστορια της κατασκευης των οργανων,να ναι καλα η ξενη βιβλιογραφια.
      Εδω ειναι ενα φορουμ ερασιτεχνων οργανοποιων,και αν  ψαξεις  λιγο και παρατηρησεις υπαρχουν ατομα που ειχαν ελαχιστη γνωση πριν και αρχισαν να κατασκευαζουν οργανα,οπως και να τα κατασκευαζουν ,υπαρχουν και αξιοι κατασκευαστες εδω που θα τους ζηλευαν και επαγγελματιες οργανοποιοι ,το θεμα ειναι οτι ολοι εξελισσονται.Ειμαστε ενα σχολειο χωρις δασκαλο ,οποιος ξερει κατι βαζει το λιθαρακι του,εαν κατι ειναι λαθος θα το δειξει ο χρονος ή καποιος εμπειρος  επαγγελματιας  οπως εσυ(αν και μεταξυ σας οι αποψεις διιστανται).Σαν μελος αυτου του τοπου συζητησεων και παρουσιασεων σ'ευχαριστω για την παρεμβαση  σου ,αλλα  δεν υπαρχει λογος να εισαι επιθετικος και να μας απαξιωνεις.Μακαρι να συμμετειχαν και αλλοι επαγγελματιες  οργανοποιοι,με σκοπο  να  παει  η οργανοποιια  ενα βημα παραπερα και μονο αυτο.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:55:49 πμ »
Παράθεση
..

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟς,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ...Η ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ,ΠΩς ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟ..

Παράθεση
να δωσω και μια συμβουλη γιατι σε λιγο θα μας πεσουν τα μαλλια απο αυτα που ακουμε.
Εαν δεν μπεις στην διαδικασια να καταλαβεις και να μαθεις ολες τις ιδιαιτεροτητες και ιδιοτητες των ξυλων τοτε ειναι δυστυχως πολυ δυσκολο να προχωρησεις στον χωρο της οργανοποιοιας.
  οποτε συνιστω καλη σπουδη πρωτα σε αυτο το κομματι και μετα ολα τα αλλα οπως το να παιρνεις θεση και να δινεις συμβουλες για τοσο σοβαρες επισκευες.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ....'ΤΗς ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΙΤ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΨΙΛΟΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ 4 ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ..ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς..Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ,ΜΕ ΟΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑς ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ,ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ,ΜΕ ΜΕΡΙΚΕς ΚΑΤΑΣΚΕΥΕς ,ΒΟΗΘΑΜΕ Ο ΕΝΑς ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΑς,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΜΑς ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.....

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Η ΑΝΑΜΑΣΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΣΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ...
ΕΠΙΣΗς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕς ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΕΙΑς,ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΥς ,ΟΠΩς  ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕς ΧΩΡΕς...

ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΔΥΑΛΥΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΑΛΛΙΑ,ΚΑΘΩς ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ..ΛΕΚΤΟΡΕΣ..ΣΤΑ ΣΑΙΤ....ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ...ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.......

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ...

ΥΓ..ΕΣΕΙς ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:20:10 μμ »
Ναι ολα καλα ρε παιδια αλλα μην αρχισουμε να βαλουμε τωρα ολοι εναντιον του ανθρωπου.Ας μην το ξαναματακανουμε χαβρα ιουδαιων.Ερασιτεχνες ειμαστε ...μην γινουμε καφροι

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:26:57 μμ »
δεν ειδα κανενα φιλε να βαλει εναντιον κανενος...ουτε ειδα κανενα να γινεται καφρος!!!!
και επειδη το εχεις ξανακανει αυτο ,θα σε παρακαλουσα,σε οτι δεν συμφωνεις η σε οτι δεν σου αρεσει,να μην προσπαθεις να διακοπτεις τη συζητηση...υπαρχουν συντονιστες νομιζω γιαυτη τη δουλεια

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:29:02 μμ »
ρε Δημητρη ορεξη εχεις? Δεν ειπα καφρο κανεναν.Λεω μην γινουμε.Αφου ξερεις πως θα εξελιχτει η κουβεντα

Tags: