καλημέρα σας...
σήμερα έχω ερωτήσεις:
1) μόρσο
μπαίνει ακριβώς στη θέση του, με (αρκετή) πίεση χεριού, αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο χτύπημα με σφυρί ή ματσόλα. Αρκεί αυτή η τριβή για την κόλληση ή να προσπαθήσω να βάλω καπλαμάδες ή οδοντογλυφίδες για να "σφίξει" κι άλλο όταν έρθει η ώρα να κολλήσω ?
Βέβαια ήδη προσπάθησα να βάλω καπλαμά 0,4 και δεν έμπαινε. Κανένα χαρτί ίσως ?
φωτό με το ταίριασμα, είδα την ιδέα με το lazer από το μέλος εδώ sotosmaniac13, μ' άρεσε, και μιας και είχα το αλφαδάκι...
2) Πρόβα για την κόλληση. Θέλω να έχω ελεύθερη την επιφάνεια της ταστιέρας για να ελέγχω την γωνία. Πώς σας φαίνεται αυτή η διάταξη σφιγκτήρων? υπάρχει καμμιά ανάλογη φωτογραφία ?
3) Ρουτάρισμα φιγούρας με dremel.
3.1) Έχω φτιάξει αυτήν τη βάση, αλλά εκτός του ότι η κάτω επιφάνεια δεν είναι απολύτως επίπεδη και σκάβω σε διαφορετικά βάθη, το (έξτρα) τσόκ που φαίνεται στη φωτό πολλές φορές "ανοίγει" και γλυστράει έξω το φρεζάκι. Με το αρχικό τσοκ δεν μου έχει τύχει, αλλά πρέπει να αλλάξω διάταξη στις πεταλούδες γιατί είναι κοντύτερο (και βαριέμαι). Το έχει κανείς συναντήσει ? κάνω κάτι λάθος ?
3.3) Χρησιμοποιώ το φρεζάκι της φωτογραφίας, κανα-δυό μαζαγάκια στη γειτονιά που φέρνουν εξαρτηματάκια δεν έχουν κάτι καλύτερο. Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, γιατί θα σκάβω μια μέρα ?
[ Invalid Attachment ]
ευχαριστώ προκαταβολικά.
edit: (μόλις σκέφτηκα αυτό): μπορεί να "ανοίγει" το τσοκ λόγω ακριβώς του ότι η κάτω βάση δεν είναι απολύτως επίπεδη - και άρα να βρίσκει διαφορετική αντίσταση το φρεζάκι ? για το "αλφάδιασμα" της βάσης : μέτρησα 0,35 χιλστ. διαφορά σε πλάτος 4-5 εκ., φαίνεται και με το μάτι. Βάση θα ξανακάνω σίγουρα καινούργια, απλώς ήθελα να ρωτήσω αν φταίει και κάτι άλλο