Παύλος - Ζαρκάδας: εγγύηση
.....
κιθαρονίου συνέχεια:
το καμάρωμα: σκάλα, όλα παράλληλα, ο καβαλάρης ("κολυμπητός", όχι κολλητός) θα "κάτσει" - διόρθωσης (compensation) συμπεριλαμβανομένης - περίπου 15 μμ από το καμάρι, πάνω στην ενίσχυση. Τα καμάρια βασίζονται όπως είπα στο Γερμανικό κιθαρόνι (ε βέβαια κάνω και τις επεμβάσεις μου, θα δείξει).
Τα καμάρια γενικά τα αποτυπώνω παίρνοντας το καλούπι τους με αυτό το υλικό (στα βιβλιοπωλεία) που είναι σαν πλαστελίνη αλλά στερεοποιείται. Εδώ ένα από άλλη κιθάρα
και το καπάκι από μπροστά να το βλέπω να χαίρομαι...
τελικά για ροζέτα έβαλα έναν άλλον καπλαμά με ωραία νερά που μ' άρεσε, στην επόμενη με το κυπαρίσσι μάλλον θα βάλω αυτήν με το zebrano

και η κόλληση του καπακιού: πρώτη φορά στάθηκα τυχερός σε κάτι που δεν είχα προσέξει (δυο λάθη έκαναν ένα σωστό). Βαρέθηκα να φτιάξω κόντρες με βίδες εσωτερικά στα πλαϊνά και είχα βάλει πηχάκια χιαστί. Σκεφτόμουν λοιπόν "εν τάξει η πλάτη, τώρα πως θα κολλήσω το καπάκι χωρίς να μου γυρίσουν προς τα μέσα τα πλαϊνά μόλις βγάλω τα πηχάκια?" μάλιστα συζήτησα και με τον ΚαΠα και τελικά αποφάσισα να τις φτιάξω τις κόντρες. Πριν τις βάλω, σκέφτομαι "δεν μετράω χωρίς τα πηχάκια να δω τι γίνεται" και για καλή μου τύχη (προφανώς είχα βάλει τυχαία τα πηχάκια σε "κατάλληλες" θέσεις και πίεζαν μονόπαντα τα πλαϊνά με αποτέλεσμα να στενεύει το σκάφος στο καπάκι και όταν τα 'βγαλα ήρθαν εκεί που ήθελα) χωρίς πηχάκια όλα ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε με ακρίβεια μισού χιλιοστού (μήκος, πλάτη πάνω καμπάνας και μέσης) - με μοναδική εξαίρεση την κάτω καμπάνα που θα είναι περίπου 1,2 χλστ. στενότερη μπροστά.
Ε, για μένα αυτό "περνάει".
Κόλλησα λοιπόν το καπάκι - και σχεδόν αμέσως το ξεκόλλησα. Το λάθος: χωρίς τις εσωτερικές κόντρες να πιέζουν το σκάφος πάνω στο καλούπι, σφίγγοντας με το λάστιχο το σκάφος υποχωρούσε χιλιοστό το χιλιοστό όλο και βαθύτερα "μέσα" στο καλούπι (όπου ήταν οι βίδες που περνούσα το λάστιχο) - με αποτέλεσμα στο τέλος το καπάκι να "φιλήσει" το καλούπι και μια πολύ χαλαρή κόλληση που σε κάποια σημεία είχε και χαραμάδες.
ξανά έξω, καθάρισμα - τρίψιμο στο radius και αυτή τη φορά έβαλα το radius disk από κάτω, στερεώνοντας το καλούπι απάνω του ώστε το σκάφος να πατάει στο disk και να μην μπορεί να μετακινηθεί σε σχέση με το καλούπι. Ευτυχώς είχα και γαντζάκια κατάλληλα (αυτά γίνονται περί τις μιάμισυ τα ξημερώματα) και αυτή τη φορά κόλλησα πολύ καλά.
[ Invalid Attachment ]