Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2020  (Αναγνώστηκε 12708 φορές)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2020
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 09:04:54 πμ »
Lovely με τα κορδονοφιλετάκια του Στέλιο !   {celebrate011}   {celebrate014}   {celebrate011}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 09:30:35 πμ »
Ε ναι με τα κορδόνια άλλη ομορφιά το όργανο!τεράστιο κουκουνάρι η το όργανο είναι κάτι παραπάνω από παλάμη???

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 11:11:01 πμ »

Songless bird . Καλημέρα, σε μια φωτογραφία σου είδα ότι εχεις την σταθερή σέγα τις dreamel.  Είσαι ευχαριστημένος; 
Θέλω να πάρω μια εγώ για να κόβω φιγούρες για μπουζουκοειδη όργανα αλλά είμαι ανάμεσα στην dreamel και σε άλλες πιο μεγάλες σε όγκο που υπάρχουν, απλά δεν ξέρω αν είναι καλές κ αν θα κάνουν για την δουλειά που το Θέλω..   (καπλαμαδες και πλαστικό ασετοπαστα. )
Αν μπορείς να μου πεις εντυπώσεις καλές ή καλές.
Να πάρεις μια πιο μεγάλη. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου. Εγω αυτή την πήρα γιατί γίνεται και σένα χειρός ( ναι τόσο μικρή είναι) και μπαίνει και σε βαλιτσάκι για να μην πιάνει χώρο. Γιατί τέτοιες ήταν οι ανάγκες μου τότε που δεν είχα εργαστήριο. Η συγκεκριμένη είναι αρκετά δυνατή αλλα και αρκετά φασαριόζια. Φοράω ακουστικα οταν τη δουλεύω . Παιρνει μόνο δικές της λάμες και οχι ακέφαλες. Θέλουν μια τρύπα 5μμ για να περάσει το κεφάλι . Οποτε ξεχνα κλειστές λεπτομέρειες. Πάντως δεν μου λέει οχι σε ότι έχω βάλει να κόψει. Από παλισανδρο καπακι 4μμ ( εχει λάμες πλαγιας κοπής που κόβει από τα πλάγια για να μην έχεις περιορισμό από τον μικρο λαιμό οποτε εκεί κόβω καπάκια και πλάτες) μέχρι 2 πόντους μαονι . Είναι πιο πολύ για χόμπι καινοχι επαγγελματική. Εσύ θες μια που παίρνει ακέφαλες.

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 09:07:21 μμ »

Songless bird . Καλημέρα, σε μια φωτογραφία σου είδα ότι εχεις την σταθερή σέγα τις dreamel.  Είσαι ευχαριστημένος; 
Θέλω να πάρω μια εγώ για να κόβω φιγούρες για μπουζουκοειδη όργανα αλλά είμαι ανάμεσα στην dreamel και σε άλλες πιο μεγάλες σε όγκο που υπάρχουν, απλά δεν ξέρω αν είναι καλές κ αν θα κάνουν για την δουλειά που το Θέλω..   (καπλαμαδες και πλαστικό ασετοπαστα. )
Αν μπορείς να μου πεις εντυπώσεις καλές ή καλές.
Εσύ θες μια που παίρνει ακέφαλες.
Δεν ξέρω τι πρέπει να πάρω γι'αυτό ρωτάω...
Θέλω να κόβω ασετοπαστα κ Καπλαμαδες για φιγουρες κ να φτιάχνω σχέδια.
Ξέρεις καμία να μου προτείνεις.;;
Αυτές που βλέπω δεν λένε τι λαμες φορανε.

Γιωργος π

• Hero Member

Γιωργος π

• Hero Member

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 10:36:57 μμ »
Σίγουρα ακεφαλες παιρνει η proxxon .οι άλλες παίρνουν με κεφάλι εκτός αν έχουν μέσα στη συσκευασία και τους αναπτορες που βιδώσουν πάνω στις ακεφαλες λάμες. Σπάνιο. Αλλιως μπορείς να τους αγοράσεις ξεχωριστά.

https://youtu.be/69HHCwdn0UI

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #112 στις: Οκτωβρίου 23, 2020, 11:26:06 μμ »
Γιωργο σιγουρα μια σεγα ετοιμη ειναι καλυτερη, αλλα αν σε ενδιαφερει υπαρχει και μθα πιο οικονομικη εναλλακτικη αν θες να την φτιαξεις μονος σου.
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3954.msg72949#msg72949
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #113 στις: Οκτωβρίου 24, 2020, 01:48:03 μμ »

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #114 στις: Οκτωβρίου 24, 2020, 02:30:46 μμ »
Παιδια ειναι εργαλειο...τελος !!!

https://kounelis.com.gr/sega-epitrapezia-speiroeidwn-aulakwsewn-proxxon-dsh-205w-2809220.html
Καλη όπως  καθε proxxon. Αλλα και υπερτιμημένη, οπως καθε proxxon .

Η καλές σεγες κάνουν πάνω από 500€ .

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #115 στις: Οκτωβρίου 25, 2020, 08:16:23 πμ »
Παιδια σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,   
Βλέπω να παίρνω proxxon γιατί δεν κάνει και πολύ θόρυβο από ότι διαβάζω.

Sakalis :  έχω δοκιμάσει να φτιάξω με απλή σεγα χειρος αλλά όλοι την ώρα έβγενε η λαμα- έσπαζε. Είχε πόλλους κραδασμούς  και παρά πολύ θόρυβο . 
700 watt ήταν και γινόταν χαμός....
Ενώ αυτές βλέπω είναι μικρές πχ 160 βαττ.

Ευχαριστώ παντός για την βοήθεια σας.

Τα Χριστούγεννα εάν  έρθει ο Άγιος Βασίλης θα τον πω να μου φέρει μια πλανη σταθερή...  (αυτές τις μικρούλες που είναι με ξεχονδριστηρα )    για να περνάω τις κολαντζες και τις δουγιες κ καπάκια,  μανίκια.  Και να γίνονται όμορφα.

Μάλλον για boston  με βλέπω να παίρνω.. 
Έχετε να μου προτείνετε κατι;

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #116 στις: Οκτωβρίου 25, 2020, 06:29:31 μμ »
Παιδια σας Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,   
Βλέπω να παίρνω proxxon γιατί δεν κάνει και πολύ θόρυβο από ότι διαβάζω.

Sakalis :  έχω δοκιμάσει να φτιάξω με απλή σεγα χειρος αλλά όλοι την ώρα έβγενε η λαμα- έσπαζε. Είχε πόλλους κραδασμούς  και παρά πολύ θόρυβο . 
700 watt ήταν και γινόταν χαμός....
Ενώ αυτές βλέπω είναι μικρές πχ 160 βαττ.

Ευχαριστώ παντός για την βοήθεια σας.

Τα Χριστούγεννα εάν  έρθει ο Άγιος Βασίλης θα τον πω να μου φέρει μια πλανη σταθερή...  (αυτές τις μικρούλες που είναι με ξεχονδριστηρα )    για να περνάω τις κολαντζες και τις δουγιες κ καπάκια,  μανίκια.  Και να γίνονται όμορφα.

Μάλλον για boston  με βλέπω να παίρνω.. 
Έχετε να μου προτείνετε κατι;

Γιώργο νομίζω ότι με αυτή την πλάνη ξεχονδριστήρα που αναφέρεις δεν μπορείς να λεπτύνεις τόσο πολύ τις δούγες και την κολάντζα ....Νομίζω δεν είναι για τέτοιες δουλειές και θα σου καταστρέφει τα ξύλα. Ας πουν όμως τη γνώμη τους κι άλλοι φίλοι μήπως και κάνω λάθος εγώ.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #117 στις: Οκτωβρίου 25, 2020, 10:17:39 μμ »
Για σου φίλε, όπως είπε και ο φίλος από πάνω, δεν νομίζω να ενδείκνυται η χρήση πλάνη+ξεχονδριστήρας για λέπτυνση ντουγιών, κολάτζων και καπακιών, όταν εισέρχεται το κομμάτι από κάτω, δηλαδή τον ξεχονδριστήρα <<μαγγώνει>> στην αρχή και στο τέλος το ξύλο και μπορεί να το σπάσει, ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ  ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΆΝΩ ΣΕ ΜΗΚΟΣ, το εισερχόμενο κομμάτι ξύλου, και αυτό γιατί τα κοντά είναι επικίνδυνα να μαγγώσουν και να γίνουν κομμάτια(ας πούμε καπάκια) και γράφω καπάκια γιατί με οργανοποίια ασχολείσαι, όπως επίσης και ντούγιες πλαινά και πάτοι κιθάρας κολάτζες παραπέτια κ.τ.λ. που τις περισσότερες φορές το πάχος το θέλουμε κάτω από 3 χιλιοστά, ακόμα και 2 από ότι έχω διαβάσει και εδώ στο φόρουμ για τις κιθάρες, Ε ΛΟΙΠΟΝ τέτοια πάχητα δεν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια σε πλάνη+ξεχονδριστήρα, θα γίνουν κομμάτια, και ιδίως αν είναι και σγουρά ξύλα. Είχα τολμήσει και έβγαλα δούγιες αλλά έπαιζα την τύχη μου, Σου προτείνω να φτιάξεις τριβείο τυμπάνου, και να πάρεις και την πλάνη+ξεχονδριστήρα αν θέλεις να περάσεις ένα χοντρό μακρύ και φαρδύ ξύλο, που θα το έχεις κάνει πλανιά-γωνιά στο μηχάνημα και τις άλλες δύο μεριές από κάτω δηλαδή ξεχόντρισμα, για να πλανίσουμε(πρώτα πάντα) και κόψουμε δούγιες και πλαινά και  κολάτζες, χρειαζόμαστε δυνατά μηχανήματα, δεν ξέρω από ηλεκρολογία κ.τ.λ. όμως πρέπει να είναι δυνατά και βαρέως τύπου αν είναι δυνατόν,και έπειτα να φτιάξουμε ένα τριβείο τυμπάνου με βοήθεια ή αν ξέρουμε μόνοι μας για να λεπτένουμε ότι θέλουμε, δες εδώ ας πούμε άλλοι φίλοι του φόρουμ τι έχουν φτιάξει.
Παράθεση
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3991.0
...
Παράθεση
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3664.0
...
Παράθεση
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3758.0
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #118 στις: Οκτωβρίου 28, 2020, 09:57:56 πμ »
ο γιαλατζίτζουρας, με τα φιλετα κομπιλε και τριψιμοσιλεριασμενος.

σακατευτηκα απο τις 3 χαραματα, ειπανε κ οι γειτονες να κοιμηθουνε λιγο παραπανω σημερα δεν τους αφησα με τα χρατσα-χρουτσα.... ;D
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #119 στις: Οκτωβρίου 28, 2020, 10:20:15 πμ »
προχωρησα και το μπρατσο της γουαϊτ
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...