Σε τη είδος επισκευής πρέπει να λύσεις το μανίκι από το σκάφος χωρίς να καταστρέψεις το μανίκι;
όταν λέμε "πήρε από τάκο", όταν έχει χαλαρώσει η ένωση και θέλει αλλαγή. Ο Δεκαβάλας στη Θεσσαλονίκη λέει ότι είναι η πιο συχνή επισκευή που του ζητάνε (όχι σε δικά του όργανα, αυτό εννοεί, ότι κάνει καλή ένωση).
Και το πρόβλημα δεν είναι να μην καταστρέψεις το μανίκι, από τα δυο το μανίκι είναι που ξαναγίνεται πιο εύκολα, το ζήτημα είναι να μην καταστρέψεις τον τάκο για να το βγάλεις, γιατί εκεί πιθανόν να έχεις πράγματι "θέμα".
Όλα αυτά με καλή πρόθεση τα λέω, κι εγώ έχω κάνει μια τέτοια επέμβαση με καβίλιες γιατί δεν μου άρεσε το ξύλο του τάκου, δες τις φωτο στην απάντηση #1
http://www.luthier.gr/index.php?topic=3577.msg62545#msg62545άλλαξα μανίκι σε παλιό όργανο, το παλιό μανίκι βγήκε με ζέσταμα αλλά ο τάκος ήταν πολύ σαθρός και στο νέο μανίκι έβαλα και καβίλιες. Αυτό δεν μπορεί να βγει με ζέσταμα, ξέρω τι με περιμένει (ή όποιον άλλον ασχοληθεί):
Παρόλη την ενίσχυση στον τάκο εξακολουθούσα να μην αισθάνομαι σίγουρος για τον τάκο κι έτσι έβαλα και καβίλιες. Αν ποτέ χρειαστεί να βγει το μάνικο, θα βρίζω ολημερίς.