Αποστολέας Θέμα: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ  (Αναγνώστηκε 45309 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: ΑΝΤΙΣΚΕΥΡΩΜΑ ΜΠΡΑΤΣΟΥ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:31:38 πμ »
Πολύ αισχρή η επίθεση του niavent στους 2 συμφορουμίτες...

Απορώ με εσάς τους γλυκανάλατους που υπερασπίζεστε αυτόν τον άνθρωπο!!
Ε οχι και  αισχρη επιθεση ρε φιλε μακριμανικε.Μην το τραβαμε τοσο .Ο ανθρωπος δεν μας εβρισε και τη μανα.Και κερναει και τσιπουρο ,στην θεση σου θα πηγαινα.Τωρα για τον χαρακτηρισμο γκυκαναλατοι τι να πω?Εγω και κανα δυο τρεις που γνωριζω απο δω μεσα δεν ειμαστε παντος
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:35:42 πμ από Κούρος »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 10:44:01 πμ »
Το θεμα μας ειναι το αντισκευρωμα αλλα επειδη τα "μαγειρεψαμε" ολα εδω ,να πω κατι για το σκευρωμα η οποια ειναι και η συνηθης επισκευη,ή μαλλον να δειξω μια φωτο.Να τονισω οτι αυτο που δειχνω ειναι μια σκεψη δικια μου δεν το εχω δει πουθενα δεν το εχω ακουσει πουθενα σε κανενα εργαστηριο σε κανενα οργανοποιο καθαρα βαση λογικης .Στο μανικο με το Νο 1 η χαραξη ειναι βαθυτερη,και η ερωτηση ειναι:πιο απο τα δυο  σκευρωμενα μανικα θα παει πιο ευκολα πισω οταν μπει  σφηνωτα το ταστο και θα εχει λιγοτερη ταση να επανελθει  στην παθολογικη του κατασταση(ξανασκευρωσει)?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:38:04 πμ από Κούρος »

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:04:12 πμ »
Κωστα αστο ρε συ μην συνεχιζεις,ο Σταμκος ειναι γνωστος καταξιωμενος μαστορας,και το σημαντικο ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τη στιγμη που αλλοι το ραβουν το στομα τους και προωθουν τη συντεχνια.Αλλοστε  οσοι παρακολουθουσαν το ρεμπετικο φορουμ και εχουν ερθει σε προσωπικη επαφη μαζι του ειτε φυσικη ειτε διαδυκτιακη το γνωριζουν πολυ καλα.Απο οτι καταλαβα παρασυρθηκε στα λεγομενα του λιγο γιατι φρικαρε απο τα  ερασιτεχνικα οργανα που  του εφεραν στο μαγαζι αλλα ερασιτεχνης απο ερασιτεχνη εχει διαφορα.Μην δινουμε  αλλο τροφη,ας συνεχισουμε στο ωραιο θεμα μας.Μακαρι να μπουν και αλλοι καταξιωμενοι οργανοποιοι με τετοιες φιλοδοξιες  και να προσφερουν .

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 11:52:55 πμ »
συμφωνω με αυτα που λες τριανταφιλε, αν δεις ειπα οτι σωστα το κανει ετσι ο Δημητρης Ανδρεου αλλα το θεμα ειναι οτι μπορεις να τα αποφυγεις ολα αυτα. επειδη οι περισσοτεροι επαγγελματιες προτεινουν αυτη την λυση δεν σημαινει οτι ειναι και η μονη σωστη. στην λυση αυτη που μου περιγραφεις χρειαζεσε πραγματι χοντρυτερα ταστα αφου με το πλανισμα εχεις πλεον ισιο μανικι και μαλιστα αδυνατισμενο. εγω λοιπον υποστηριζω οτι ειναι προτιμοτερο να ΄φας΄λιγο την ταστιερα (οχι να την ισιωσεις τελειως) και να μη βαλεις χοντρυτερα ταστα ωστε το οργανο να εχει την ταση να σκευρωσει, αρα και να ερθει σε ισοροπια. ετσι θα γλυτωσεις τη λεπτυνση της ταστιερας. καταλαβαινεις τι θελω να πω?

Κι εγώ συμφωνώ απολύτως μαζί σου Ηλία ότι αν είναι δυνατόν αυτή η μόνιμη καμπούρα να επισκευαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερες επεμβάσεις θα ήταν το λιγότερο ανόητο να επέμβουμε με βγάλσιμο όλων των τάστων, τρίψιμο-ίσιωμα ταστιέρας, τοποθέτηση άλλων παχύτερων, χαμήλωμα ή ψήλωμα καβαλάρη κλπ.

Όταν το μέγεθος της καμπούρας επιτρέπει ένα ελαφρύ, όπως λες, τρίψιμο ώστε με την επανατοποθέτηση των ίδιων τάστων να έρθει στα ίσια της θα είναι το βέλτιστο και μάλιστα θα είναι το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε ως ερασιτέχνες που δεν έχουμε τη γνώση και την εμπειρία των επαγγελματιών ώστε να εκτιμήσουμε αμέσως το μέγεθος της επέμβασης που πρέπει να κάνουμε.

Αυτό που κατάλαβα τελικώς (και πιθανώς να μας μπέρδεψε) είναι ότι το μέγεθος της καμπούρας είναι αυτό που θα καθορίσει και τον τρόπο επισκευής. Και αυτός ο τρόπος που τελικώς προτείνω και εγώ (τρομάρα μου ;D ;D ;D) είναι για σοβαρό αντισκεύρωμα που δεν μπορεί να διορθωθεί με κάποιον άλλο απλούστερο τρόπο.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 12:04:16 μμ »
Και κάτι άλλο παιδιά.

Επειδή όπως έχω επανειλημμένως πει είμαι τρομερά "μίζερος" (Ζαρκάδα, τουμπεκί), θα εκτιμούσα τα μέγιστα την προσπάθεια οποιουδήποτε φίλου έχει τις επιστημονικές γνώσεις να μας ξεστραβώσει (κυριολεκτώ) τεκμηριώνοντας μια θεωρητική προσέγγιση του όλου θέματος, με σχεδιαγράμματα, διανύσματα, τύπους μαθηματικούς και φυσικής κλπ.

Θυμάμαι αρκετά πράγματα από τη Φυσική και τα Μαθηματικά που διδάχτηκα πριν 30 χρόνια και θα χαιρόμουνα πάρα πολύ να τα ξαναθυμηθώ και μάλιστα εφαρμοσμένα σε ένα τόσο ενδιαφέρον πρακτικό θέμα. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου άλλη τέτοια μελέτη και που ξέρετε, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να αποτελέσει και διατριβή.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 08, 2012, 12:31:56 μμ »
Δεν μιλησα το ανθρωπακι.........................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 09:52:02 μμ »
και εγώ που μόλις διάβασα το άρθρο θέλω να συμφωνήσω με το φίλο νιαβέντ για τον τρόπο επιδιόρθωσης του προβλήματος. αλλά γιατί φίλε νιαβέντ σε πειραζει που ερασιτέχνες όπως λες πουλάνε μπουζούκια στα 1200 ευρώ? και πολύ καλά έκανε ο φίλος στην πόλη σου που πούλησε ακριβό όργανο μετα από 7 κατασκευές. μήπως τελικά υπονοείς ότι θα έπρεπε κάποιος που θέλει να πουλήσει ένα μπουζούκι να σου πάρει την άδεια η θα πρέπει τελικά εσύ να επιβάλεις την τελική τιμή του οργάνου?

Niavent

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 11:59:00 μμ »
και εγώ που μόλις διάβασα το άρθρο θέλω να συμφωνήσω με το φίλο νιαβέντ για τον τρόπο επιδιόρθωσης του προβλήματος. αλλά γιατί φίλε νιαβέντ σε πειραζει που ερασιτέχνες όπως λες πουλάνε μπουζούκια στα 1200 ευρώ? και πολύ καλά έκανε ο φίλος στην πόλη σου που πούλησε ακριβό όργανο μετα από 7 κατασκευές. μήπως τελικά υπονοείς ότι θα έπρεπε κάποιος που θέλει να πουλήσει ένα μπουζούκι να σου πάρει την άδεια η θα πρέπει τελικά εσύ να επιβάλεις την τελική τιμή του οργάνου?

Αγαπητε φιλε ουσακ απο οτι φαινεται δεν διαβασες το μυνημα με αρ 75.
  Διαβασε το και πιστευω να παρεις μια απαντηση στο ερωτημα σου.
Προσωπικα εμενα σαν επαγγελματια μου κανει καλο να βγαινει ο ερασιτεχνης στα 1200 ε.
  Ειναι πολυ απλο φιλε μου.σαν ερασιτεχνης δυστυχως δεν μπορεις να κατασκευασεις ενα οργανο που να εχει τις σωστες προδιαγραφες και το σωστο φινιρισμα για 1200 ε.οποτε στηυν ουσια αυτο μπορει να γινει μπουμερανγκ και να μην τον οφελησει καθολου ειδικα στα πρωτα βηματα του.
  Συμβουλη εδωσα και οποιος θελει την ακουει.
δυστυχως φιλε ουσακ 2,5 χρονια κοντα μου και δεν εμαθες σχεδον τιποτα.Ολα οσα σου διδαξα απο οτι φαινεται θα πανε στραφι.
  εισαι ακριβως αυτος ο ερασιτεχνης που αναφερω στο μυνημα 75.Δεν ακους δεν σεβεσαι και δεν παραδεχεσαι κανεναν μιας και στο λιγο αυτο διαστημα νομιζεις οτι εγινες στρατιβαριους.
  Η επιτυχια ενος μαστορα δεν ειναι μονο το ποσο καλα οργανα κατασκευαζει.Ειναι πολλα αλλα πραγματα μαζι ενα πακετο το οποιο θα πρεπει να το εχεις και λιγο απο την φυση σου.
  Αλλοι στην  θεση σου θα ηταν ευγνωμονες αν τους εδινε ενας μαστορας απο το πουθενα την ευκαιρεια να μπουν και να δουλεψουν στο εργαστηριο μαζι του.
  Αγαπητοι συμφορουμιτες και συντονιστες του φορουμ αυτου θα ηθελα να σας ανακοινωσω οτι αποχωρω απο την  παρεα σας.
Λυπαμαι και παλι αν εθιξα καποιους η μιλησα λιγο αποτομα.
  Οποιος ερασιτεχνης (οχι προς θεου  με την λογικη σαν τον ουσακ και καποιων  αλλων φαντασμενων)χρειαστει  την βοηθεια μου ασ επικοινωνησουν μαζι μου.
Υ.Γ.
  Αισθανομαι ιδιαιτερα τυχερος που γνωρισα απο κοντα τον δημ Ανδρεου ο οποιος ειναι ακριβως το αντιθετο απο τον ουσακ και καποιους αλλους.Συμβουλη μου προς ολους τους ερασιτεχνες να ακολουθησουν τα δικα του βηματα αν θελουν να πανε μπροστα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:10:51 πμ από Niavent »

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:13:43 πμ »
Κύριε Στάμκο. Φίλε Παναγιώτη. Θα με συγχωρήσεις για την οικειότητα, αλλά έτσι αισθάνομαι μιας και δύο τρεις φορές που χρειάστηκα τις συμβουλές σου τις πήρα απλόχειρα τηλεφωνικά χωρίς καν να με ξέρεις. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι το γεγονός ότι συγκρούστηκες με κάποιους συμφορουμίτες δεν είναι λόγος για να αποχωρήσεις. Στην τελική υπάρχουν και άλλοι που θα ήθελαν να παραμείνεις και να βοηθήσεις ενεργά. Προσωπικά πιστεύω ότι η έκθεση με ήπιο τρόπο των απόψεων είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας. Απο εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει ότι θέλει και απορρίπτει ότι θέλει.
Για να κλείσω προσωπικά σε προτρέπω να παραμείνεις στο φόρουμ και αν θέλεις και σου επιτρέπει ο χρόνος σου να ασχοληθείς πιο ενεργά. Δηλαδή θα μπορούσες μια φορά τον μήνα ή και το δίμηνο, να μας αναλύεις ένα θέμα που εσύ θα διαλέγεις έτσι ώστε να μαθαίνουμε κάποια πράγματα με τον σωστό τρόπο.
Σε χαιρετώ.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:54:55 πμ »
Φιλε Παναγιωτη ειλικρινα θελω να σε ευχαριστησω για ολη την βοηθεια που εχεις δωσει σε μενα
αλλα και σε οποιον φιλο την χρειαστηκε! Ειναι κριμα να θες να αποχωρησεις!!
Πιστευω οπως λεει και ο Βαγγελης εχεις πολλα να προσφερεις στο φορουμ!
Θα ηθελα να σε παρακαλεσω να το σκεφτεις πιο ψυχραιμα και οποτε εχεις λιγο χρονο
να συμμετεχεις σε αυτο το φορουμ συνεχιζοντας να βοηθας με τις γνωσεις σου!!

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:07:07 πμ »
μένω πραγματικά άναυδος με την πορεία της συζήτησης... κύριε παναγιώτη με παρεξήγησες ...ναι είναι αλήθεια πως για δυόμισυ χρονια διπλα σου έμαθα αρκετά πράγματα ... και σου είμαι ευγνώμων που μου έδωσες την ευκαιρία να δουλέψω στο εργαστήριο σου και να διυσδύσω στον όμορφο κόσμο του ξύλου. πολλά από τα όργανα που έχεις πουλήσει ξεκίνήσαν καί προχώρησαν από τα χέρια μου με πάθος και μεράκι...και με τον καβαλάρη που κούρδιζες τα όργανα μεγαλουργούν ακόμη..πράγματι μια μεγάλη τιμή για μένα. θεωρώ όμως πως έχω το δικαίωμα να λατρεύω τον παραδοσιακό τρόπο της χειροποίητης κατασκευής και να επιλέξω να χαράξω τη δική μου πορεία σ αυτό το χώρο που μαγεύει όλους εμας...το αν διαφωνώ όμως με τον τρόπο της κατασκευής σου είναι δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα μου όπως επίσης δικαίωμα μου είναι να θέλω να παραμένω σε φόρουμ που σκοπό έχουν να βοηθούν τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες να γινουν καλυτεροι κατασκευαστές. αν η απόφασή σου να αποχωρήσεις από το συγκεκριμένο φόρουμ ειναι απλά επειδή με εντυπωσίασε η αντιμετώπισή σου, θα σου προέτρεπα να μην το κάνεις διότι πιστεύω πως η θέση σου θα μείνει αναντικατάστατη μιας και όπως λές έχεις κατασκευάσει πάνω από 2000 καβαλάρηδες. και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους γιώργο πλατανιώτη και μάριο κοτσέ [έναν από τους καλύτερους οργανοποιούς που έχω γνωρίσει] για την τεράστια συμβολή τους στις γνώσεις μου, μέσα από το εργαστήριό σου...

Tags: