Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής  (Αναγνώστηκε 48265 φορές)

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
Απ: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής
« Απάντηση #135 στις: Αυγούστου 04, 2015, 05:21:51 μμ »
..............κοιτα μηπως εχει αυτος ο φιλος σου ο μαραγκός καποιο πριονι χωρις τσαπράζι μην τυχον και τεριάζει στο ταστο σου.............
James ρώτα τον φίλο σου μην τυχών έχει σιγατσάκι, και μέτρα το πάχος τον δοντιών, αν είναι 0,45 mm τότε κάνει, γιατι το τάστο ειναι 0,5 mm
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #136 στις: Αυγούστου 04, 2015, 06:16:19 μμ »
σιγατσάκι έχω εγώ αλλα οι λάμες μου είναι 0,45 χωρίς τα δόντια.τα δωντια κοβουν 0,5 υποτιθετε αλλα απεχει πολυ απο το 0,5 γιατι τα δωντια εχουν και κυματομορφή και κόβουν παραπάνω απ'οσο είναι η λάμα..μυριζομαι πατεντα και εδώ..ισιομα την κυματοηδη μορφή με πενσα και λιμάρισμα τα δωντια να κόβουν ολοισια όσο ειναι η λάμα..θα το δωκιμάσω σε κανα ρεταλάκι πρώτα.
ο φίλος μου δέν έχει οχι τον ρώτησα..
σε κανα leroy merlin θα βρώ?να πεταχτω εκει..

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #137 στις: Αυγούστου 04, 2015, 08:06:41 μμ »
Θα πω μια πατέντα αλλα δεν ειναι και ότι καλύτερο, τρίψε με τάκο - γυαλόχαρτο και λέπτυνε το τσαπράζι, αλλα πάλι στο περίπου θα είσαι, αν είναι λάμα από "γιαπωνεζάκι" το ξεχνάμε γιατι αυτά άμα πειραχτεί έστω και λίγο το τσαπράζι τους η χτυπήσει το δόντι τους, τότε δεν κόβουν  καθόλου

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #138 στις: Αυγούστου 04, 2015, 09:26:47 μμ »
like.................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #139 στις: Αυγούστου 04, 2015, 11:52:18 μμ »
καλησπέρα παιδιά. Ετριψα με τη λίμα 2-3 λαμάκια που είχα για το σιγατσάκι και τελικα βρήκα το κατάληλο πάχος εκανα δωκιμες και πετυχα το κατάληλο πάχος, τα τάστα μπαίνουν μέσα με λίγο χτύπημα και σφινόνουν στη φώτο φαίνετε το λαμάκι οπος ναναι αλλα έκανε πολυ καλή δουλεια..εφαγα μόνο τα κυματακια που κάνει .
πλάνιαρα την ταστιερα και τώρα έχω υψος στο σημειο του καβαλάρη 9,5 mm πιστευω ειναι καλά..δέν πέρνει άλο η ταστιέρα στον τακι είναι περίπου 3 χιλιοστα δέν πέρνει παραπάνω.
με τα λίγα που διάβασα σκεφτομαι να μήν βάλω ταστα σφινοτα σε εκεινο το σημείο κάτω χαμηλα στο τακο..αλλα να κάνω χαρακιές λιιιγο ποιο μεγάλες και να τα βάλω με κόλα.,μάλιστα στα πολύ χαμιλά ταστα σκεφτομαι να μήν τα βάλω καθόλου είδα οτι υπάρχουν κάποια τριχορδα που δεν εχουν τοποθετηθει καθόλου τα τελευταια τάστα το ειδα σε ενα βιντεο στο γουτουβε δεν το βρήσκω τώρα τι λέτε?
για πέιτε μου με 9,5 χιλιοστα κάνουμε δουλεια???ποιο ειναι το επομενο βήμα?να περάσω τάστα?εχω κάνει της χαρακιές..
εκανα και το μανικι κυκλικο ειναι παχύ παχυ και σκευτομαι να το αφήσω ετσι δεν νομίζω να εχω προβλημα αφου εχω σινιθήσει να παίζω στην κλασικη.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #140 στις: Αυγούστου 05, 2015, 09:41:50 πμ »
αυτό εδώ πχ δέν έχει τάστα σε εκείνο το σημείο https://www.youtube.com/watch?v=4ZUujRJTQyg

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #141 στις: Αυγούστου 05, 2015, 10:11:18 πμ »
καλημερα
περνα τα ταστα. Εγω θα σου ελεγα να βαλεις και πιο κατω...
Με λιγο προσοχη στο καπακι μη γινει καμια ζημια...
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #142 στις: Αυγούστου 05, 2015, 10:49:21 πμ »
Θα βάλω τα πάνω τωρα και βλέπουμε για τα χαμηλα.ετσι κ αλίως δέν θα μπει λουστρο στην ταστιερα οποτε μπορώ να τα βάλω όποτε θέλω ασε που δεν προκειτε να παίζω τόσο χαμιλα τουλαχιστον στην αρχή.
Οποτε το επόμενο βήμα είναι τάστα καβαλάρης κοκκαλο και κλειδια?
αα εχω και μια φυγουρα για το καπάκι περιμετρικα θα την βάλω και αυτην σήμερα.
μπορώ να το κουρδίσω έστω της μισές χορδές πρίν το λουστο?να δω τι γίνετε..εχω και κάτι σιμάδακια να βάλω στην ταστιέρα σρόγυλα είναι με ένα τρυπανάκι θα κάνω τρύπες.

Ααντε να τελειώνει να δουμε τι θα βγεί...θα κάνει καλο ηχο η θα είναι σαν κονσερβοκουτι...

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #143 στις: Αυγούστου 05, 2015, 10:57:05 πμ »
ωχχχχχ
επρεπε πριν βαλεις την ταστιερα. Για να παει απο κατω και να μη φαίνεται στο τελειωμα καποιο κενο... Εμφανισιακο μονο είναι το προβλημα δηλαδη...

εννοείται πως θα βαλεις χορδες... Ολες.... Θα μεινεις με την απορία;

Εδω καποιοι δε λουστραρουν καθολου.
Αλλα αυτοι εχουν θεματα πολλα.... παιζουν μονο ουσακ για να καταλαβεις...  {celebrate007}  .
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #144 στις: Αυγούστου 05, 2015, 11:23:01 πμ »
Ρε θηριο ετριψες τον εβενο σε μια μερα; Ωραιος! Παντως περα απο το καθαρισμα μπορει το καπακι να χρειαστει κατεβασμα περισσοτερο απο 3χιλ. Η μονη λυση μετα ειναι να τριψεις το καπακι απο μεσα. Θα παρεις χοντρο γυαλοχαρτο και θα βαλεις το χερι απο την τρυπα και θα τριψεις απο τα καμαρια και πισω. Προσοχη μην ανοιξεις τρυπα! Στο πρωτο οργανο που λεγαμε αφησα το καπακι 3 χιλ και βγηκε υπερβολικα πριμο και ξερος ο ηχος το καπακι βεβαια ειναι για τον π@$##ο αγορασμενο για 3ευρω!.  Τελος αφου ειδα οτι αλλαξα 3 καβαλαρηδες ετριψα οσο μπορουσα απο την εξω μερια εβαλα το χερι και ετριψα και απο μεσα. Στο τελος δε αφου αρματωσα και ειδα οτι εχει φτιαξει λιγο ο ηχος στραβωσα ενα σιδερο του κολησα γυαλοχαρτο στην μια ακρη και τραβηξα τρεις γραμμες καθετα στο σημειο περιπου που παταει ο καβαλαρης θα στο σχεδιασω αργοτερα οταν βρεθω σε υπολογιστη. Το αποτελεσμα ειναι να εχω στα χερια μου ενα διαφορετικο οργανο! Αν ειχε χερια αυτο το μπουζουκι θα μου εριχνε πολυ σφαλιαρα αδερφε μου! το εχω λιωσει στα πειραματα! Ξαναλεω δεν ειμαι ειδήμων λεω τα λαθη που εκανα  και τι ακολουθησα εγω χωρις να γνωριζω αν ειναι σωστο, εδω τα παιδια με περισσοτερες κατασκευες θα σουω
 πουν το σωστο.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #145 στις: Αυγούστου 05, 2015, 11:42:20 πμ »
ασε το πός το ετριψα εγω το ξέρω..
Απο μέσα να το τριψω λίγο δύσκολα. θέλει τρελή πατέντα..αυτο με της γραμμές οποτε μπορείς σχεδιασέ το να το δώ!
προς το παρώ θα βάλω χορδες να δω τι γινετε.μπορει και να μου αρεσει ο ηχος και να μην το κάνω τίποτα.
το κόκκαλο πάνω στο καβαλάρη να το κολλήσω με logo στιγμής?

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #146 στις: Αυγούστου 05, 2015, 11:46:30 πμ »
..............το κόκκαλο πάνω στο καβαλάρη να το κολλήσω με logo στιγμής?.............
Ναι James...

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #147 στις: Αυγούστου 05, 2015, 03:05:54 μμ »
Στην πρωτη εικονα με κοκκινο φαινονται οι γραμμες που εκανα στο περιπου με αρματωμενο μπουζουκι και συνεχομενες δοκιμες. Στην δευτερη φωτο φαινεται το λαμακι που λυγισα και στην ακρη του κολλησα γυαλοχαρτο για να τριψω. Αυτο το βημα το εκανα με αρματωμενο μπουζουκι και συνεχομενες δοκιμες. Αν το κανεις προσεξε μην τριψεις πολυ γιατι θα ανοιξεις τρυπα στο καπακι!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #148 στις: Αυγούστου 05, 2015, 03:20:56 μμ »
Στην πρωτη εικονα με κοκκινο φαινονται οι γραμμες που εκανα στο περιπου με αρματωμενο μπουζουκι και συνεχομενες δοκιμες. Στην δευτερη φωτο φαινεται το λαμακι που λυγισα και στην ακρη του κολλησα γυαλοχαρτο για να τριψω. Αυτο το βημα το εκανα με αρματωμενο μπουζουκι και συνεχομενες δοκιμες. Αν το κανεις προσεξε μην τριψεις πολυ γιατι θα ανοιξεις τρυπα στο καπακι!

Σωρέος! {celebrate004}

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #149 στις: Αυγούστου 05, 2015, 07:40:19 μμ »
Σωστός ο μαστροtsipis!!!!!!!!!!!!

Tags: