Αποστολέας Θέμα: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...  (Αναγνώστηκε 22691 φορές)

STRIKER

• Full Member
Απ: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 19, 2016, 10:11:55 πμ »
Σε ευχαριστώ Μήτσο....κλίση ναι έδωσα μια μικρή ...ούτως ώστε να έχω υψομετρική διαφορά 6μμ στον καβαλάρη...τον οποίο ...τον αγόρασα 10 ευρω από ebay...τον είδα και μου έκανε κλικ...
Τώρα...λες να τον στοκάρω με ξυλόστοκο και να ανοίξω ξανά σωστά τις τρύπες...λες να μην έχω πρόβλημα???

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 19, 2016, 10:26:05 πμ »
και οι οδοντογλυφίδες ίσως να ήταν καλή λύση.........πάρε καλές ξύλινες, διαμόρφωσέ τις ώστε να μπουν στις τρύπες, κόλλησέ τις, κάλυψε τα κενά με σκόνη απ' το ίδιο ξύλο και κόλλα, και ξανατρύπα.........τώρα βέβαια ρώτα και κάποιον που να ξέρει περισσότερα, ίσως σου δώσει κάποια καλύτερη λύση.....καλά τελειώματα και περιμένω να το ακούσω!!!!

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 19, 2016, 11:10:08 πμ »
με δράπανο (ή dremel) τρύπησες  ?
αν δεν έχεις κάποια διάταξη να τρυπάς κάθετα (δράπανο πάγκου ή βάση για το δράπανο χειρός ή το dremel) είναι λίγο δύσκολο να σου βγούν όλες σωστά...
Δεν ξέρω πως είναι ο καβαλάρης του ουτιού (αν έχει γωνία η τρύπα). Για καβαλάρη κιθάρας, μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες να τρυπήσω με ελεύθερο χέρι και να είναι όλες παράλληλα και στοιχισμένες, εγώ κάνω αυτό - αλλά με το δράπανο σε βάση:

[ Invalid Attachment ]

στερεώνω με ταινία διπλής όψης τον καβαλάρη πάνω σε έναν τάκο με μια πλευρά κομμένη λοξά (όσο η γωνία που θέλω να έχει η τρύπα σε σχέση με το καπάκι) και τρυπάω "από πάνω", από την πλευρά που θα "βλέπει" προς το μάνικο δηλαδή, εκεί που ενδιαφέρει να είναι όλες οι τρύπες "περασιά" σε μια γραμμή.
Κάτι πρέπει να σκεφτείς να σταθεροποιήσεις το δράπανο (ή το dremel) και να κινείς κάτι από τα δύο (ή τον καβαλάρη ή το δράπανο / dremel) παράλληλα για να σου βγούν όλες παράλληλες (είναι και πολλές).

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 19, 2016, 11:21:11 πμ »
Ωραίος Μάνο....η μαλακία είναι ...που θεώρησα ..πως τόχω....χαχαχαχα....με το χέρι στον αέρα....αν είναι δυνατόν

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 21, 2016, 08:41:34 πμ »
υπαρχει καποιος Ασμιρ στο facebook  που φτιαχνει μονο τετοια......καβαλαρηδες, ροζετες σκαφη κλπ. νομιζω στα Λιοσια. Τραβα παρε εναν ετοιμο να κανεις τη δουλεια σου
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 21, 2016, 09:34:50 πμ »
Κώστα...είσαι ,για ακόμη μια φορά ...ΑΡΧΟΝΤΑΣ φίλε...να΄σαι καλά..!!!

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 03, 2016, 01:59:27 μμ »
Ερώτηση....Το καπάκι και την ταστιέρα ,στο ΟΥΤΙ....τα λουστράρουμε ??????...λίγο ,πολύ .καθόλου??????????????

και δεύτερο...στο καράολο...όταν λουστράρω...τις τρύπες για τα κλειδιά ,να τις καλύψω η να λουστράρω ελεύθερα...?????????
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2016, 02:19:25 μμ από STRIKER »

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 03, 2016, 03:08:14 μμ »
Σχεδόν έτοιμοοοοοοοοο..... {celebrate009} {celebrate011} {celebrate018} {music015} 

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 04, 2016, 09:41:51 μμ »
μην λουστραρεις καθολου καπακι και ταστιερα.Τις τρυπες ναι να τις καλυψεις
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 04, 2016, 11:38:33 μμ »
Νασαι καλά ρε Κώστα....σε ευχαριστώ πολύ φίλε..!!!!

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 05, 2016, 03:36:39 μμ »
Φίλε STRIKER πολύ ὡραῖο τό οὔτι !!!! Παίζεις μήπως ;
Τα κλειδιά γιά νά μήν ξεσφίγγουν ὅταν οἱ χορδές εἶναι κουρδισμένες , ἀλλά καί γιά νά στρίβουν εὔκολα σάν νά γλιστροῦν , κάνε ἕνα μεῖγμα τάλκ μέ κοπανισμένη μαστίχα Χίου ἤ θυμίαμα ( λιβάνι ) πού θά τά κάνης πολύ λεπτά σάν τό τάλκ σέ ἕνα πολυμίξερ δουλεύοντας μέ τό ἐξάρτημα πού θρυματίζει ξηρούς καρπούς , τά κάνει σκόνη !!! Σ' αὐτό τό μεῖγμα βουτᾶς τό κλειδί καί μετά τό βάζεις στἠν τρύπα του .
Τό τάλκ τά κάνει νά γλιστροῦν , ἐνῶ ἡ ρητίνη ( μαστίχα ἤ λιβάνι ) , τά συγκρατεῖ νά μήν ξεσφίγγουν .
Καλό εἶναι , πρίν τυλίξεις τήν χορδή σέ κάθε κλειδί , νά στρίψης ἀρκετές φορές τό κάθε κλειδί στήν τρύπα του ( καί μόνο σ' αὐτήν πού θά εἶναι γιά πάντα ἡ δική του ) γιά νά πάρη τήν θέση του νά " βυζάξη " ὅπως λένε . Τό κλειδί , σάν πιό σκληρό , θά ἀναγκάση τό πιό μαλακό ξύλο τοῦ καράολου νά ὑποχωρήση , καί θά διορθωθῆ ἔτσι καί κάποια τυχόν ἀτέλεια στήν κωνικότητα τῆς τρύπας .
Καλή συνέχεια !!!

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 05, 2016, 09:20:04 μμ »
Λάμπρο σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ...θα τις ακολουθήσω...σωστά...το κάθε κλειδί στην δική του τρύπα...ήδη τα έχω αριθμίσει και το καθένα στη θέση του ...γιατί τα έβγαλα για να λουστράρω...και τα έχω με αυτοκόλητο το καθένα με τον αριθμό του.....το πρώτο που ρώτησες ..ναι παίζω τα τελευταία 4 χρόνια και μου αρέσει τρελά....μην φανταστείς πως είμαι και κανένα βιρτουόζος ..αλλά για μένα ...είμαι απολύτως ικανοποιημένος ..μη σου πω τρελαμένος...να είσαι καλά και εσυ και όλοι εδώ μέσα με τις συμβουλες τους,εμένα με παν πολλά βήματα μπροστά...!!!!

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 06, 2016, 09:39:57 πμ »
Νέα ερώτηση......έχω γομαλάκα ...έτοιμη..2 ετών...την είχα κάνει τότε ..την ξαναρχησιμοποίησα σε ένα μπαγλαμαδάκι....και την διατηρώ στο ψυγείο.....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΩΡΑ??????????    ή θα μου χαλάσει την μέχρι τώρα προσπάθεια...!!!

Garafil

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελιά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 06, 2016, 11:10:40 πμ »
Φίλε STRIKER κάνε δοκιμή σε ένα κομμάτι τζάμι ρίξε μια σταγόνα. Αν σε πέντε λεπτά στεγνώσει είναι καλή αν όχι τότε πρέπει να φτιάξεις νέα. Γενικά καλό είναι πάντα να κάνεις μια δοκομή σε ένα κομμάτι ξύλο πρώτα και μετά να εφαρμόσεις πάνω στο όργανο.

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 06, 2016, 12:05:24 μμ »
...ωραίο αυτό....θα το δοκιμάσω..αν και μια πρώτη δοκιμή,έκανα σε ένα ίδιο ξύλο,σαν αυτό από το ούτι ...και να σου πω ...ήταν σαν να μην έβαλα καθόλου...έβαλα και δεύτερο χέρι ...και σχεδόν πάλι το ίδιο...βέβαια ,ήταν σκούρο το ξύλο και δεν το είχα περάσει καθόλου με γυαλόχαρτο και δεν μπορούσα να δω καλά ...για να δοκιμάσω αυτό με το τζάμι....

Tags: ουτι