Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής  (Αναγνώστηκε 48217 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1

ο μανικας θα κολλησει με κόλλα αν έχει κάποιοα κενα φανταζομαι η κόλλα θα τα καλυψει σωστα?  λαθος

κενά ενωω οτι ο μανικας δεν μπαινει μέσα στο μορσο σφινοτος εχει κάποιοα μικροκενα η κόλλα ειναι αρκετη να τα καλήψει? οχι

να σφινώσω μέσα καπλαμάδες? νααααιιιιιιιιιιι

Σωραίοςςςςςς!!!

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
οριστε το ''καινουριο'' καπάκι..!!

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
θα καθαρίσω τα υπολειματα απο το παλιο καμαρι θα προσθεσω και ενα κομματακι που λειπει στο ξυλαρακι που ειναι καθετα στα καμμαρια

tsipis

• Sr. Member
 Ωραια πατεντα για το σφιξιμο του πισω τακου!!!!!! Οπως ειπε και και ο φιλος μην βιαζεσαι σιγα σιγα για να μην ξηλωνεις και παιδευεσαι αδικα. Οπως λεει και η παροιμια δεκα μετρα μια κοψε, απο οτι εχω καταλαβει εως τωρα ειδικα στο χομπυ μας ετσι πρεπει να δουλευεις.
 Το πας μια χαρα παντως , ωραιος!!!!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Ωραια πατεντα για το σφιξιμο του πισω τακου!!!!!! Οπως ειπε και και ο φιλος μην βιαζεσαι σιγα σιγα για να μην ξηλωνεις και παιδευεσαι αδικα. Οπως λεει και η παροιμια δεκα μετρα μια κοψε, απο οτι εχω καταλαβει εως τωρα ειδικα στο χομπυ μας ετσι πρεπει να δουλευεις.
 Το πας μια χαρα παντως , ωραιος!!!!
τι να κάνω χρισιμοποιώ ότι έχω..για κόντρα οταν κολλουσα το καπάκι έβαλα την ηλεκτρική σκουπα να κάνει βάρος σε μια καρέκλα που ειχα βάλει για κόντρα...ηθελα να βάλω το φουρνάκι αλλα φώναζε η κοπέλα μου..ααχαχαχαχαχα

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα

ο μανικας θα κολλησει με κόλλα αν έχει κάποιοα κενα φανταζομαι η κόλλα θα τα καλυψει σωστα?  λαθος

κενά ενωω οτι ο μανικας δεν μπαινει μέσα στο μορσο σφινοτος εχει κάποιοα μικροκενα η κόλλα ειναι αρκετη να τα καλήψει? οχι

να σφινώσω μέσα καπλαμάδες? νααααιιιιιιιιιιι

Σωραίοςςςςςς!!!

P.U Κόλλα (πολυουρεθάνης) τα κάνει όλα betonarme  {music017} {celebrate008} {celebrate009} {music021} {celebrate000}
Μόνο στο μορσο στην ένωση μανικου με σκάφος πουθενά αλλού

...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
καλημέρα παίδες!
Εχθες πλάνιαρα το σκαφος ωστε να κάτσει επάνω το καπάκι όπος ειναι και να ερθει σε επαφη με ολο το σκάφος γλυκα και άνετα χωρις εξτρα πιέσεις..Δεν το ολοκλήρωσα ακόμα.
Κολλησα την πατουρα και οταν στεγνωσει η κολλα θα ξαναπλανιαρω την πατουρα και της τελευταιες λεπτομεριες πριν κολλήσω το μανικο και το  καπάκι..

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Οπος φαινετε και στη φωτο με βάση την θέση του καβαλάρη που εχω σιμαδέψει μετράω 67cm και βάζω επάνω το μανικο για να δω στο περιπου που θα βγει ο καβαλάρης μου και τελικα βγαίνει πολυ χαμιλα οπότε κόβο λιγο και σκαυω το αρσενικο μορσο 2 πόντους και ερχετε στα ισια..

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
και να ρωτήσω τώρα..
Μεσα στο σκάφος αφου το καθαρίσω τι να το περάσω?θα του βαλω 2-3 στρώσεις γάζα αλλα με τι να την κολλήσω με ξυλοκολα?η να την πασαλιψω με βερνικι με πινελο?
Ψαροκολλα δέν έχω και δέν ξέρω που θα βρώ..να βάλω γάζα η κατι άλλο?διάβασα κάποιοι βάζουν και καπλαμα..τι ειναι καλύτερο?καπλαμάδες έχω κάποιους πολυ λεπτους,
Να το καλύψω με μία στρώση καπλαμα κολλημένη με κόλλα?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Μπορεις να βαλεις λουριδες καπλαμα κατα μηκος της κόλλησης αλλοι βαζουν και υφασμα ακομα και σκληρο χαρτι, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, με το μορσο τι έκανες μπαίνει σφηνοτά; αυτό πρέπει να δεις στην παρούσα φάση.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
Ναι!μετα το κοντεμα που εκανα 2 ποντους του μανικου τον αρσενικο μορσο τον ''εφαγα'' με λίμα μετάλου η οποια τρώει σιγά σιγα με πολλές δοκιμες-λιμαρισμα-δοκιμες-λιμαρισμα ξανα και ξανα το εκανα να μπαίνει σφινοτα ο τελευταιος πόντος θέλει χτύπημα για να μπεί!
Δηλαδη για να καταλάβεις οι 2 πόντοι απο το μορσο ειναι σφινοτοι απο εκει και μετα οσο ειναι έχει κάποιο μικροκενα που θα σφινοσω μεσα καπλαμαδακια-σφινες η θα παρω την κολλα που αναφεριθηκε 2-3 μηνυματα ποιο πριν..
Οραια μάλον καπλαμα θα βάλω!
Σημερα θα πλανιάρω το σκάφος με τη πατούρα και θα κολλήσω μανικο,ευτιχός εχω αλφάδι οποτε μπορώ να δώ αν εχει κλήση ως προς το καπάκι.επήσης και τη γωνία που εχει το μανικο ος προς το καπάκι.
Κατι μου λέει οτι θα γινει καλή δουλεια!

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
εκει που δειχνω με το καθετο βελάκι το μανικο παει σφινοτα το οιπολοιπο εχει κάποια κενα!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Γιαννη κανονικα το μορσο πρεπει να εχει το ιδιο παχος σε ολο το μηκος του και να εφαπτετε πολυ καλα στο λουκι και απο κατω κ απ τα πλάγια, δες αν μπορεις να κολλησεις αριστερα δεξια δυο σφηνάκια και να το διαμορφώσεις οπως σου ειπα πριν το κολλήσεις, αν εχεις μεγαλα κενα κ μπαλατζαρει πολυ το μορσο μεσα στη φωλιά θα χασεις τα κεντρα κ θα κολλήσει στραβα.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
τα κενα είναι πολυ μικρα παρ'ολα αυτα θα τα ξυσω λιγάκι με τη λίμα και θα κολλήσω καπλαμά η καμια φέτα απο ξυλο και μετα θα το ξαναλιμάρω να έρθει στα ισια..
καταλαβαίνετε οτι με την  ελειψη εργαλείων και πείρας αυτα είναι στο πρόγραμμα,ευτιχός όμος το ξύλο έιναι έυκολο υλικο και μπορείς να ξύσεις-κολλήσες ξαναξύσεις να το φέρεις εκει που θές.
Θα το φέρω βόλτα και θα το κολλήσω σφινοτα και ίσια!

tsipis

• Sr. Member
Επιδη εκανα και εγω το συγκεκριμενο λαθος στην πρωτη μου κατασκευη (παρα τις υποδειξεις του κ.Ανδρεου, ο οποιος με βοηθησε αρκετα) ειχα κενα στο μορσο (οχι σε ολο το μηκος του οπως εσυ) καθοτι σιδερας στο επαγγελμα και συνηθισμενος τα κενα να τα γεμιζω με κολληση ειπα οτι δεν τρεχει τιποτα θα βαλω καπλαμα κολλα και ετοιμο! Το αποτελεσμα ηταν να χασω τα κεντρα οπως ειπε και οφιλος παραπανω παροτι το προσεξα πολυ και να φευγει το μανικι αριστερα. Ευτυχως το ειδα πριν προχωρησω οποτε το ξηλωσα. Θα πω τι εκανα χωρις να ειναι απαραιτητα σωστο: λεπτυνα το αρσενικο μορσο περισσοτερο και κολλησα ξυλο δεξια αριστερα για να το διαμορφωσω σωστα. Προυποθετει βεβαια το θυληκο μορσο να ειναι σωστα ανοιγμενο. Αφου διαμορφωσα σωστα ειδα οτι κεντραριζε απο μονο του χωρις κινδυνο να ξαναφυγει οσο και να το προσπαθησα!
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Tags: