Καλησπέρα σας, μόλις γύρισα μετά από απουσία 15 ημερών. Συγχαρητήρια σε όλους για τις κατασκευές σας, έχω κι εγω στα σκαριά δύο νέους μπαγλαμάδες.
Όσο για τις καρύδες που λέτε παραπάνω, είχα φτιάξει κι εγώ μπαγλαμά από καρύδα. Τον τάκο τον είχα φτιάξει 3cm, (βέβαια είχα βρει λίγο πιο μεγάλη καρύδα από αυτές που είδα εδω). Την κόντρα δεν την έφτασα μέχρι τον πίσω τάκο , αλλά ένωσα το μανίκι όπως και στα υπόλοιπα όργανα.
Για να είμαι σίγουρος για το αν πιάνει καλά η κόλλα στην καρύδα (επειδή το φοβόμουνα λίγο), είχα κανει δοκιμή στο υπόλοιπο μισο της καρύδας αφού το έτριψα ελαφρά στο σημείο της κόλλησης, και τα αποτελέσματα ήταν άριστα.
Επίσης για να πετύχω τέλεια διαμόρφωση του τάκου ώστε να έχω άριστη εφαρμογή, αφού πρώτα τον διαμόρφωσα χοντρικά με ράσπα, στη συνέχεια κόλλησα στο εσωτερικό της καρύδας εκεί που μπαίνει ο τάκος, γυαλόχαρτο με ταινία διπλής επικόλλησης, και συνέχισα τρίβοντας τον τάκο στο γυαλόχαρτο.
Για την ιστορία ο μπαγλαμάς έμεινε κουρδισμένος για 8 μήνες χωρίς να κουνήσει καθόλου, μέχρι που τον έδωσα πριν ένα μήνα.
[ Invalid Attachment ]