Αποστολέας Θέμα: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...  (Αναγνώστηκε 23244 φορές)

ανεμελος

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Απ: Προσπάθεια κατασκευής ΟΥΤΙ...
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 11, 2016, 03:20:48 μμ »
...συνεχιζω...
στις κατασκευες μου ,βαζω κοινο χρωματιστο χαρτονι  200γραμ. κομενο σε μακροστενο τραπεζιο σχημα  με ελαχιστη titebond και με πολλη υπομονη πιεζοντας ελαφρα με το δαχτυλο το "στρωνω" συμμετρικα  στο εσωτερικο του σκαφους.
...ελπιζω να βοηθησα {celebrate008}...ευχομαι καλη συνεχεια!!!

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 11, 2016, 05:36:52 μμ »
Για την ενίσχυση των δουγων εσωτερικά πήγαινε σε ενα μαγαζί με ειδη ραπτικής και αγόρασε 2 μέτρα έξτρα φορτ είναι μια λωρίδα ύφασμα σκληρό και βγαινει σε διαφορα χρώματα. Κολας με ξυλοκολα ,αυτό τουλαχιστον κάνω εγώ στα μπουζουκια.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 13, 2016, 07:43:23 πμ »
...παίδες ..είστε θησαυρός...σας ευχαριστώ πολύ πολύ...οι απαντήσεις σας είναι και άμεσες και ευστοχες ...να είστε καλά...

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 13, 2016, 03:13:54 μμ »
...και οι ερωτήσεις πέφτουν σαν το χαλάζι......μιας και είναι ακόμη ανοιχτό το σκάφος και πρίν φτάσω να το κουπώσω....ΤΙ ΜΑΓΝΗΤΗ ΝΑ ΒΑΛΩ;;;;;;;...αυτόν θέλω που μπαίνει από την μέσα πλευρά στο πίσω μέρος του σκάφους και βάζοντας το βύσμα μετά, RCA ΤΟ ΛΈΝΕ;;;;;;να συνδεθει σε κονσόλα...αυτό που έχβ]ω τώρα έχει τέτοι και ακούγεται περίφημα...αλλά δεν ξέρω τι να πάρω ...για να ακούσω προτάσεις...

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 28, 2016, 10:27:28 πμ »
......βρε παιδες...να ρωτήσω κάτι...επιτρέπεται να βάλω έτσι,όπως δείχνω στη φωτό..την ταστιέρα???????δηλ...με δοντι γιατί θέλω να βάλω μεγάλη ταστιέρα ...μέχρι την κεντρική τρύπα...και στην ένωση με το καπάκι να κάνω αυτό το δόντι ...όσο το πάχος του καπακιού....κάπου στα 2 χιλιοστά....επιτρέπεται?????ακούω τους ειδικούς....σας ευχαριστώ

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 28, 2016, 10:31:11 πμ »
...καπως .ετσι....η ταστιέρα...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 28, 2016, 04:48:14 μμ »
ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟΣ Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ...........................

ΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..........ΡΕ ΣΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΤΑ ΟΥΤΙΑ? ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. ΕΣΥ ΤΙ ΜΑΓΚΙΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 29, 2016, 10:11:51 μμ »
Κώστα...σε ευχαριστώ για την απάντηση...κοίταξε ...έχουν ταστιέρα ...αλά ,μερικά, έχουν όπως λές με πρόσωπο μέχρι το καπάκι και εκει τελειώνει η ταστιέρα ...και μερικά έχουν ταστιέρα μέχρι την κεντρική τρύπα...αυτά ,τα δεύτερα ,απότι έχω δει ...το μάνικο ,το έχουν λίγο ψηλότερα-όσο πάχος έχει το καπάκι...- και έρχεται πρόσωπο με το καπάκι..αλλά επειδή το μανικο το έχω μάλλον στό όριο το πάχος του λέω να κάνω αυτό ...να αφήσω ένα δόντι στην ταστιέρα ...κοντά στα 2 περίπου χιλιοστά ,μέχρι το καπάκι ...και να την βάλω όπως δείχνει η φωτό...πιστεύω να μην έχω πρόβλημα...αν καταλαβαίνω καλά...!!!
Απλά μου έχει κολλήσει να το κάνω με μεγάλη ταστιέρα ..μέχρι την κεντρική τρύπα....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 30, 2016, 12:37:02 πμ »
Κώστα...σε ευχαριστώ για την απάντηση...κοίταξε ...έχουν ταστιέρα ...αλά ,μερικά, έχουν όπως λές με πρόσωπο μέχρι το καπάκι και εκει τελειώνει η ταστιέρα ...και μερικά έχουν ταστιέρα μέχρι την κεντρική τρύπα...αυτά ,τα δεύτερα ,απότι έχω δει ...το μάνικο ,το έχουν λίγο ψηλότερα-όσο πάχος έχει το καπάκι...- και έρχεται πρόσωπο με το καπάκι..αλλά επειδή το μανικο το έχω μάλλον στό όριο το πάχος του λέω να κάνω αυτό ...να αφήσω ένα δόντι στην ταστιέρα ...κοντά στα 2 περίπου χιλιοστά ,μέχρι το καπάκι ...και να την βάλω όπως δείχνει η φωτό...πιστεύω να μην έχω πρόβλημα...αν καταλαβαίνω καλά...!!!
Απλά μου έχει κολλήσει να το κάνω με μεγάλη ταστιέρα ..μέχρι την κεντρική τρύπα....

εγω χωρις να κανω τον εξυπνο , ουτι με υπεριψωμενη ταστιερα δεν εχω δει ποτε. Μηπως ετσι ειναι στα ουτια Αραβικου τυπου?Εκει υπαρχουν κι αλλες διαφωρες οπως για παραδειγμα οι χορδες που αντι να πιανουν στον καβαλαρη πιανουν πισω , οπως τα μπουζουκια.

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 30, 2016, 07:43:47 πμ »
Κώστα καλημέρα...υπάρχουν και αυτά που λες...αλλά και αυτό που σκέφτομαι να κάνω...Τούρκικο..!!!

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 30, 2016, 07:45:49 πμ »
....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 30, 2016, 05:13:04 μμ »
ΝΟΜΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΥΤΙΑ ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ....................

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 02, 2016, 07:30:23 πμ »
Καλημέρα στην παρέα.....βρε παίδες έχω πάρει αυτό.....http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%91-%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A1-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81-proxxon-29038-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1-23003

το κοπτικό για το ρουτερ...αλλά η μύτη του, που μπαίνει μέσα στη βάση του ρουτερ ,για να βιδώσει,είναι πολύ μικρή για αυτό το ρουτερ που έχω ....η τρύπα εκεί είναι αρκετά μεγαλύτερη....τι μπορω να κάνω ...υπάρχει ανταπτορας που θα μπορέσω να το προσαρμόσω η πάπαλα;;;;

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 02, 2016, 07:51:29 πμ »
το κοπτικό της proxxon αφού ταιριάζει σε dremel, πρέπει να έχει άξονα 3,2 μμ (3,175 μμ = 1/8" σε ίντσες)
δεν ξέρω τι collet έχεις στο ρούτερ σου (προσοχή τα ρούτερ ανάλογα με τον κατασκευαστή παίρνουν κοπτικά και σε ίντσες και σε μετρικό σύστημα), πρέπει να βρεις ένα που να "κατεβάζει" την διάμετρο σε 1/8"
αν έχεις τροχείο κάπου κοντά (τροχίζουν κορδέλες, πλάνες, κοπτικά ρούτερ κτλ.), πήγαινε με το κοπτικό και το collet από το ρούτερ μήπως έχουν κάτι (ή μπορούν να σου φτιάξουν)

κάτι τέτοιο ψάχνεις (έβαλα δύο τρία με διαφορετική εξωτερική διάμετρο και εσωτερική 1/8" - και άλλες τιμές όπως θα δεις)

http://www.ebay.com/itm/Precision-Reducing-Collet-1-2-to-1-8-Made-in-the-USA-/231472248174?hash=item35e4d2356e:g:t7sAAOSwPhdU04NC

http://www.ebay.com/itm/6mm-to-3-175mm-1-8-Engraving-Bit-CNC-Router-Tool-Adapter-for-6mm-Collet-/181536622212?hash=item2a446d0684:g:GnIAAOSwd4tUIkn6

http://www.ebay.com/itm/1-pc-1-2-to-1-4-Router-Collet-Reduction-Sleeves-/161860672392?hash=item25afa5db88:g:cnsAAOSw~bFWMwB-

αν ψάξεις στο ιντερνετ, οι λέξεις - κλειδιά είναι reduction collet, chuck, OD (= εξ. διάμετρος) ID (= εσωτ. διάμετρος)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2016, 08:02:00 πμ από Μάνος Τουρπάλης »

STRIKER

• Full Member
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 02, 2016, 08:13:00 πμ »
....α μπράβο....σε ευχαριστώ Μάνο...σωστά ...αυτό το collet  θα πρέπει να ψάξω ...να βρω δηλ. ένα που να είναι για την διάμετρο που έχει το κοπτάκι...!!!

Tags: ουτι