Αποστολέας Θέμα: Λυρα με συμπαθητικες χορδες  (Αναγνώστηκε 26283 φορές)

nikolios

• Full Member
Απ: Λυρα με συμπαθητικες χορδες
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 10:09:33 μμ »
Παιδιά μεγαλη χαρα που βλεπετε και βοηθάτε σ'αυτη την πρωτη μου προσπάθεια thanx Πασχαλη.
Μου στροβιλιζει το καφαλι μια μεγαλη απορία... Αντε και τελειωνω το σκαφος αντε και τελειωνω και το καπακι (θα μου παρει λιγο καιρο) πως θα τα κολλησω και να κανουν μεταξυ τους αυτο το ωραιο παντρεμα στις ακρες με το κορδονι!.. {music024}

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 10:22:27 μμ »
Νικο εχεις δωσει κλιση μονο στο μπρατσο-ταστιερα η ακολουθει καποια καμπυλη ολο το οργανο μπρατσο-σκαφος? Γιατι σε καθε μια περιπτωση ειναι διαφορετικη η δουλεια που πρεπει να κανεις μετα.

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 20, 2015, 11:25:08 μμ »
Μονο ταστιερα... εκει που θα πατήσει τα καπακι ειναι flat.

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 08:53:00 μμ »
Το σκαψιμο παει σύννεφο με κουρασε με το σκαρπελο. Πως να το φερω στα ίσια του και ποσα mm να αφησω (σκέφτομαι μια μινι πλανη και κανα λαμακι για ξύσιμο)...

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 24, 2015, 08:54:10 μμ »
02

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 07:23:48 μμ »
Σ αυτο το σημείο το σκαρπελο με κουρασε και ειναι δύσκολο να δουλευτει.

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 07:28:06 μμ »
Τι εργαλείο να βαλω πλανη μικρη; ξυστρα; Τι αλλο υπαρχει που θα με διευκολύνει απο δω και κατω;;;

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 12:39:27 μμ »
Το project παγωνει για λιγο καθώς η αναζήτηση για νεο εργαλείο ειναι χρονοβόρα ψαχνω για finger plane (ετσι θα τις βρειτε στο internet) πηγα σε μαγαζι στην Αθήνα κεντρο και αφενός δεν εχεουν ετοιμοπαραδωτες αφετερου τις εχουν πανω απο 50€ το τεμ. Οποτε η παραγγελία απ το internet ειναι μονοδρομος. Εχω βρει πακετα των 5 και 6 τεμ. Περίπου 70-80$ το κακο ειναι οτι δε γράφουν τα mm. Θα δω τι θα κανω... καθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 12:42:56 μμ »
ΑΑΑ πηρα κι αυτη την ξυστρα..

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 01:21:47 μμ »
νικολιο πιασε το σκαρπελο  8)

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 06:55:43 μμ »
Θα το πιασω τωρα κιόλας. το θεμα μου ειναι οτι κοντεύω τις ακρες και τον πατο και με το σκαρπελο κανω κανα απότομο και κανω καμια ζημιά αν δειτε ήδη μου εχει ξεφυγει σε μερικα σημεία (εκει που θα κολληθει το καπάκι). Επίσης ρε παιδια μπορει να ειναι η ιδεα μου, το σκαρπελο σαν να μου φαίνεται οτι εχει πεσει η απόδοση του... υπαρχει περίπτωση... μετα απο σκάψιμο μιας λυρας να θελει ακονισμα; (να σημειωσω οτι πηρα κατι πολύ καλο).

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 09:11:50 μμ »
Λιγο ακονισμα λογικα θα το θελει, αλλα δες την κοψη τγια να βεβαιωθεις. Αν μπορεις να δεις το παχος της, πρεπει να το ακονισεις σιγουρα. Πλανη για το σκαφος δεν θα σου προτεινα. Θα σε παιδεψει πολυ περισσοτερο απ οσο νομιζεις. Και ειδικα αυτα τα σετ απ το ebay, την ειχα πατησει κι εγω. Βρες ενα σκαρπελο που να κανει κουρμπα κατα μηκος, σαν αυτο που σου ειχα πει στα πρωτα σχολια. οχι απαραιτητα το ιδιο νουμερο. Πηγαινε να τα δεις απο κοντα και θα βρεις τι σε βολευει. Κατα τη γνωμη μου ειναι ο καλυτερος τροπος να φτασεις στο επιθυμητο παχος-βαθος. Και στα τελειωματα, παιζεις με την ξυστρα που πηρες. Καλη επιτυχια!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 03:56:29 πμ »
Νά Νικολιό .Σήμερα τήν παραγκέλης άυριο τήν παίρνης Καί μήν φοβάσε δέν θά σέ πάρουμε τήν περιουσία σου.
  http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AE-14mm-convex-micro-plane-25011

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 07:54:16 μμ »
Εχουμε κ λεμε:Γκ. Κωστα ειχες! Στο να πιασω το σκαρπελο..
Λευτερη.. πηρα το pfeil 8/20 το διαλεξα με βάση το μεγεθος και την καμπυλότητα του θα χρειαστω βεβαια και ενα μικροτερο και ενα μαγαλητερο στο μελλον.
Chris:ωραιο site thanks θα παραγγείλω...
Όσο αφορά τη λυρα τωρα ο πατος της δεν τρωγετε με σκαρπελο τουλαχιστον με το δικο μου, το φαγα με το πανω μερος της ρασπας ;D δεν εχω και παχυμετρο με την αφη το παω :D θελει λίγο ακομα.

nikolios

• Full Member
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 31, 2015, 03:13:05 μμ »
Λοιπόν νομίζω ότι την εχω φερει στα επιθυμητά επίπεδα. Θελω να την βερνικωσω τωρα πριν βαλω το καπακι και θα θελα να σκουρινει λιγο... Πως την βερνικωνουν; με γομαλακα; να βαλω παραφινελαιο; εχω διαβασει παρα πολλα πραματα και αποψεις τι μου προτείνετε; !