Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Αύγουστος 2014  (Αναγνώστηκε 34277 φορές)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Αύγουστος 2014
« Απάντηση #105 στις: Αυγούστου 23, 2014, 03:32:12 μμ »

Χρηστο πολύ γρήγορος ρεσυ, για πες σε δυσκόλεψε; Αυτό με το φάγωμα του τακου καλή ιδέα, το θυμάμαι σε μια κολοκύθα του ζαρκαδα. Εγώ πιστεύω δεν θα επηρεάσει την αντοχή του, αλλα ας μας πει και κάποιος που ξέρει καλύτερα.
δεν με δυσκόλεψε καθόλου, πεύκο είναι ετσι και αλλιώς τρίβετε για πλάκα, πρώτα ρασπα και μετά διπλής οψης, γυαλόχαρτο και σ ενα 10λεπτο πάτησε ακριβώς, οσο για το αλλο που λες το έφαγα αριστερά και δεξιά αρκετά θα έλεγα για να κερδίσω όγκο, ετσι και αλλιώς ολες οι τάσεις θα ειναι κατα μήκος του μανικιού αφου το μανίκι θα ακουμπα πισω απ την χορδιέρα, τον τάκο τον έκανα για να κρατηθεί το σκάφος στο μανίκι αρκετά καλά. τωρα για να μπει το καμάρι θα πρεπει να κατεβάσεις το νεύρο οσο πρέπει, εκει είναι λίγο μπελας αλλα θα την βρουμε την άκρη.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #106 στις: Αυγούστου 23, 2014, 04:29:43 μμ »
Εγινε και σήμερα λίγη δουλειά...

Ανοίχθηκε πατούρα για το binding του μπαγλαμα και λυγίστηκε το τριπλό φιλέτο...

[ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #107 στις: Αυγούστου 23, 2014, 04:32:05 μμ »
Νομιζω οτι μπορεις νσ κσνεις δουλεια χωρίς. το τριτο. Μετεφερε το δυο ανεκτα σε σχεση με καβαλαρη και τρυπα οχι πανω απο25 30 mm αποσταση και δες πως καθεται

δεν χάνω κάτι να το δοκιμάσω...σιγά την κατασκευή...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #108 στις: Αυγούστου 23, 2014, 04:32:53 μμ »
Στρογγυλεύτηκαν τα μπράτσα των μπάσων...

[ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 23, 2014, 04:33:11 μμ »
Και τέλος...

[ Invalid Attachment ]

Χρήστο περίμενεεεεε κι εμένααααα. Στάσουυυυ μύγδαλαααα

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 24, 2014, 10:28:46 μμ »
Καλησπέρα σας, μόλις γύρισα μετά από απουσία 15 ημερών. Συγχαρητήρια σε όλους για τις κατασκευές σας, έχω κι εγω στα σκαριά δύο νέους μπαγλαμάδες.
Όσο για τις καρύδες που λέτε παραπάνω, είχα φτιάξει κι εγώ μπαγλαμά από καρύδα. Τον τάκο τον είχα φτιάξει 3cm, (βέβαια είχα βρει λίγο πιο μεγάλη καρύδα από αυτές που είδα εδω). Την κόντρα δεν την έφτασα μέχρι τον πίσω τάκο , αλλά ένωσα το μανίκι όπως και στα υπόλοιπα όργανα.
Για να είμαι σίγουρος για το αν πιάνει καλά η κόλλα στην καρύδα (επειδή το φοβόμουνα λίγο), είχα κανει δοκιμή στο υπόλοιπο μισο της καρύδας αφού το έτριψα ελαφρά στο σημείο της κόλλησης, και τα αποτελέσματα ήταν άριστα.
Επίσης για να πετύχω τέλεια διαμόρφωση του τάκου ώστε να έχω άριστη εφαρμογή, αφού πρώτα τον διαμόρφωσα χοντρικά με ράσπα, στη συνέχεια κόλλησα στο εσωτερικό της καρύδας εκεί που μπαίνει ο τάκος, γυαλόχαρτο με ταινία διπλής επικόλλησης, και συνέχισα τρίβοντας τον τάκο στο γυαλόχαρτο.
Για την ιστορία ο μπαγλαμάς έμεινε κουρδισμένος για 8 μήνες χωρίς να κουνήσει καθόλου, μέχρι που τον έδωσα πριν ένα μήνα.

[ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 24, 2014, 11:36:05 μμ »
Γιώργο δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από σένα...από ήχο σε ικανοποίησε?

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 25, 2014, 06:50:47 μμ »
όριστε κύριε (κατά Ζαρκάδα) ομορφάντρα μας...σταμάτησα να δουλεύω και φάνηκε ποιος δούλευε μέσα στον Αύγουστο...  ;)  ;)  ;)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 25, 2014, 08:13:05 μμ »
λοιπον, εγω εφτασα ως εδώ και κάνω στοπ μεχρι να παω Αμφισσα, το υπόλιπο θα το κανω πάνω μαζί με το τζουρα που εχω αφήσει μισό, αυριο μόνο θα κολλήσω τα εσωτερικά σιρίτια και τα υπόλιπα μεσα σεπτέβρη.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 25, 2014, 08:17:10 μμ »
να συμπληρώσω οτι στον πίσω τακο(χορδιέρα) θα σκάψω λουκι ωστε να μπεί σφηνοτά η κόντρα απο το μανίκι.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 25, 2014, 08:20:55 μμ »
δώσε πόνο αδερφε...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 25, 2014, 10:38:33 μμ »
ισχυει η λογικη του1/3. τρυπα απο ενωση τακου-μπρατσου και καβαλαρη απο χορδιερα

Αυτό ισχύει αυστηρά και σε μπαγλαμά και σε τζουρά και στα μπουζούκια? ή είναι μια δοκιμασμένη και αποδεκτή γενικά ''συνταγή''?

Είχα στα χέρια μου πριν λίγο ένα μπαγλαμά με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ήχο και είχε σκάφος 16 cm περίπου και είχε τον καβαλάρη στα 4 εκατοστά από τη χορδιέρα και μια τρύπα 1,5 πόντο (και πιθανώς δεν είχε καμάρι γιατί ήταν τελείως φλατ το καπάκι...)

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 26, 2014, 03:18:22 πμ »
Και εγω παλιοτερα δουλευα ολα τα πραγματα μαζι και δεν τελειωνα τιποτα τωρα προσπαθω να το αλλαξω η συνταγη 1/3 ειναι γενικη και εν τελει εκ του αποτελεσματος κρινεται ενα οργανο

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 26, 2014, 01:29:26 μμ »
ωραιος  χρηστο
το εκανα και εγω αυτο με τον τακο. Σήμερα μου μπήκε και η ιδέα να βαλω συρματινους μπερντεδες.εχει σχεδον τελειωσει η καρυδα αλλα δεν εχω φωτογραφική για να σας την δήξω .

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 26, 2014, 04:35:29 μμ »
ωραιος  χρηστο
το εκανα και εγω αυτο με τον τακο. Σήμερα μου μπήκε και η ιδέα να βαλω συρματινους μπερντεδες.εχει σχεδον τελειωσει η καρυδα αλλα δεν εχω φωτογραφική για να σας την δήξω .

ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΥΣ ΜΠΕΡΝΤΕΔΕΣ. ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ. ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΤΟΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ.
ΦΙΛΙΚΑ..........................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: