Αποστολέας Θέμα: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...  (Αναγνώστηκε 22687 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 06, 2016, 09:37:04 μμ »
η γομαλακα οταν λες ετοιμη τι εννοεις;
αγορασμενη π.χ. λιμπερον ετοιμη προς χρηση;
ή την εχεις φτιαξει απο παλαια;

σκετες οι νιφαδες θελουν ψυγειο, οπου κραταν χρονια, εκτος ψυγειου κραταν λιγους μηνες.
οταν εχεις κανει την αραιωση (με οινοπνευμα) και την εχεις σε ενα γυαλινο βαζο (που δεν παιρνει αερα), επισης κρατα χρονια χωρις να χαλασει, και εκτος ψυγειου.

οσο για την αλλη "ετοιμη" (π.χ. λιμπερον) αν εχει ηδη ανοιχθει απο παλαια, εχει και αυτη λιγους μηνες ζωης.

τωρα η δοκιμη που εκανες για να δεις οτι "γυαλιζει" πρεπει να ειναι σουπερ-ντουπερ τριμενο ως ψιλα νουμερα το ξυλο, και να κανεις αρκετες "συνεδριες"...με μια σταγονα δεν κανεις-βλεπεις τιποτε...
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 08, 2016, 07:26:33 πμ »
Καλημέρα Στέλιο....ναι την έχω φτιάξει από παλιά ,εδώ και 2 χρόνια και την έχω κλειστή ,σφραγισμένη, στο ψυγείο...καλή μου φαίνεται ...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΟΙ ΛΕΠΙΑ.,...ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΓΕΙΟ????????????

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 08, 2016, 11:40:06 πμ »
την γομαλακα οταν δεν την εχεις φτιαξει με το οινοπνευμα της, (ειναι δηλ νιφαδες-λεπια-κοκκοι κλπ, οπως την αγορασες) τοτε θελει ψυγειο
εκτος ισως απο δυο...

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 08, 2016, 01:33:02 μμ »
...και ενω είμαι στον πάγκο μου με το ούτι και το γυαλοχαρτίζω ..φτάνοντας μέχρι και 1500 γυαλόχαρτο...πάω να κάνω κάτι ..που με φώναξε η σύζυγος....και με ένα ψεκαστήρι να ψεκάσω σε μια επιφάνεια....ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΙΤΣΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΉΓΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΥΤΙ ....ΗΛΙΕΛΑΙΟ......ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.......ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?????με το λουστράρισμα θα φύγουν όλες αυτές οι πιτσιλιές???????για την ώρα έβαλα ταλκ ....να ανησυχώ ????

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:14:12 μμ »
Φίλε STRIKER , τό ἡλιέλαιο , σάν λάδι πού εἶναι , εἶναι ἔμμονο , δηλαδή δέν ἐξατμίζεται εὔκολα . Ἀπ' τήν ἄλλη , τό ἀλουστράριστο ξύλο εἶναι ἀπορροφητικό , καί ἡ ἀπορροφητικότητά του ἐξαρτᾶται ἀπό τό πόσο σκληρό ἤ μαλακό εἶναι . Ποῦ ἔπεσε τό λάδι ; Ἄν ἔπεσε στό καπάκι θά ἀπορροφηθῆ βαθύτερα ἀπό ὅτι ἄν ἔπεφτε σ' ὁποιοδήποτε ἄλλο μέρος . Ἴσως τό τάλκ ἀπορροφήση ἕνα μέρος τοῦ λαδιοῦ . Μέ τό γυαλοχαρτάρισμα μπορεῖ νά φύγη , ἀλλά θά λεπτύνη τό ἤδη στό σωστό πάχος σημεῖο ἐκεῖνο .
Κατά τή γνώμη μου , εἶναι καλύτερα νά περιμένης χωρίς νά τό λουστράρης μέχρι νά ἐξατμιστῆ τό λάδι . Μπορεῖ νά εἶναι ἔμμονο ὑλικό , ἐξατμίζεται ἀργά , ἀλλά ἐξατμίζεται . Δέν ξέρω πόσον καιρό θά περιμένης . Ἀλλά αὐτό δέν σέ ἐμποδίζει νά τό ἀρματώσης καί νά παίξης , ἄς εἶναι καί λαδωμένο !!!
Καί ὅταν πιά χαθοῦν οἱ λεκέδες , τό λουστράρεις .
Ἄκουσε ὅμως καί ἄλλες γνῶμες . Νομίζω ὅμως ὅτι δέν ὑπάρχει λόγος ἀνησυχίας .

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:17:52 μμ »
Λαμπρο...να'σαι καλά ρε φίλε.....στο σκάφος είναι τα σημάδια...το είχα ανάποδα...

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 08, 2016, 02:58:15 μμ »
Φίλε STRIKER , τώρα πού τό ξανασκέφτομαι , ἄλλαζε τό τάλκ κάθε μέρα , ἴσως τό ἀπορροφήση γρηγορώτερα , εὐτυχῶς πού εἶναι στό σκάφος ...
Σέ ρώτησα ἄν παίζεις , ἐπειδή παίζω ταμπουρᾶ μέ δοξάρι ( ὄχι φυσικά μέ πολλές ἀπαιτήσεις ) ἔλεγα μήπως συμφωνήσουμε κάποιοι πού παίζουμε παραδοσιακά ὄργανα , νά ἑτοιμάσουμε ἕνα - δύο κομμάτια πού θά συμφωνήσουμε , ὥστε νά τά παίξουμε τοῦ χρόνου , πρῶτα ὁ Θεός , στήν ἔκθεση μέ μιά ἐπί τόπου προβίτσα , νά ἀκουστοῦν καί αὐτά τά ὄργανα . Ἄν συμφωνεῖς , θά χαρῶ νά τό προσπαθήσουμε . Ἀλήθεια ποῦ μένεις ; Ἐγώ στή Θήβα .

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 08, 2016, 03:12:16 μμ »
Φίλε μου Λάμπρο ...μετά χαράς....θα το κανονήσουμε κσι γιατί όχι....ωραίο ακούγεται και ωραιότερο αν το κάνουμε....εγώ είμαι στο Αγρίνιο ..!!!

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 09, 2016, 01:36:21 μμ »
’Αγαπητέ φίλε STRIKER , καλημέρα . Ἀφοῦ μετά χαρᾶς συμφωνεῖς , θά τό ὀργανώσουμε .
Ἔλεγα νά ποῦμε καί σέ κάποιους ἀκόμα , κάποιον μέ πολίτικη λύρα , κάποιον μέ κρουστό ( μπεντίρ , τουμπελέκι ) , κάποιον μέ νέϊ , κάποιον μέ κανονάκι ( ζητῶ πολλά ε ; ) . Ἐν πάσει περιπτώσει , ὅποιος βρεθεῖ .
Νομίζω ὅτι ἀπό ἐδῶ καί πέρα , καλό θά ἦταν νά ἐπικοινωνοῦμε μέ προσωπικά μηνύματα , γιά νά μήν κουράζουμε καί τά ἄλλα μέλη . Ὁ ἀριθμός τοῦ τηλεφώνου μου εἶναι 6972 292040 .
Ἄν καί σύ γνωρίζεις κάποιον ἀπό αὐτούς πού προανέφερα ἤ πού νά παίζει καί διαφορετικό ὄργανο κατά τήν κρίση σου ταιριαστό , πρότεινέ τον καί ἐνημέρωσέ με .
Τό νά δημιουργηθῆ μιά μικρή ὀρχηστρούλα ἀπό μακρυά γιά καναδυό κομμάτια , δέν τό βρίσκεις γοητευτικό ;

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 09, 2016, 02:17:26 μμ »
...και βέβαια μια χαρά ακούγεται...ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας η απόσταση ...αλλά ...δεν πειράζει ...θα βγαλουμε δυο τρία κομματάκια και θα τα πούμε σε μελλοντική συνάντηση...!!!
6977350794....εδώ και το δικό μου τηλ

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 12, 2016, 08:10:40 μμ »
ρε παιδιά....ελαφρόπετρα σκόνη...που θα βρώ....;;;;;;;;

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
εκτος ισως απο δυο...

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 13, 2016, 05:12:42 μμ »
Κάτι που κανω εγώ γιατί ακόμα δεν αξιωθηκα να βρω πουδρα ελαφρόπετρας είναι να κλείνω τους πόρους με κόκκαλο σούπας.αφού πρώτα το κάνω σκόνη.
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο αλλά δουλεύει

Να πω και εγώ ότι η δουλειά σου είναι φοβερή, παρακολουθώ την κατασκευή σου και φυσικά περιμένω να το ακούσω.
Μαζεύω και εγώ πληροφορίες για ουτακι.κάποια στιγμή πρέπει να το βάλω μπρος :)

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 22, 2016, 03:45:06 μμ »
βοήθεια χωριανοί....κοιτάτε τι μαλακία έγινε....τι θα κάνω ????πως θα το διορθώσω τώρα αυτό...το έχω περάσει 5-6 χέρια γομαλάκα ..και τριβω και τρίβω.....η μαλακία του πρωτάρη    ....ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΆ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 22, 2016, 08:09:48 μμ »
βοήθεια χωριανοί....κοιτάτε τι μαλακία έγινε....τι θα κάνω ????πως θα το διορθώσω τώρα αυτό...το έχω περάσει 5-6 χέρια γομαλάκα ..και τριβω και τρίβω.....η μαλακία του πρωτάρη    ....ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΆ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....

Δεν γνωρίζω κάτι για να σε βοηθήσω , αλλά χαλάρωσε, κάνε λίγο υπομονή , πρέπει να είναι από εκείνα προβλήματα που λύνονται , δε μπορεί οι φίλοι εδω πέρα να σε αφήσουν έτσι ... τώρα ακόμα λείπουν πολλοί ... κάτσε να επιστρέψουν  :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Tags: ουτι