Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2019  (Αναγνώστηκε 28341 φορές)

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Μάρτιος 2019
« Απάντηση #150 στις: Μαρτίου 27, 2019, 09:23:53 πμ »
Βρέ παιδιά , ἐνῶ εἶστε καί οἱ δυό τόσο καλά καί μυαλωμένα , γιατί νά γίνη καυγᾶς γιά τό τίποτα κουβέντα στήν κουβέντα ;
Σᾶς θερμοπαρακαλῶ , μή συνεχίσετε αὐτό τό διάλογο , δέν θά φέρη τίποτε καλό . Γιά τό καλό ὅλων τό πρᾶγμα ἄς σταματήση ἐδῶ .

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
« Απάντηση #151 στις: Μαρτίου 27, 2019, 09:49:52 πμ »
Μπραβο Λαμπρο...συμφωνω απολυτα.
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #152 στις: Μαρτίου 27, 2019, 11:04:26 πμ »
Τι άκρη να βγάλεις ρε ζαρκαδα. Σου μπήκε μια "μύγα" . Σε ενόχλησε το "μπουζουξήδες" προσωπικά ενώ δεν είχε ούτε απαξιωτικό ούτε ειρωνικό ύφος.  Το γύρισες στο απόλυτο και γενικό ότι οι όλοι απαξιουν τα jig επειδή έτσι εσύ βολευεσαι . Ενώ χρησιμοποιείς jig . Και μηχάνημα να φτιάξω που κάνει την δουλειά από πείσμα θα το βγάλεις αχρηστο με ύφος 10 καρδιναλίων. Εσύ είσαι αυτός που το συνεχίζει και πετάς ειρωνίες . Αν αρχίσω και εγώ δεν θα σου αρέσει γιατί άλλο να νομίζεις ότι ειρωνευτικα και άλλο να το κάνω και θα το καταλάβεις πολύ καλά όταν το κάνω . Γιατί μπορεί να είμαι νέος στο φόρουμ και στο χόμπυ αλλά το μάτι μου κόβει και έχω διαβάσει σχεδόν όλο το φόρουμ.
Αγαπητέ SONGLESS καλύτερα άσε την δουλειά του καθενός να μιλήσει .Στην έκθεση θα έρθεις?

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #153 στις: Μαρτίου 27, 2019, 11:15:22 πμ »
Τι άκρη να βγάλεις ρε ζαρκαδα. Σου μπήκε μια "μύγα" . Σε ενόχλησε το "μπουζουξήδες" προσωπικά ενώ δεν είχε ούτε απαξιωτικό ούτε ειρωνικό ύφος.  Το γύρισες στο απόλυτο και γενικό ότι οι όλοι απαξιουν τα jig επειδή έτσι εσύ βολευεσαι . Ενώ χρησιμοποιείς jig . Και μηχάνημα να φτιάξω που κάνει την δουλειά από πείσμα θα το βγάλεις αχρηστο με ύφος 10 καρδιναλίων. Εσύ είσαι αυτός που το συνεχίζει και πετάς ειρωνίες . Αν αρχίσω και εγώ δεν θα σου αρέσει γιατί άλλο να νομίζεις ότι ειρωνευτικα και άλλο να το κάνω και θα το καταλάβεις πολύ καλά όταν το κάνω . Γιατί μπορεί να είμαι νέος στο φόρουμ και στο χόμπυ αλλά το μάτι μου κόβει και έχω διαβάσει σχεδόν όλο το φόρουμ.
Αγαπητέ SONGLESS καλύτερα άσε την δουλειά του καθενός να μιλήσει .Στην έκθεση θα έρθεις?
Θα γίνει Θεσσαλονίκη; Έτσι αλλιώς δεν έχω κάτι να παρουσιάσω . Αυτή που ετοιμάζω έχω σκοπό να είναι έτοιμη μέχρι 20 Απριλίου και θα την δώσω σε μαθητή .

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #154 στις: Μαρτίου 27, 2019, 11:22:07 πμ »
Θα γίνει Θεσσαλονίκη; Έτσι αλλιώς δεν έχω κάτι να παρουσιάσω . Αυτή που ετοιμάζω έχω σκοπό να είναι έτοιμη μέχρι 20 Απριλίου και θα την δώσω σε μαθητή .
Τα παιδια που το οργανώνουν θα μας πουν Το όργανο το παίρνεις απο  τον μαθητή και το επιστρέφεις.

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #155 στις: Μαρτίου 27, 2019, 04:49:42 μμ »
Ξεκινησα ενα σκαφακι απο ρεταλια που ειχα .μεχρι εδω ολα καλα απο της επομενες δουγες ζοριζουν τα πραγματα και μεχρι τωρα δεν τα καταφερνω .μου φεναιτε οτι η δουγα πρεπει να διπλασιαστη το πλατος για να μπορεσει να κανει το μπασιμο στην καμπυλη.και ενα jig!!!

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #156 στις: Μαρτίου 27, 2019, 06:21:38 μμ »
geo καλή αρχή....μια χαρά πάει μη μασάς. Εκμεταλλεύσου όλο το διαθέσιμο μέγιστο πλάτος που έχουν οι διαθέσιμες δούγες σου. Μάλλον θα χρειαστεί να ανεβάσεις λίγο το σημείο που θα συγκλίνουν στο σημείο της κολάντζας (να σταματάνε δηλαδή οι δούγες λίγο πιο ψηλά) και αφού πάρει την κλίση θα επανέλθεις ξανά σιγά σιγά στο σημείο που σταματάνε όλες. Δεν βλέπω καθαρά απ τη φωτογραφία πόσο ψηλά ή χαμηλά έχεις το σημείο σύγκλισης εκεί στην κολάντζα. Ίσως σε βοηθούσε να σκεφτείς οτι έχεις δύο μικρές σε πλάτος δούγες οι οποίες όταν ενωθούν θα μπορούσε να είναι μία....το φάγωμα της κάθε μιας ξεχωριστά για να ταιριάξουν στο καλούπι είναι διαφορετικό. Δεν ξέρω αν σε βοηθάω...είμαι σίγουρος θα το βρεις.

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #157 στις: Μαρτίου 28, 2019, 03:41:24 πμ »
Ευχαριστω γιαννη θα το κοιταξω .θα σε παρω τηλ.

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #158 στις: Μαρτίου 28, 2019, 10:52:52 πμ »
Καλημερα στην παρεα. Εβαλα μπρος ενα καλουπι για τζουρα. Μηκος27, πλατος 18 , βαθος 13.
Για την ωρα τα σχεδια εγιναν, κοπηκαν οι νομεις και κολληθηκαν στη θεση τους. Τωρα...τριψιμο ??? ???
cold comfort for change
did you exchange

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #159 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:05:34 πμ »
να βάλω κι εγώ το μπουζούκι με τη βέργα που προχωράει, έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θα βγει... βάρυνε αισθητά πάντως το μανίκι.

και μια "καλλιτεχνική" (τρομάρα μου) από το κομμωτήριο

[ Invalid Attachment ]

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #160 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:21:33 πμ »
Αληθεια Μανο, τι βαρος εχει μια βεργα. Προσπαθω να συγκρινω σε σχεση με το συστημα που κανω εγω με τα υαλονηματα.
Το μετρησα προχτες, ετσι απο περιεργεια και σε ενα κομματι μανικι 60εκατοστων και σε λουκι διατομης περιπου 0,6Χ1,5 εκ, μου πηρε υλικα 100 γραμμαριων.
cold comfort for change
did you exchange

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #161 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:23:14 πμ »
Αληθεια Μανο, τι βαρος εχει μια βεργα. Προσπαθω να συγκρινω σε σχεση με το συστημα που κανω εγω με τα υαλονηματα.
Το μετρησα προχτες, ετσι απο περιεργεια και σε ενα κομματι μανικι 60εκατοστων και σε λουκι διατομης περιπου 0,6Χ1,5 εκ, μου πηρε υλικα 100 γραμμαριων.
100 γρ. αφού στέγνωσε? πολλά μου φαίνονται. Η συγκεκριμένη βέργα (42 εκ.) ζυγίζει 170 γρ.

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #162 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:37:14 πμ »
Τελείωσα και το δεύτερο σκάφος εγω.... (Χωρίς βοήθεια....😂😂😂😂). 

Θυμήθηκα τα λόγια του ζαρκαδα...

( Μη μασάς αφού καταφερες και έκλεισες το πρώτο έτσι όπως είναι, το δεύτερο θα είναι πιο εύκολο, και το τρίτο αέρας.....)

Όντως ετσιειναι το δεύτερο καλύτερο, και το τρίτο ακόμα καλύτερο (έκανα και πειράματα....  Χάραξα δουγιες διπλάσιες σε πάχος, δεν είναι πολύ ευθεία  τα φιλέτα αλλά το επόμενο πιστεύω να είναι καλύτερο.)

Νικηφορος

• Sr. Member
« Απάντηση #163 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:37:53 πμ »
Δεν αλλαζει το βαρος με το στεγνωμα. Θα κοπει και ενα μερος του μανικου, καμμια δεκαρια εκατοστα... αρα μας μενουν 85 γραμ. περιπου. Αν , αντι για τη ρητινη με τα υαλονηματα ειχε ξυλο , θα ζυγιζε περιπου 30 γραμμαρια (φλαμουρι). Αρα βαραινει το ολο θεμα κατα 55 γραμμαρια. Δεν μου φαινεται κακο τελικα...
Γιατι τα λες πολλα, αν η βεργα ειναι 170;;
cold comfort for change
did you exchange

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #164 στις: Μαρτίου 28, 2019, 11:39:10 πμ »
[ Invalid Attachment ]
Τελείωσα και το δεύτερο σκάφος εγω.... (Χωρίς βοήθεια....😂😂😂😂). 

Θυμήθηκα τα λόγια του ζαρκαδα...

( Μη μασάς αφού καταφερες και έκλεισες το πρώτο έτσι όπως είναι, το δεύτερο θα είναι πιο εύκολο, και το τρίτο αέρας.....)

Όντως ετσιειναι το δεύτερο καλύτερο, και το τρίτο ακόμα καλύτερο (έκανα και πειράματα....  Χάραξα δουγιες διπλάσιες σε πάχος, δεν είναι πολύ ευθεία  τα φιλέτα αλλά το επόμενο πιστεύω να είναι καλύτερο.)

Tags: