Διαστάσεις:
Το φέρον πλαίσιο με τα δοκάρια είναι 40Χ45 cm
Το τριβείο έχει ωφέλιμο πλάτος τριβής 25 εκατοστά. Η ανακλινόμενη τράπεζα είναι 26Χ47 cm και αποτελείται από δύο μελαμίνες 18mm εκάστη. Δυνατότητα για τρίψιμο μέχρι ύψος 4,5cm.
Απόσταση από άξονα του μοτέρ σε άξονα τυμπάνου 32cm.
Μοτέρ:
To μοτέρ μου το έδωσε ο αδελφός μου και προέρχεται από αποξήλωση συστήματος εξαερισμού. Πρόκειται δηλαδή για μοτέρ μεγάλου ανεμιστήρα στον οποίο δεν αναγράφονται στοιχεία ισχύος. Το μοτέρ αποδείχτηκε παραπάνω από επαρκές κατά το "ρεκτιφιέ" του τυμπάνου.
Κόστος:
Εκτός από τον άξονα, τα ρουλεμάν στήριξης και τις τροχαλίες, από ξύλα αγοράστηκαν μόνο τα δύο καδρόνια 4,5Χ9,5 cm. Τα υπόλοιπα ξύλα είναι από ρετάλια που υπήρχαν στο εργαστήρι ή στην αποθήκη. Άρα αυτά που αγόρασα για την κατασκευή υπολογίζω να είναι γύρω στα 50-60€ (δεν έχω κάνει λεπτομερή λογαριασμό, αν ενδιαφέρει κάποιο φίλο μπορώ να βρώ τις αποδείξεις). Ένα μεταχειρισμένο μοτέρ 1hp κοστίζει 50-60€. Καινούργιο 90-100€ (κινέζικο).
Θα πρέπει επίσης να φτιάξω ένα καπάκι για το τύμπανο για να βάζω σκούπα για την απορρόφηση της σκόνης.
Πρόβλημα:
Παρότι οι διαστάσεις είναι μαζεμένες, το βάρος της κατασκευής είναι αρκετά μεγάλο, προφανώς λόγω της υπερδιαστασιοποίησης των καδρονικών του φέροντος πλαισίου. Είπα να κάνω κάτι στιβαρό αλλά το παράκανα. Λόγω των δεκαετιών που έχω πλέον στην πλάτη και λόγω μέσης, έπρεπε να περιμένω ότι το βάρος θα ήταν πρόβλημα.
Πιθανές λύσεις:
1) Βάζω την κατασκευή σε δική της βάση (δείχνει απαγορευτική λόγω περιορισμένου χώρου)
2) Κόβω 10 πόντους από το κάτω μέρος του φέροντος πλαισίου (ιδιαίτερα τις τραβέρσες που θα ελαφρύνουν κατά 1-2 κιλά) και μικραίνω αντίστοιχα τον ιμάντα
3) Κάνω την κατασκευή modular. Αφαιρώ το τμήμα του μοτέρ (δηλαδή κόβω την όλη κατασκευή οριζοντίως στη μέση) και βάζω το μοτέρ πάνω από το τύμπανο σε δική του βάση που θα κουμπώνει με την βάση του τυμπάνου. Το μοτέρ με τη βάση του θα μπορεί να αφαιρείται ανεξάρτητα.
Η τελευταία λύση φαίνεται η καλύτερη αλλά να δούμε πως θα υλοποιηθεί.

Καλό βράδυ!