μπραβο ιωσηφ, καμπανα το πας!
ολοι στα βαθη της ψυχης μας ειμαστε luthierguitarteam 
στην θεση σου θα εκανα το εξης:
θα αφηνα στην ακρη το πλατοπλαϊνο, θα εφτιαχνα το μανικακι+ το καπακι, θα τα κολουσα με την κλιση που θα ηθελα, και μετα θα χαραζα εδω
[ Invalid Attachment ]
και την επομενη μερα θα το κουμπωνα απο πανω το συστεμ πλατης, ετσι δεν θα γινει και λαθακι οσο αφορα την περασια του μανικου ως προς το καπακι.
βεβαια οπως ειπα και πιο πανω , αυτα ειναι η γνωμη του γραφοντος
Καλά τα λες Στέλιο και από τα λίγα που έχω δεί, κάπως έτσι όπως τα γράφεις υποθέτω πως είναι και η σειρά των εργασιών σε μια κλασσική κιθάρα. Σε αδρές γραμμές
αν το κατάλαβα ( αρμονικό καπάκι + μάνικο "ξαπλωμένα" ανάποδα στη solera , τα κολλάμε , φτιάχνουμε τα παλαϊνά , τα κολλάμε , φτιάχνουμε την πλάτη , την κολλάμε )
Ολα καλά ... αλλά για να βρω την "σωστή" κατάλληλη κλίση του μάνικου ,
που θα ήθελα νομίζω πως θα πρέπει πρώτα να φτιάξω μάνικο, ταστιερα, τακούνι, καπάκι , να μην τα κολλήσω , απλά να τα "προσαρμόσω" στο πλατο-πλαϊνό σετ , να δω , να μετρήσω και να διορθώσω όπου χρειάζεται για την καλή εφαρμογή μεταξύ τους.
Αν τα πράγματα δείχνουν , ας πούμε , αποδεκτά, τότε να μετρήσω (και σύμφωνα με τις απαντήσεις #41 και #42 του Μάνου ) να βρω πόση κλίση θα πρέπει να δώσω στο μανίκι ...
Σωστά ; Λάθος ; Τι δεν έχω καταλάβει ;

...
... γιατί έχω ρίξει στο λιοτρίβι το κουκούτσι μυαλό που μου έμεινε, μήπως και βγάλει λάδι ...