Μπραβο Μανο! Ξεχασα να σου δωσω την λαμαρινα που βαζω απο την πανω μερια... Αλλα βλεπω ολα πηγαν καλα. Ειδες ευκολια το "μηχανημα"; Ποια γκαζακια - φλογιστρα και δουλεια στο χερι με το ματι...
δεν πειράζει, είχα φροντίσει να έχω δύο λαμαρίνες. Ούτως ή άλλως την επάνω δεν την χρησιμοποίησα στα τελικά "γυρίσματα". Την είχα βάλει στην αρχή σε δοκιμή (ίδιο ξύλο, άλλο δέντρο: καρυδιά). Το "δοκιμαστικό" δεν στέγνωνε με τίποτα - δεν ξέρω σε τι οφείλεται (από το ίδιο κομμάτι είχα κόψει και ντούγες που γύρισαν κανονικά) και έμεινε κάπως "ελαστικό" (βέβαια εκείνο δεν το "σκότωσα" όπως πολύ παραστατικά είπε ο stelios). Έτσι στο τελικό γύρισμα δεν το έβαλα και όλα πήγαν ρολόϊ. Πραγματικά, απίστευτη ευκολία σε σχέση με τα αχλαδόσχημα.
Γλυκάθηκα που λες κι έχω και κάτι κυπαρίσσια μούρλια (χορηγία κι αυτά του john 2004), λέω να τα γυρίσω τουλάχιστον αλλά πρέπει να 'αδειάσει" το καλούπι να τα χώσω μέσα, και την πάω όσο γρήγορα μπορώ την κατασκευή να "κλείσει" το σκάφος. Σήμερα λέω να τρίψω στους δίσκους.
Ερώτηση: τον πάνω τάκο (που είναι κοντύτερος) τον κατεβάζεις στο επιθυμητό ύψος
πριν αρχίσεις το τρίψιμο ή γέρνεις κατάλληλα το δίσκο (ή το σώμα της κιθάρας ?)
Ποσα χιλιοστα τα εχεις τα πλαινα;
1,8 και λέω την πλάτη (τέσσερα κομμάτια παρακαλώ, ένεκα η ανέχεια) για 2-2,2.