Σημερα το απογευμα μετα τη δουλεια θα συνεχιστεί η κατασκευή!!
τα επόμενα βήματα είναι τα εξής.και θα ήθελα να με διορθόστετε αν κάνω κάποιο λάθος!
θα βάλω το καπάκι πάνω στο σκάφος και θα σιμαδέψω προσεχοντας να ειναι στη μέση ακριβος ο άξονας του καπακιου με τον άξονα του σκαφους,
Οταν το κάνω αυτό θα κόψο το καπάκι και μετά θα κάνω τα σημάδια για την τρύπα και τα καμάρια.
Θα τοποθετήσω πρόχειρα αλλα στη σωστή θέση το μάνικα με την ταστιέρα και το καπάκι.θα μετρήσω απο την πάνω αρχή της ταστιέρας μέχρι το καπάκι και θα σιμαδέψω τους 67 ποντους..επιδή έχω 67 κλίμακα ταστιέρα και θα σιμαδέψω, αυτο το σιμάδι είναι η θεση του καβαλάρη.
Θα βρώ την θέση του καβαλάρη στην ακριβός άλη μερια του καπακιού και θα σιμαδέψω απο αυτό το σιμάδι θα μετρήσω 2,8cm και θα ξανασθμαδεψω.αυτη θα είναι η θέση του 1ου καμαριου.απο το πρώτο καμάρι θα μετρήσω 2 ποντους και θα κάνω σιμάδι για το 2ο καμάρι, απο εκει θα αφήσω 1 cm κα θα σιμαδέψω πάλι αυτό το σιμάδι θα είναι η αρχή της τρύπας!! οταν τελειώσει η τρυπα θα αφήσω 1cm και εκεί θα βάλω το ισιο καμάρι..
Τωρα η τρύπα,,,δέν ξέρω τι μέγεθος η σχήμα να κάνω..η ροζέτα είναι απαρέτητη?γιατί άν είναι μόνο για μόστρα δέν θα βάλω..θα κάνω με το πυρογράφο κανα σχέδιο..δέν έχω ρουτερ οπότε αν βάλω θα την κολήσω πάνω απλά η θέλει ντε και καλά να σκάψω φωλια??
πηρα τηλ το μάστορα που πήρα τα υλικα και μου είπε ενδικτικά μέτρα απο μία ροζέτα που είχε εκει και μετρησε σχήμα οβάλ..
10,5 cm διάμετρος κάθετη ως προς τον άξωνα του σκάφους και 7,2cm διάμετρος παράλληλη ός πρός τον άξωνα του σκάφους..
Θέλω να κάνω τρύπα με σχέδιο αλλα φοβάμαι μήν τα κάνω μαντάρα με της λίμες....
εκανα και ένα σχεδιάκι ενδεικτικό.