Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Αύγουστος 2014  (Αναγνώστηκε 34267 φορές)

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Αύγουστος 2014
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 21, 2014, 06:11:53 μμ »
εκανα και τον τάκο της καρύδας.3cm τελικά και το μανικι θα παει μεχρι κάτω.
επειδη δεν ήμουν πολυ σιγουρος τον κόλησα με εποξική :-X

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #91 στις: Αυγούστου 22, 2014, 01:36:45 πμ »
αφου κατάφερες και το τέριαξες τόσο καλά και σαλιο να του βαζες παλι καλα θα κόλαγε, πολύ καλή εφαρμογή, για πες πως το έφερες να τεριάξει τοσο καλά; διαδικασια;

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 22, 2014, 01:20:42 μμ »
Χρηστο όπως ειχα πει δεν εχω καμια ιδιαίτερη μεθοδο. Έξυνα με την ρασπα δοκίμαζα εξυνα ξανα δοκίμαζα πολύ χρονοβόρο και σπασαρχ…κο πραμα. Μην διστάζεις να το κάνεις, και εγω ετσι το σκαφτόμουνα, πως θα το κανω και σιγα μην το ταιριάξω μεχρι που το ξεκίνησα. Εφάρμοσα και το μανικι σήμερα κατι που με δυσκόλεψε λιγότερο από οσο περίμενα. Η βιδα εννοείτε πως είναι μονο για την κόλληση και μετα θα βγεί. Ετσι εκανα και στον τζουρα.

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 22, 2014, 02:29:10 μμ »
Το ταιριασμα μπορεις να το κανεις με ενα φυλλο καρμπον. Το απλωνεις στο σημειο που θελεις να μπει ο τακος και μετα βαζεις μεσα τον τακο και το χτυπας πολυ ελαφρα. Μετα τον σηκωνεις και εχεις σημειωμενα τα σημεια που πρεπει να τριψεις... Δεν το εχω κανει απλα ριχνω μια ιδεα που ειχα για μια παρομοια εφαρμογη... Πολυ καλη δουλεια παντως! Μπραβο!

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 22, 2014, 04:02:16 μμ »
Βάλαμε κάτι σωματάκια στο φούρνο...

Και μετά κολλήσαμε και ένα περιμετρικό φιλέτο...

[ Invalid Attachment ]

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #95 στις: Αυγούστου 22, 2014, 04:03:41 μμ »
Τζουράς καμαρωμένος και μπαγλαμάς καπακωμένος (όποτε πάντα η δουλεια μου ειναι αφιερωμενη στον Kostas7)

[ Invalid Attachment ]

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Αυγούστου 22, 2014, 04:42:04 μμ »
λιγο χαμηλα το δευτερο καμαρι η στα πλακε επικρατει αλλη λογικη??

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 22, 2014, 05:12:58 μμ »
τρια καμάρια...ενα 2 ποντους απο τον καβαλαρη και τα αλλα δυο 1,5 πόντο από την τρύπα...ειναι το πρωτο σε αλλη θέση απο την συνηθισμενη και μπερδεύει...

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Αυγούστου 22, 2014, 07:12:31 μμ »
Αρα δεν ισχυει η λογικη του1/3. τρυπα α πο ενωση τακου μπρατσου και καβαλαρη απο χορδιερα

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #99 στις: Αυγούστου 22, 2014, 07:33:52 μμ »
ωραιος ο Κωστας, πολύ καλή δουλειά, σου βγάζω το καπέλο, ότι έχεις κάνει έχει πετύχει, εσυ Αχιλλέα δεν μου λες, τι είναι αυτά που είναι μεσα στο ταψί; οσο για τα άλλα βλέπω είσαι σε καλό δρόμο.
εγω σήμερα μιας και είχε ζέστη, άραξα και τέριαξα τάκο στην καρύδα, αυτα που φαίνοντε αριστερά και δεξιά είναι σφινάκια για να κλήσω τρυπούλες και μποσικα, επίσης στην δεύτερη φωτογραφία έχω σημαδέψει που θα φάω τον τάκο για να το κερδίσω σε όγκο, το μανίκι θα πάει εσωτερικά του σκάφους μέχρι την χορδιέρα οπως του φίλου το Κώστα πιο πάνω, ακούω γνώμες.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #100 στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:30:24 πμ »
Αρα δεν ισχυει η λογικη του1/3. τρυπα α πο ενωση τακου μπρατσου και καβαλαρη απο χορδιερα

Το σκάφος δια τρία...στα δυο σημεία που προκύπτουν στο ένα είναι το κέντρο της τρύπας και στο άλλο ο καβαλάρης...
και τα καμάρια κανονικά ήθελαν το ένα 3 πόντους από την χορδιέρα και τα άλλα 2 από 1,5 πόντο πάνω και κάτω από την τρύπα...
Σωστά ή το έχω καταλάβει λάθος?

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #101 στις: Αυγούστου 23, 2014, 04:53:07 πμ »
Η λογικη καβαλαρη και τρυπας σωστη καμαρια στο μπουζουκι ενα ακριβως μετα τον τακο υποστηριζει α ταστιερα β τρυπα δευτερο στο τελειωμα τρυπας τριτο απο 2εως 4ποντους απο τον καβαλαρη με στρεψη αναλογως τι θελουμε να πετυχουμε παραμενει η εντυπωση οτι το τριτο το εχεις πολυ χαμηλα

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #102 στις: Αυγούστου 23, 2014, 11:20:41 πμ »
Λευτέρη καλή ιδέα.
Χρηστο πολύ γρήγορος ρεσυ, για πες σε δυσκόλεψε; Αυτό με το φάγωμα του τακου καλή ιδέα, το θυμάμαι σε μια κολοκύθα του ζαρκαδα. Εγώ πιστεύω δεν θα επηρεάσει την αντοχή του, αλλα ας μας πει και κάποιος που ξέρει καλύτερα. Και τωρα να δουμε τι θα κανουμε με το καμάρι πουθα βρίσκει στο μανικι.
Μονο που δεν εχω καπάκι για να συνεχίσω. >:(
Καλή συνέχεια σε όλους.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Αυγούστου 23, 2014, 02:42:13 μμ »
Η λογικη καβαλαρη και τρυπας σωστη καμαρια στο μπουζουκι ενα ακριβως μετα τον τακο υποστηριζει α ταστιερα β τρυπα δευτερο στο τελειωμα τρυπας τριτο απο 2εως 4ποντους απο τον καβαλαρη με στρεψη αναλογως τι θελουμε να πετυχουμε παραμενει η εντυπωση οτι το τριτο το εχεις πολυ χαμηλα

συμφωνούμε 1000 τα εκατό...εγω το έχω δυο πόντους πίσω από τον καβαλάρη...πράγμα που θα αλλαχθεί γιατί εκεί δεν μεταφέρεται σχεδόν καμία τάση...

ή μήπως να μην το βγάλω και να βάλω και ένα τέταρτο? θα χάσω πολύ παλμό?

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 23, 2014, 03:18:34 μμ »
Νομιζω οτι μπορεις νσ κσνεις δουλεια χωρίς. το τριτο. Μετεφερε το δυο ανεκτα σε σχεση με καβαλαρη και τρυπα οχι πανω απο25 30 mm αποσταση και δες πως καθεται

Tags: