Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούνιος 2018  (Αναγνώστηκε 13140 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούνιος 2018
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 21, 2018, 01:16:01 μμ »
εδώ και πολλούς μήνες έψαχνα κώνο για νέα resonator, σε κάπως προσιτή τιμή. Τελικά παρήγγειλα τον Μάιο έναν από Αμερική (27 USD) που ήρθε προχτές, αφού είχε εμπλοκή στα τελωνεία κτλ. Παρ'ολο που ο πωλητής είχε απέξω κολλημένη την απόδειξη, οι τελώνες δεν τον πίστεψαν - σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν ότι πολλοί κολάνε ψεύτικες αποδείξεις κτλ. Έτσι πλήρωσα + ΦΠΑ + 15 ευρώ πάγιο για την διαδικασία του εκτελωνισμού (εννοείται η απόδειξη ήταν η σωστή).
Τέλος πάντων, τέλος καλό - όλα καλά σκέφτηκα (παρά τις επιβαρύνσεις εξακολουθεί να είναι συμφέρουσα η τιμή).
Μέχρι χτες που άνοιξα το πακέτο -  ο κώνος έχει τσαλακωθεί  >:(.

Προφανώς λόγω της ανεπαρκούς συσκευασίας (ένα λεπτό σχετικά χαρτονένιο κουτί και μέσα ένα ... λαδόχαρτο), δείτε πως μας έστειλε τους κώνους ο προηγούμενος (από την Τσεχία, δυστυχώς δεν στέλνει πια), είχε κι από πάνω φελιζόλ

[ Invalid Attachment ]

εννοείται έστειλα mail και περιμένω. Άντε να δούμε.  :-[

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 21, 2018, 03:55:31 μμ »
καλα ξεμπερδεματα...  :-[
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 21, 2018, 05:30:04 μμ »
 :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Stergios_lutherie

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Αυτο που εχω διαθεσιμο
  • Αριθμός κατασκευών: 17
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 22, 2018, 04:10:31 μμ »
Μανο, για ρίξε μια ματιά κι' εδω https://www.befr.ebay.be/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=resonator+cone&LH_PrefLoc=2&_sop=15
Μακρυνή Κίνα. Κάποιες βδομάδες αναμονη αλλά χωρίς δασμους (τουλάχιστον εδώ στο Βέλγιο κάτω από 25-30 ευρω περνάνε έτσι σαν απλό ταχυδρομείο). Τώρα από ποιότητα... Αλλά δεν είναι παρά ένας αλουμινένιος κώνος ή έχει τίποτα παραπάνω που μου διαφεύγει?

Και με την ευκαιρία, αισθάνομαι μεγάλη τιμη! "Μετά και τις δουλειές του Stergios_craftopia, του Ιωσήφ, του Giovou κτλ. μου φαίνεται φτάνει ο καιρός που θα χαζεύω μόνο."

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 22, 2018, 05:17:21 μμ »
Έχω αγοράσει κι εγώ κώνο από Κίνα. Η ποιότητα δεν συγκρίνεται με τον τσέχικο που είχαμε πάρει παλαιότερα με το Μάνο.
Παρόλα αυτά η χρηματική διαφορά είναι πολύ σημαντική.
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 23, 2018, 02:37:11 πμ »
http://www.luthimate.fr/en/1031-resonator

Μάνο δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αυτό το σάιτ....Λέει οτι ο κώνος αυτός δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή αλλά ίσως ξαναφέρει αν σε ενδιαφέρει..ίσως μία ερώτηση να σε βοηθούσε καθώς είναι Γαλλία οπότε ούτε τελωνεία ούτε τίποτε.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 23, 2018, 02:22:30 μμ »
παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Το Γαλλικό site δεν το ήξερα, ευχαριστώ! το link αποθηκεύτηκε και θα το ψάξω περισσότερο.
Ο Τσέχικος ήταν πολύ καλή περίπτωση (Τσέχικοι και Ουγγαρέζικοι στην Αμερική πωλούνται από 150 USD +) αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη εταιρία άλλαξε πολιτική και δεν στέλνει, μόνο προς επισκευή στις δικές της κιθάρες.
Το θέμα με τους κώνους είναι οτι βρίσκεις εκατοντάδες τύπου spider, αρκετούς "τριπλούς" αλλά πολύ λίγους για biscuit που θέλω εγώ.
Ακόμα και σε ebay από Κίνα, δεν έχω πετύχει ΠΟΤΕ biscuit. Υπάρχει και το θέμα της ποιότητας που λέει ο ΚαΠα.
Αυτός τουλάχιστον ήταν και από Αμερική (όχι απαραίτητα η κατασκευή βεβαια, αλλά πάλι υπάρχει πιθανότητα) και biscuit. Αλλά έπεσα στην περίπτωση. Ακόμα βέβαια ο πωλητής δεν έχει απαντήσει, οπότε έστειλα και αίτημα (request) "επιστροφής αντικειμένου" στο ebay. Δεν ξέρω τι θα βγει, πρώτη φορά το κάνω.
Μακάρι να μπορούσε να επισκευαστεί αλλά είναι τόσο λεπτεπίλεπτο που δεν τολμάω να βάλω χέρι. Βέβαια αν δεν βγει άκρη με τον πωλητή, κάτι θα πρέπει να γίνει.

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 24, 2018, 10:13:29 μμ »
Συνεληφθη απ'το φωτογραφικο φακο,αγνωστου ταυτοτητος αντικειμενο,να κρυφοκοιτα τζουρα,τη στιγμη που απολαμβανε τα πολυαναμμενομενα χαδια του Νο 120..
 Συμφωνα με πληροφοριες,το ιδιο αντικειμενο, ειχε εντοπιστει μπαταρισμενο! πριν το αγωνα Ιαπωνια-Σενεγαλη,προφανως λογω επεισοδιων,που ξεκινησαν απο μια ρωσικη μορσα.. 8)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 25, 2018, 06:59:42 πμ »
 {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 25, 2018, 09:38:55 πμ »
Καλημέρα, μια άσχετη ερώτηση, χάζευα στο διαδίκτυο για μπουζούκια και έπεσα στην σελίδα γνωστού κατασκευαστη που έχει ένα τετραχορδο με μήκος σκάφους 39 εκ και πλάτος 30 εκ και βάθος 18εκ , μήκος κλίμακας 67εκ, λογικά το μεγάλο μήκος του σκάφους  σε σχέση με την κλίμακα έχει παρασύρει την ενωση του σκάφους με το μανίκι στο 16ο- 17ο ταστο. Επειδή έχει αναφερθεί εδώ μέσα πολλές φορές για ενωση στο 18ο ταστο ποια η γνώμη σας για το συγκεκριμένο?  Σκεφτόμουν να φτιάξω σκάφος με παρόμοιες διαστάσεις για ένα τρίχορδο εδώ και καιρό  αλλά για να βάλω την ενωση στο 18ο ταστο έπρεπε να κάνω την κλίμακα 69εκ οπότε το είχα άφησει στην άκρη.  Το ξέρω ότι μπορεί να έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλά  η ενωση στο 17ο ή και λίγο ποιο μπροστά θεωρείτε ότι είναι λάθος και γιατί? 
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 25, 2018, 09:53:59 πμ »
συνήθως η ένωση είναι στο 18ο στα τρίχορδα με 68 κλίμακα και στο 17ο στα τετράχορδα με 67. Αυτό που έχει συζητηθεί εδώ είναι η απόσταση (για κάθε επιλογή) που προκύπτει μεταξύ καβαλάρη και χορδοκράτη, ανάλογα με το μήκος του σκάφους. Ο vasvasilis αναφέρει ότι επιλέγει τα μεγέθη έτσι ώστε οι χορδές εκεί (από καβαλάρη ως πίσω) να έχουν τέτοιο μήκος που να συντονίζουν σε συγκεκριμένες νότες. Δυστυχώς δεν θυμάμαι όμως σε ποιο ποστ ακριβώς, θέλει ψάξιμο. Ο Γιώργος χ. έχει ψαχτεί με αυτό το θέμα, αν δει τη συζήτηση υποθέτω θα συνεισφέρει.

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 25, 2018, 01:48:47 μμ »
Καλημέρα! Εγώ τελείωσα το μπαγλαμαδάκι που είχα στην άκρη τόσο καιρό...
Η κατασκευή είναι για λογαριασμό ενός φίλου, με τα αρχικά του στο καράολο.
Είναι ο πρώτος μπαγλαμάς που έχω φτιάξει, οπότε τα λάθη είναι πολλά...

Σκαφος: καρυδια
Καπακι: κεδρος Καναδα
Μπρατσο: φλαμουρι με κοντρα εβενο
Καραολο: φλαμουρι με επενδυση ζεμπρανο και παλισσανδρου
Τα αρχικα του ιδιοκτητη είναι απο φυσικο οστρακο mother of pearl

[ Invalid Attachment ]

και λίγο απ τον ήχο του.... Σόρυ για το παίξιμο, είναι ότι πρόλαβα να μάθω απ την πέμπτη που του έβαλα χορδές...   :D :D :D

https://youtu.be/o7fZb9yAXx4

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 25, 2018, 02:11:11 μμ »
κούκλος είναι! και πολύ μ' άρεσε ο ήχος! αντε και εις ανώτερα

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 25, 2018, 02:18:39 μμ »
Μάνο καλά ξεμπερδέματα με τον κώνο..
Εμένα μου έχει τύχει μία δύο φορές ελλατωματικό προϊόν απο ebay και πραγματικά βλαστήμησα...
Κράτα φωτογραφίες από τη συσκεασία και γενικώς το unboxing για να μπορείς να αποδείξεις στο ebay και στον πωλητή ότι δεν φταις εσύ...
Αν στο αντικαταστήσει, λάβε υπόψη ότι θα πληρώσεις (το απεύχομαι) τελωνείο 2η φορά...
Γενικά οι αγορές απ' έξω θέλουν γερό στομάχι...
Όταν αγοράζουμε πράγματα από το εξωτερικό ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ τραβάμε βίντεο unboxing για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο... αν δεν δεχτεί ο πωλητής να κάνει αντικατάσταση ή full refund, τότε αναλαμβάνει το ebay να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και τα βρίσκουν αυτοί μεταξύ τους...

Τεράστιος μονόλογος, αλλά κάπου έπρεπε κ εγώ να τα πώ....   ??? ??? ???

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 25, 2018, 02:19:33 μμ »
Ευχαριστώ Μάνο!

Tags: