Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2023  (Αναγνώστηκε 25189 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Δημήτρη πολύ ωραίο το χεροακουμπιστηρι!
Παλιά η Ιωάννου, κ ταλαιπωρημένη φαίνεται, χρειαζότανε ένα ριφρες
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΚαΠα

• Hero Member
Τζουραδοσυνέχεια 4:

Γραβατώθηκε  ;D

Μπήκε το προστατευτικό κοκκαλάκι στη θέση του

Και άρχισαν τα όργανα ... εεε τα λούστρα ήθελα να πω

Μπήκαν τα βιδάκια για την συγκράτηση των χορδών

Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι τα είχα βάλει πολύ κοντά το ένα στο άλλο και οι χορδές δυσκολεύονται να μπουν ή να βγούν. Μια εύκολη λύση είναι να τα βιδώσω σε διαφορετικά βάθη ώστε τα μισά κεφάλια να εξέχουν. Άλλη λύση είναι να λιμάρω τα κεφαλάκια των βιδών δεξιά-αριστερά. Η. πιο δραστική είναι να βγάλω τα τρία (ένα παρά ένα) και να τα βάλω λίγο χαμηλότερα (θα πρέπει βέβαια να κλείσω τις τρύπες χωρίς να φαίνεται  ::) ). Θα το σπουδαιολογήσω ... και θα αποφασίσω.   :banghead:

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
 :victory:
Ωραιοοοοοοο!
Μπράβο! :13:
εκτος ισως απο δυο...

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Ωραιότατος !

Τζουράδαρος !

{celebrate011}  {celebrate011}  {celebrate011}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Όμορφος πολύ Παναγιώτη. !!! Περιμένω να ακούσω !!!! {celebrate013}

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
παναγιωτη ειχα παρει αυτα απο το χρωματοπωλη, για το γυαλατζιτζουρα που εσιαξα, τα γατζακια, κ με βολεψανε-και δεν εχουν ογκο (αν θυμαμαι καλα ηταν πιο μακρυα κ τα εκοψα, ειναι βιδωτα, για καδρακια στο τοιχο...)

εγω στα λουστρα μετα απο τα ταστα και το φρετλεβελινκ, τελειωνει σιγα-σιγα κι αυτη...
εκτος ισως απο δυο...

ΚαΠα

• Hero Member

Ευχαριστώ παίδες!

παναγιωτη ειχα παρει αυτα απο το χρωματοπωλη, για το γυαλατζιτζουρα που εσιαξα, τα γατζακια, κ με βολεψανε-και δεν εχουν ογκο (αν θυμαμαι καλα ηταν πιο μακρυα κ τα εκοψα, ειναι βιδωτα, για καδρακια στο τοιχο...)

Ευχαριστώ Στέλιο! Θα τα ψάξω!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Ωραιος και γραβατωμενος Παναγιωτη ο τζουρας. Ετοιμος για κυριλε εξοδο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
σπυρο παμε για σπαρταθλο;  {celebrate012}

ετελειωσα...
και το ονομα αυτης μελενια, στα 1480... να μου ζηση!  {celebrate015}

και τωρα παμε βεροια να συναντησω φιλαρακια... https://www.facebook.com/people/Veria-International-Guitar-Festival/100057375103362/
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Στελιο ωραια η κιθαρα, αλλα την πρασινη τσοχα την βλεπω ετοιμη για ρην χαρτοπαιξια των ημερων, ε??
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
οχι ρε συ , απο το σουμπουτεο ειναι   :-X
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
ο αντωνης δινει συνεντευξη στο γιωργη, https://www.youtube.com/watch?v=yAcx6bYe3ew
βεβαια στους λουθιεριος ενδιαφερον εχει μετα το 20 λεπτο που μιλαει για σκαρπελα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Ωραία συνέντευξη. Βέβαια σε ένα μονο πραγμα συμφωνώ με τον  Αντώνη. Στη  επιλογή του ελατου έναντι του κεδρου
Καταπληκτική και προσεγμένη κατασκευή. Αλλα πολλή παραδοσιακη για τα γούστα μου .

ΥΓ δουλεύω εδώ και 6 μήνες με τον Γιάννη Παλαιοδημοπουλο. Το αποτέλεσμα δύο κιθαρων που φτιάξαμε μαζί με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά ως προς το lattice και να επιβεβαιώσει αλλά τόσα για την σύγχρονη κιθάρα.
Είναι η πρώτη φορά που θα ήθελα μια lattice  κιθάρα να είναι δική μου απο αυτές που φτιάξαμε. ( ελατο φυσικα)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
ο αντωνης δινει συνεντευξη στο γιωργη, https://www.youtube.com/watch?v=yAcx6bYe3ew
βεβαια στους λουθιεριος ενδιαφερον εχει μετα το 20 λεπτο που μιλαει για σκαρπελα.

Δεν έχω ασχοληθεί με κλασσική κιθάρα ούτε κατασκευαστικά ούτε και παικτικά. Δεν γνωρίζω πόσο σημαντικός είναι ο Αντώνης Χατζηνικολάου είτε σαν οργανοποιός είτε σαν κιθαριστής, απλά μου άρεσε η συνέντευξη. Απλός, όχι δογματικός και χωρίς να το παίζει αυθεντία. Σίγουρα μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει, όχι τόσο για τα τεχνικά της κατασκευής καθώς δεν έχω ιδία άποψη, αλλά η γενική προσσέγγιση του στην κατασκευή.
Δημήτρης Σ.

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
Κούκλα,έγινε η θεσσαλονικια Ιωάννου!
,

.....βρέ παιδιά , γιά ἐξηγῆστε μου , τί εἶναι αὐτή ἡ κιθάρα πού λέτε : " Θεσσαλονικιά Ἱωάννου ";
Πρίν 43 χρόνια , ὅταν ζοῦσα ἀκόμη στήν Θεσσαλονίκη , ἀπ' ὅπου κατάγομαι , φοίτησα γιά 3 χρόνια στό Νέο Ὡδεῖο Θεσσαλονίκης στήν κλασσική κιθάρα , στήν τάξη τοῦ Δημήτη Ἰωάννου ( πού ἦταν παντρεμένος μέ τήν Δόμνα Εὐνουχίδου , ξακουστή πιανίστα ) , ὁ ὁποῖος ἔπαιζε καί ἀναγεννησιακό καί μπαρόκ λαοῦτο σέ συγκρότημα παλιᾶς ( εὐρωπαϊκῆς ) μουσικῆς στή Θεσσαλονίκη .
Στόν Δημήτρη ὀφείλω πολλά σχετικά μέ τήν ἐνασχόλησή μου μέ τήν ὀργανοποιϊα , καί πάντα τόν θυμᾶμαι μέ νοσταλγία .
Ὑπάρχει κάποια σχέση τοῦ μουσικοῦ αὐτοῦ μέ τήν κιθάρα πού ἀναφἐρετε ;
Ἄν ναί καί μάλιστα τόν γνωρίζετε , θά ἤθελα νά μέ πληροφορήσετε γι' αὐτόν . 

Tags: